Wki

Hur man gör en fjärdedel försvinna

Med lite noggranna förberedelser, kan du göra en fjärdedel eller annat mynt försvinner. Du placerar ett glas över myntet och poof - det har gått! Denna variant kräver viss inställning upp men är lättillgänglig och roligt för barnen.

Steg

Hur man gör en fjärdedel försvinna. Förbered för trick i förväg, utom synhåll för publiken.
Hur man gör en fjärdedel försvinna. Förbered för trick i förväg, utom synhåll för publiken.

Framställning

 1. 1
  Förbered för trick i förväg, utom synhåll för publiken.
 2. 2
  Rita en cirkel runt kanten av en tydlig dricksglas. Arbeta lätt med blyerts och hålla linjen så nära du kan för att fälgen.
 3. 3
  Klipp ut denna cirkel från pappret. Gör snittet snyggt och stick så nära du kan till linjen.
 4. 4
  Stick fyra små bitar av tydlig, dubbelhäftande tejp på kanten av glaset vid 12-tiden, 3 klockan 06:00 och 09:00. Ordna dem så att eventuellt överskott sträcker sig mot insidan av glaset. Används för att skära bitar av tejp så liten som möjligt.
 5. 5
  Rada upp papperet så nära som du kan med kanten på glaset och tryck på tejpen mot papperet cirkeln så att papperet täcker glasets mynning.
 6. 6
  Placera riggade dricksglas upp och ned på en annan bit av färgat papper av samma färg. Mynningen av glaset ska se normalt och du bör inte kunna berätta att det är en bit papper tejpade till kanten.

Utföra trick

 1. 1
  Bjud din publik till rummet.
 2. 2
  Placera en fjärdedel på färgat papper bredvid den klara dricksglas. Att låna en illusion äkthet, be en publik medlem för kvartalet eller andra mynt. Om du vill, läsa högt året på kvartalet och betona att det kvartalet måste vara riktiga, eftersom det kom från publiken. Visa det runt, ge det en flip, knacka den mot bordet för att bevisa att det är fast.
 3. 3
  Drapera en halsduk, näsduk eller handduk över glaset.
 4. 4
  Flytta täckta glas ovanpå kvartalet, vilket gör att papperet cirkeln täcker kvartalet helt.
 5. 5
  Vifta med ett trollspö, knacka på botten av glaset tre gånger, eller säga de magiska orden, vad du föredrar. Denna typ av utsmyckning bidrar till att ge sken av att försvinnandet sker genom ett trollslag.
 6. 6
  Avlägsna trasan med en blomstra avslöja att kvartalet har försvunnit.

Tips

 • Gör kretsen av papperet exakt samma storlek som munnen av glaset. Om det är större, är det en död giveaway.
 • Om du använder tunt papper, exempelvis kopieringspapper, kanske du kan se en svag kontur av myntet under papperet. Stick med tung konstruktion papper eller liknande.
 • Du kan vända tricket att göra kvartalet återkommer, men inte upprepa det, så att din publik fångst.
 • En för stor ett mynt, såsom en dollar, kan ge bort det.
 • Du kan använda två mindre bitar av färgat papper eller en större bit för din bakgrund.
 • Om denna illusion kommer att ingå i en större handling, kan du ställa in det hela upp på en grund skål. Sedan, införa facket med glaset redan på det eller har din assistent föra den i. Utför illusionen genast, ta sedan bort hela magasinet på en gång. Om facket har en fin, fyrkantig botten, kan du rada ens botten av facket med färgat papper så att färgen ser ut som bara en del av magasinet.
 • Om några blyertsmarkeringarna förblir synliga på papperet efter du skär cirkeln, antingen använda ett suddgummi för att ta bort dem, eller plats som sidan så att den nedåt när glaset är i position för trick.
 • Den ljusbrytande genom den rundade kanten av glaset bidrar till att dölja bandet, liksom tjockleken av glaset.
 • Håll din målgrupp på ett litet avstånd för denna illusion om du har några tvivel om synligheten av pappers kanter eller bitar av tejp.
 • För att göra publiken ännu mer förbryllad, sätta cirkel av papper på större bit, sätta tydliga torrt lim på den och låt den torka lite, så det är klibbigt. (Allt innan publiken kommer in). Håll upp glaset, bevisar det är inget speciellt med det. Sedan, när du sätter det nedåt, placera den över cirkeln, och täck den med halsduken. Din publik kommer att bli förvånad.

Varningar

 • Lyft inte klart dricksglas upp för högt, eller folk kan se papperet tejpade till kanten. Gör det inte för långsamt annars publiken kan se trick bakom det.
 • Inte frivilligt inte dricksglas för inspektion om du inte är säker på att du kan ta bort papperet och alla spår av bandet. Istället visar halsduk och kvartalet.

Saker du behöver

 • Tejp
 • Sax
 • Färgat papper (t.ex. konstruktion papper)
 • En klar dricksglas
 • En handduk, näsduk eller scarf stor nog att täcka glaset.
 • En fjärdedel eller andra mynt