Wki

Hur att borra hål genom glas

Borra ett hål i planglas kan göras om rätt sorts borr och glas är valt.

Steg

Hur att borra hål genom glas. Först väljer du en glasskiva som är lämplig i storlek och tjocklek för det projekt du har i åtanke.
Hur att borra hål genom glas. Först väljer du en glasskiva som är lämplig i storlek och tjocklek för det projekt du har i åtanke.
 1. 1
  Först väljer du en glasskiva som är lämplig i storlek och tjocklek för det projekt du har i åtanke. Se till att glaset du väljer inte är härdat eller säkerhetsglas. Dessa typer av glas kan endast borras med speciell utrustning som inte finns tillgänglig för vanliga hantverkare.
 2. 2
  Köp ett urval av glas bitar från den lokala hem center eller järnaffär. Carbide bits har en spade formad spets, och är gjorda för att tåla friktion borra i glas. (Observera att flera webbplatser på nätet rekommenderar round-head diamant bitar för hål upp till 1/2 ", och ihålig-borrkronor diamant över 1/2". Diamond bitar kommer att borra många hål med en bit och sällan orsaka brott om används på rätt sätt. Carbide bits kan generellt bara borra ett hål.
 3. 3
  Skär glasskivan den storlek du vill för ditt projekt, eller har det skära och kanterna fasade eller slutade på den plats där du köper den.
 4. 4
  Mät var dina hål, är noga med att hålla sig så långt borta från hörn och kanter som möjligt, aldrig borrning inom 3/4 tum från alla kanter.
 5. 5
  Placera glaset på en extremt plan yta där det är helt stöds. Det är bättre att ha en gummikudde eller annat företag, stötdämpande material under det, men glaset måste vara plan och stödjas.
 6. 6
  Chuck lite i en borrmaskin med variabel hastighet motor tätt. Börjar med en liten bit, kanske ca 1/8 eller 3/32 tum, placera den vid mittpunkten av hålet plats, och börjar borra. Använd konstant tryck trycka på borren, och försöker hålla en långsam, stadig borrhastighet.
 7. 7
  Omvänd arket när borren är på väg att nå den motsatta sidan av glaset. Ofta, när borren stansar genom glas, kommer det splitter, eller chip, baksidan, så borrning tillbaka för att möta det ursprungliga hålet är bättre. Denna första hålet är en "pilot" hål, kan den vägleda efterföljande större bitar som du arbeta dig upp till storleken på din färdiga hål.
 8. 8
  Borra varje hål krävs med varje storlek bit innan du fortsätter till nästa storlek. När du använder större bitar, bör mindre tryck krävs för att hålla lite styckning, och lägre borra hastigheter bör användas.

Tips

 • Glaset måste stödjas eller det kommer att bryta.
 • Skärolja kan hjälpa i din borrningsprocessen, men använda den sparsamt. (Den dominerande rekommendation är att skära med antingen en kontinuerlig vattendimma, eller mer önskvärt i ett vattenbad) (en pelarborrmaskin skulle bidra i att reglera bitars tryck)
 • Använd en sekvens av bitar som börjar med mycket små och arbeta dig upp gradvis i storlek för att minimera trycket på glaset.
 • Inte OVERSPEED din borr. Glas är mycket hård och nötande, och bitarna kan snabbt förstöras.
 • Håll glaset svalt under borrning. Detta kommer att undvika att bryta verktyg och glas.

Varningar

 • Glas är mycket hårt och sprött, och det är också skarp. Hantera det varsamt, med handskar, en andningsmask och skyddsglasögon.
 • Glas chips kan vara mycket farligt för ögonen, bör du överväga att bära korrekt ANSI rated glasögon.

Saker du behöver

 • En borrmaskin med variabel hastighet motor
 • Glas Kapbitsen
 • Stabil, plan yta.
 • Säkerhet (ANSI) betyget glasögon / skyddsglasögon, Any "ANSI" glasögon kommer att ha "Z87" stämplat på varje veck av glasen. I motsats till tro, tryckta Oakleys uttalande hävdar deras glasögon är ANSI Klassad är falskt "Z87" skall stämplas-av tillverkaren-på glasögon själv.