Wki

Hur bli av blackspot alger i din pool

Detta är bra för alla som har blackspot Alger i deras pool. Blackspot alger är den mest envisa av alla alger. Så kom ihåg att följa dessa tips och du kommer att få det städas upp på nolltid.

Steg

Hur bli av blackspot alger i din pool. Testa ditt vatten den enda anledningen svarta alger har angett din pool är på grund av din brist på klor.
Hur bli av blackspot alger i din pool. Testa ditt vatten den enda anledningen svarta alger har angett din pool är på grund av din brist på klor.
 1. 1
  Testa ditt vatten den enda anledningen svarta alger har angett din pool är på grund av din brist på klor. För att förhindra svarta alger från att smyga upp på dig att du måste ständigt kontrollera din vattenkvalitet varje dag. Du bör göra detta ändå. Du måste testa för klor, ph, alkalinitet, kalcium hårdhet, stabiliseringsmedel, etc. Du kanske bara kunna testa en liten mängd av dessa saker från ditt hem testkit. Det rekommenderas att du tar ett vattenprov till din lokala poolen butik och få det professionellt testad. Varje anständig pool Butiken kommer att erbjuda fria vattentest ändå.
 2. 2
  Justera ditt vatten när du vet vad ditt vatten är som du sedan kan lägga till kemikalier för att justera din pool till rätt nivå. Detta beror på vilken typ av yta din pool har, men du kan använda dessa siffror nedan. Klor 2,0-4,0, pH 7,4-7,8, Total alkalinitet 80-120, Kalcium 200-500 Hårdhet, Stabilisator 50-80
 3. 3
  Lägg till ett algaecide blackspot alger är mycket klor resistent. Du måste lägga en algaecide till vattnet för att erbjuda en annan angreppsvinkel. Algecider är särskilt utformade för att döda och förhindra alger. Så det är en bra idé att ha en algaecide i vattnet hela tiden. Om du inte har fått en algaecide i vattnet nu, skulle du bättre sätta en i direkt. Hitta en som är kopparbaserad eftersom de vanligtvis är de bästa att använda. För bästa resultat häll algaecide direkt till de drabbade områdena.
 4. 4
  Shock poolen när chockerande poolen med klor måste du bara använda kalciumhypoklorit eller natriumhypoklorit. Dessa 2 produkter är strikt klor och ingenting annat. Du måste veta vilken storlek din pool är och följa tillverkarens anvisningar för att göra detta effektivt. Det är också en bra idé att lägga till din chock dos närmast de mest drabbade områdena.
 5. 5
  Borsta väggarna eftersom blackspot alger bildar en skyddande barriär runt sig själv behöver du borsta de drabbade områdena riktigt hårt med en hård borste. Så att de tillsatta kemikalier (klor och algaecide) kan göra jobbet.
 6. 6
  Cirkulera vattnet bättre blackspot vänder oftast upp i områden där det råder brist på vatten cirkulation. Gör ditt bästa för att styra dina vattenstrålar avkastning på ett sätt som flyttar mest mängd vatten runt. Om du dirigera jets för att göra poolen bubbelpool vattnet är runt det bästa sättet att gå.
 7. 7
  Attack svarta alger rakt på som tidigare tillstånd bildar blackspot alger en skyddande barriär runt sig själv. Så du måste regelbundet borsta bort toppen av alger och lägg din klor när den är oskyddad. Ett annat bra tips är att strö klor granulat direkt på de drabbade områdena och låt det sitta och bränna bort den svarta fläcken. Du kan också gnugga en klor tablett på blackspot efter att du har borstat det. Se till att du använder handskar.
 8. 8
  Skölj och upprepa bara hålla testa och justera vattnet, skuras blackspot och tillsätta klor så nära man kan komma. Och du kommer så småningom att bli av med det! Och oroa dig inte... Det kommer att gå, men det beror hur illa algerna är som att hur snabbt det kommer att gå. Vatten balans och skrubbning är det bästa du kan göra i det här fallet.

Varningar

 • Använd inte för mycket koppar algaecide som det kan fläcka
 • Följ tillverkarens anvisningar
 • Alltid vara försiktig med pool kemikalier