Wki

Hur man gör en vindsnurra

Pinwheels fröjdbarn när de snurrar runt, deras färger surrande tillsammans. Crafting ett lyckohjul är enkel och även de minsta barnen kan göra de flesta av stegen (även stiftet delen behöver handledning och stöd). Experimentera med olika typer av papper som du har liggande runt för att se de olika effekter som du kan skapa.

Steg

Hur man gör en vindsnurra. Klipp en bit vanligt papper i ett 7x7-tums / 17 0,5 x17.5-cm kvadrat.
Hur man gör en vindsnurra. Klipp en bit vanligt papper i ett 7x7-tums / 17 0,5 x17.5-cm kvadrat.
 1. 1
  Klipp en bit vanligt papper i ett 7x7-tums / 17 0,5 x17.5-cm kvadrat. Eftersom du kommer att vika och färga över det, kan du använda någon gammal bit skrot papper. Om du vill undvika sax av säkerhetsskäl, kan du. skära papper utan sax.
 2. 2
  Rita fyra lika stora rutor på papper. Använd en penna och att få de kvadratiska dimensioner korrekt och rak. Dra inte linjerna för hårt eller kommer de att dyka upp under din färg senare.
 3. 3
  Färg på torgen. Gör varje ruta en annan färg. Här är några idéer för olika sätt att färga rutorna:
  • Color varje ruta med en markör eller penna
  • Måla varje kvadrat
  • på bilderna klippt från ett magasin in i varje kvadrat. Var noga med att limma fast.
 4. 4
  Tillåt färg eller lim arbete att torka innan du fortsätter till nästa steg.
 5. 5
  Trace fyra diagonala linjer från hörnen mot mitten. Placera en linjal diagonalt från ena hörnet av torget i centrum. Spåra kanten från hörnet till bara 3 cm från mitten. Upprepa detta för varje hörn så att du har fyra linjer dragna mot mitten och de är alla av samma längd.
 6. 6
  Klipp längs varje diagonal linje. Klipp inte längre än de linjer du har spårats. Klipp inte de fyra raka linjer, heller.
 7. 7
  Märk varje linje a, b, C och D Arbeta medurs, märke på samma sida av varje klipp,. När du är klar, ska varje stor triangulär flik av pappret bara har en bokstav på det (enligt bilden).
 8. 8
  Med ett finger, stift kanter a, b, C och D till mitten av torget. Kontrollera att alla fyra hörnen är överlappande så att ingen av dem kan fly.
 9. 9
  Placera stiftet i mitten av kanterna a, b, C och D. Scoot fingret lite åt sidan, skjut stiftet rakt igenom pappret så att var och en av dessa kanter sitter tätt ovanpå den andra under stiftet.
 10. 10
  Skjut en liten pärla på undersidan av tappen (ponny pärlor är för stora). Denna pärla utgör den del som tillåter väderkvarnen att snurra mellan pappret och stick.
 11. 11
  Lägg en pinne ner på en plan yta. Försök inte att hålla minnet som du är mycket sannolikt att driva in stiftet i fingret på detta sätt. Ouch!
 12. 12
  Tryck ut bulten till minnet. För att hindra kulan från att glida av, kan du behöva trycka på den med sidan av tummen som du placerar lyckohjul på minnet.
 13. 13
  Hammer med omsorg. Kör in pinnen i pinnen ordentligt. Om det behövs, vik tillbaka någon del av tappen som sticker genom den andra sidan av pinnen.
 14. 14
  Kontrollera att stiftet är löst nog för att lyckohjul vända. Testa det genom att manuellt snurra det där det är framför dig.
 15. 15
  Ta din lyckohjul utanför och titta på det fånga vinden.

Tips

 • Försök att använda en läsk sugrör istället för en pinne, så att du inte behöver hamra någonting, tänk bara på att fästa över hela halm, och sedan fästa en bit gummi på den andra sidan.
 • Pröva olika färgade folier som du har sparat från choklad eller andra livsmedel. Limma dessa på papperet i varje ruta. Folien fångar solens strålar och reflekterar tillbaka vackra färger.

Varningar

 • Hammering stiftet i minnet bör endast utföras av en kompetent person. Barn bör övervakas hela tiden, om du försöker detta och hålla dessa fingrar ur vägen!

Saker du behöver

 • Sax
 • Piece of tungt, kvalitet papper skuren i en 7x 7-in / 17,5 x17.5-cm kvadrat. 8x8 "scrapbooking papper / kartong fungerar bra också.
 • Pencil
 • Ruler
 • Tusch, målarfärg, kritor eller bilder Magazine (valfritt)
 • Papper lim (om limning på bilderna)
 • Bild krok stift (liten)
 • Bead att tjäna som underlag på tappen (matcha storleken)
 • Stick lämplig för handtaget (en liten bit av träpinne trä är ett bra val som kommer att hålla ännu)
 • Hammer