Wki

Hur man gör en burn fat

Om du behöver kassera brännbart skräp, och det finns inte någonstans redo att ta det, behöver du förmodligen en burn fat.

Steg

Hur man gör en burn fat. För att göra din egen burn fat, måste du först en tunna.
Hur man gör en burn fat. För att göra din egen burn fat, måste du först en tunna.
 1. 1
  För att göra din egen burn fat, måste du först en tunna. En 55 liters metallfat fungerar bäst. Dessa kan ofta haft gratis eller mycket billigt, från fabriker, soptippar etc.
 2. 2
  En ände av cylindern, som kommer att bli det övre, måste vara öppen. Om din pipa har ett lock, ta av locket. Om pipan är en "tight" trumma (båda ändar är förseglade), kommer du att behöva öppna en ände. En fram och återgående såg fungerar bäst, men en sticksåg med en metall skärblad kommer att göra. Använd hörselskydd, kommer detta att vara högt!
 3. 3
  När den översta är öppen, vrid pipan upp och ned. Med en hammare och stor punch, borr, eller något liknande, göra hål i botten av cylindern. Du kanske vill göra några hål i sidorna av pipan, i den nedre tredjedelen av det. Inte alltför många, eller din pipa blir svag.
 4. 4
  Med hjälp av en bit av "sträckmetall", tung skärm, eller något liknande, gör ett omslag som ska placeras över pipan. Detta kommer att hålla gnistor och slagg till ett minimum.
 5. 5
  Vissa fat beslutsfattare vilja lägga några större hål runt botten för att fungera som ventiler, tillföra syre till elden. Dessa är inte nödvändiga, men kan ge en mer fullständig förbränning.
 6. 6
  Placera dina "burnables" i pipan, använd en lång tändare eller eldstad match för ljus, placera kåpan över toppen, och låt det brinna.

Tips

 • Kontrollera hos de lokala myndigheterna (stad tjänstemän, brand wardens, etc.) för att se om tillstånd behövs för att driva en brännskada fat.
 • Vissa askor kan användas i kompostbehållare gång coola, bidrar till att minska påverkan på miljön.
 • Vara säker.

Varningar

 • Försiktig när du skär av toppen av cylindern, kan det ha en gång innehöll brännbara vätskor.
 • Bränn inte plast, metaller eller andra material i ditt fat. Inte bara kan det vara skadligt för miljön, men det kan också skapa ganska rörigt i ditt fat.
 • Bränn inte med kåpan borttagen-slagg och aska kan och kommer att starta bränder i oönskade ställen.
 • Och se till att rensa ogräs eller annat skräp runt 10-15 meter i pipan.
 • Var noga med att inte röra trumman medan bränning, kommer det att vara mycket varmt.