Wki

Hur man byter en swimming tätning pool pump


Läckande pumpar kan förstöra motorn poolen. Här är några råd om hur man byter en tätning pool pump.

Följande anvisningar är allmänna. Seal komponenterna är likartade för de flesta centrifugalpumpar.

Steg

Hur man byter en swimming tätning pool pump. Separera pumphuset - De flesta pumpar har antingen en stor ring metallklämma eller en serie av skruvar och muttrar för håller pumphuset till motorn plattan.
Hur man byter en swimming tätning pool pump. Separera pumphuset - De flesta pumpar har antingen en stor ring metallklämma eller en serie av skruvar och muttrar för håller pumphuset till motorn plattan.
 1. 1
  Separera pumphuset - De flesta pumpar har antingen en stor ring metallklämma eller en serie av skruvar och muttrar för håller pumphuset till motorn plattan. Med hjälp av en hylsa eller skiftnyckel, ta bort muttern som är säkra klämma ihop eller lossa och ta bort serie muttrar och bultar. Vissa bandade pumpar har en ratt istället för en mutter som håller klämman tillsammans. Skjut tillbaka hälften av pumpenheten med motorn ansluten. Försök att placera pumpen på en lämplig arbetsyta. Obs: Du kan antingen lämna den elektriska ledningen intakt medan du gör denna procedur eller om du behöver mer utrymme kan du lossa kablarna bildar motorn. Var noga med att strömmen är avstängd och notera ledningarna så att du sätta tillbaka kablarna på samma sätt!
 2. 2
  Exponera pumphjulet -. Ta bort skruvarna från pumphjulet locket (diffusor) Ta bort pumphjulet locket (diffusor). Var noga med att inte förlora någon av skruvarna!
 3. 3
  I detta skede är det mycket viktigt att inspektera pumphjulet för skador eftersom du har poolen pump öppen. Impellern är en av de mer troliga pumpkomponenterna att utveckla slitage eller skador och kontroll i detta skede kan spara dig huvudvärk av att behöva öppna och reparera pumpen en gång i framtiden.
 4. 4
  En impeller kan visa tecken på värmeskador och smältas eller framkanten av löphjulet fenor kan vara pock märkas om pumphjulet har utsatts för kavitation. Byt ut pumphjulet om den visar tecken på skada.
 5. 5
  Ta bort pumphjulet - Du kommer att behöva sluta motoraxeln vrider medan du roterar pumphjulet moturs för att ta bort det. Användningen av vice grepp för att hålla axeln är aldrig rekommenderas. Istället, ta bort locket från centrum av motorn på änden motsatt skaftet, och använda en skruvmejsel eller U-nyckel för att förhindra att axeln roterar. Skruva loss pumphjulet.
 6. 6
  Avlägsna tätningsplattan - Ta bort (förseglingsplattan) från motorn för att få tillgång till motoraxeln. Vanligtvis kommer det att finnas fyra bultarna som håller förseglingsplattan till motorn. Du måste ta bort pumphjulet innan du kan ta bort tätningen plattan.
 7. 7
  Ta bort den gamla tätningen - Använda ett par kanal-lås, dra bort den gamla tätningen pump våren från motoraxeln. Inne i centrum av tätningsplåten är den keramiska delen av pumpen tätning. Var försiktig så att du inte skadar plasten av tätningsplåten. Du kan också trycka ut bakifrån i stället, med hjälp av en skruvmejsel slå ut den gamla keramisk tätning. Obs: Kontrollera att gummiringen sätet avlägsnas med den keramiska delen också.
 8. 8
  Rengöra och förbereda för att byta tätning - Torka lätt av motoraxeln och tätningen plattan. Inspektera tätningsskivan för skador, sprickor, smält eller orund kommer få pumpen att läcka även med en ny tätningsring. Inspektera noggrant pumphjulet för sprickor eller brott.
 9. 9
  Montera den nya tätningen - Obs: Rör aldrig ansiktet av keramik med något metalliskt eller fet, eftersom du kan förstöra integriteten hos pumpens tätning. Tryck den keramiska delen av tätningen i tätningen plattan... med rena fingrar för att få den sittande. (Gummidelen mot förseglingsplattan, de vita keramiska vända bort från motorn.) Skjut del våren tätning över motoraxeln. Skjut den förbi gängorna. (Svart kol ansikte vårens sidan behöver få kontakt med den vita keramiska sida). Smörj inte detta sigill med något förutom vatten! Om du gör, då det kan hamna glider mot pumphjulet, och så småningom överhettas, förstör tätningen.
 10. 10
  Byt ut pumphjulet - Med hjälp av metoden vice grepp nämnts tidigare, håller motoraxeln för att förhindra rotation, och sedan skruva på pumphjulet. Handkraft. Rotationen av pumpmotorn kommer att hålla den snäva.
 11. 11
  Byt diffusor - Nu justera spridaren och dra åt skruvarna. Kontrollera att pumphjulet inte röra eller störa diffusor, genom att vrida den med dig fingret.
 12. 12
  Re ihop pump och motor - Inspektera och smörj stora förseglingsplattan o-ring för sprickor eller skador. Om det är tillplattad eller sträckas ut, kan den behöva bytas ut. Kontrollera att klämman är "runt" utanför kanten på båda sidor av tätningen plattan och pumphuset. Detta kan vara lite knepigt att få i linje. Dra åt spännbandet med en nyckel eller hylsa, eller om din pump har en knopp, använd handen för att dra åt den. Om du Pumpen använder nötter och blottar ihop och dra åt.

Tips

 • Före öppning av en pool pump för att ersätta en tätning vara säker på att inspektera alla andra komponenter i pumpen för läckor. Tätningen är den svåraste läcker pool pump reparation och bör prövas som en sista utväg. Läckor från grenrör sprickor, gängade anslutningar och lösa kontakter vinterförvaring kan alla läcka. Källan till vatten kan vara svår att hitta.
 • Undersök pumphjulet för erosion. Den fabriksmonterade impeller kan vara all plast. Att ersätta impeller har en mässing gängad axel insats som tätar bättre. Ett säkert kort är att byta ut pumphjulet om den visar tecken på erosion runt axeln packningen området.
 • Om pumpen läcker runt tätningen plattan, kan det hjälpa att försöka dra åt det lite mer. Visste du smörja o-ringen? Om det fortfarande läcker, då du kommer att behöva byta tätningen plattan o-ringen.
 • Om pumpen läcker vid tätningen, Såg du några sprickor i tätningen plattan? Tyckte du sittplats tätningen korrekt? (Svart kol ansikte vårens sidan behöver få kontakt med den vita keramiska sida)
 • Om du hade en pump korg smälter i sil huset finns det en god chans förseglingsplattan har skadats av värmen och kan behöva bytas ut.
 • Tuff impeller borttagning Tips: Om din impeller är svårt att greppa eller tillträde, eller axeln är svårt att hålla stilla, kan detta hjälpa: Använd bitar av klädstreck eller annat lämpligt rep och tråd genom pumphjulet intaget till utloppet och linda ändarna runt en solid och lång stav. Håll den andra änden av axeln och vrida stången CCW enligt ovan. Om att hålla änden av axeln är svårt, använd ett uttag (19/32 fungerar bra) fäst till en breaker bar med korta avsnitt av skurna kläder-hanger nedstuckna inuti uttaget på båda de plana områdena mellan uttaget och pumpaxeln förhindra svarvning. Använd aldrig hårda material inuti pumphjulet såsom tråd istället för rep för att försöka ta bort det eftersom det kommer att bryta lätt. Var beredd på en plötslig "ger" om det tar så mycket vridmoment att bryta pumphjulet loss. Använd en liten mängd ljus fett eller anti-beslagta glidmedel på gängorna pumpaxeln innan du installerar om pumphjulet.
 • De flesta pumpar läckor är ett resultat av huvudpackningen misslyckande. Även en liten mängd vatten läcker från huvudpackningen kommer sannolikt att orsaka pumphaveri i framtiden.
 • När vatten läcker från huvudpackningen det läcker direkt framför luftintaget till motorn. En huvudtätning läcka kvar för någon tid kommer att dra klorerat vatten genom de interna delarna av pumpen vilket gör att lagren till rost och börja göra buller.
 • Noisy motorlager beskrivs som en hög pitch eller metalliskt ljud som blir gradvis starkare med tiden.

Varningar

 • Säkerhet Varning!
 • Stäng av strömmen innan du utför denna procedur. Underlåtenhet att uppfylla detta krav, kan leda till elektriska stötar och / eller elektrisk stöt!

Saker du behöver

 • skiftnycklar, hylsor, skruvmejslar, handtag versa, en ny tätning, glidmedel, ren trasa,
 • Det kommer att vara till hjälp för att leta upp artikelnummer för alla de komponenter som du kommer att behöva byta pumpen tätningen innan du börjar.
 • Pump bruksanvisningar har oftast en pump tätningsbyte process beskrivs så se till att ha din bruksanvisning till hands när du försöker denna reparation.