Wki

Så för att behålla din spa eller badtunna

Den här artikeln förklarar hur du enkelt behålla ditt hemma-spa. Här talar vi om en modern glasfiber spa. Detta är hur vi gör det på vårt hus som spa nybörjare. Med det förbehållet att spa varierar kraftigt som gör vatten, förhoppningsvis detta hjälper dig att ta mysterium av spa underhåll!

Steg

Så för att behålla din spa eller badtunna. Kontrollera vattnet varje par dagar för att se hur det ser ut.
Så för att behålla din spa eller badtunna. Kontrollera vattnet varje par dagar för att se hur det ser ut.
 1. 1
  Kontrollera vattnet varje par dagar för att se hur det ser ut.
 2. 2
  Du bör ha 1-5 ppm fritt klor eller brom, beroende på vilket desinfektionsmedel du väljer. pH bör ligga inom intervallet från 7,2 till 7,8 med den numeriska perfekt att 7,4 som är pH-värdet hos det mänskliga ögat. Kalcium hårdhet bör vara 125 till 400 ppm och total alkalinitet 120-180 ppm
 3. 3
  Använd eko-mode och förvandla din termometer upp (101 till 104 grader är bekväma för många människor) ungefär en halvtimme innan du vill använda den för att spara energi. Vänd den upp och sedan ta en dusch innan du får i.
 4. 4
  Använd teststickor 2 gånger per vecka. Justera kemiska nivåer efter att du jämför remsan med diagrammet på remsan behållaren. Det är verkligen konst inte vetenskap, men praktiken inte förbättrar din förmåga att hantera ditt spa. Vi har funnit att allt går bra om du kan bara hålla klorhalten och Ph nivå balanserat som det har bara varit så svårt att få allt balanserat på en gång.
 5. 5
  Byt vatten varje 3, 4, eller 6 månader beroende på hur mycket ditt spa används och hur det ser ut.
 6. 6
  Se till att din kåpan sluter tätt över ditt spa för att hindra värmen från att fly. En nyare, bättre isolerande hölje kan betala för sig själv genom att skära din elräkning.
 7. 7
  Skick din badtunna täcka en gång i månaden. Detta kommer att förlänga dess livslängd genom att skydda den från utomhus element såsom solens UV-strålar och hålla vinyl från härdning och sprickbildning.
 8. 8
  När du justerar din badtunna kemikalier se till att följa alfabetet. Först justera alkaliniteten vid behov, då brom eller klor desinfektionsmedel, då kalcium hårdhet och slutligen pH.
 9. 9
  Vid justering heta nivåer badkar kemiska vara säker på att bara lägga en kemikalie i taget till vattnet med en 2 timmars separation mellan olika kemikalier. Detta kommer att bidra till att maximera dina kemikalier och minimera risken för en negativ kemisk reaktion i vattnet
 10. 10
  Mättnad index är en beräkning du kan göra på ditt spa vatten som kommer att berätta om vattnet är i en korrosiv, skalning eller balanserat tillstånd.
 11. 11
  Köpa kvalitet badtunna kemikalier från dedikerad pool och butiker spa. Köper inte varuhus eller hårdvara kemikalier lagra trots deras attraktiv prislapp. Detta är en av de saker som du måste betala mer och få ut mer av.

Tips

 • Om rengöring filtret i diskmaskinen vara noga med att stänga någon inbyggd varmvattenberedare. Vatten över 140 grader Fahrenheit kan skada filtret.
 • Om du har skum, är det ofta på grund av att människor blir i bär lotion.
 • Har alla dusch innan du hämtar in - lotion är speciellt benägna att orsaka skum.
 • Tvättmedel som återstår i baddräkter efter tvätt orsakar också skum. Använd betecknas "sköljd-endast" simma dräkt, eller bära någonting alls.
 • Lämna din badtunna på hela tiden. Det bör utrustas med cirkulationspumpar som ibland kommer att cirkulera vattnet att hålla den från att bygga upp alger och också ständigt filtrering och rengöring av vatten.
 • Konditionering produkter bör endast användas på utsidan av din badtunna täcka och är inte konstruerade för insidan av ditt omslag.
 • Om vattnet är gult, kan du behöva använda mer klor eller brom. (Eller pH-nivån kan vara alldeles för låg - kolla här först)
 • Om du har en ozongenerator som fungerar, behöver du inte så mycket klor eller brom.
 • För att rengöra undersidan av din täcka, bara använda din trädgårdsslang och spraya ner och låt det lufttorka. Använd alltid produkter som rekommenderas av tillverkaren själv och undvik att använda en petroleumbaserad produkt eftersom de kan vara skadligt för ditt omslag.
  • Den minst dyra filter renare är TSP. Detta är den viktigaste ingrediensen i många maskindiskmedel. 1 kopp TSP per 5 liter vatten. Blötlägg i 1 timme eller tills någon färgning är borta, skölj sedan väl.
 • Överväg att lägga till en mineral baserad reningsverk för att minska klor eller brom. Nature2 gör en produkt som heter Zodiac som fungerar bra och kostar mycket mindre än de filter som säljs av spa tillverkare.

Saker du behöver

 • klor eller brom granulat eller tabletter gjorda för spabad
 • spa testremsor
 • 'Spa Down "typ produkt (till lägre pH och alkalinitet vid behov)
 • 'Spa Up "typ produkt (för att höja pH-värdet och alkalinitet om det behövs)
 • skumdämpare (endast om du får skum)