Wki

Hur att diagnostisera och ta bort eventuella pool fläck

Pool fläckar på väggen eller golvet i en pool kan orsakas av metaller i poolvattnet, eller genom ett organiskt material kvar i poolen. Den bästa ledtråd till källan till problemet är färgen på poolen fläcken.

Steg

Hur att diagnostisera och ta bort eventuella pool fläck. Försök att identifiera en uppenbar, är fläckar på golvet sannolikt orsakas av något organiskt (bladen).
Hur att diagnostisera och ta bort eventuella pool fläck. Försök att identifiera en uppenbar, är fläckar på golvet sannolikt orsakas av något organiskt (bladen).
 1. 1
  Försök att identifiera en uppenbar, är fläckar på golvet sannolikt orsakas av något organiskt (bladen). Om det finns rostfärgade fläckar på poolen väggen under en stege, är källan antagligen en metall och du bör undersöka stege för korrosion.
 2. 2
  Ta bort fläckar av ett organiskt material från din pool ytan. Grönt, brunt färgade fläckar är oftast relaterade till något organiskt (bladen sitter på golvet under vintern), eller algtillväxt. En enkel chockbehandling och skrubbning med en styv borste kan snabbt ta bort ett grönaktigt brun färgad fläck. Du kan också prova en av de många nya enzymbaserade pool kemikalier på marknaden. Alla naturliga pool enzymer kommer att äta bort på organiskt material för att avlägsna poolen fläcken med liten eller ingen rening och utan användning av starka kemikalier.
 3. 3
  Fläckar som rödaktiga bruna eller mycket mörka färger är oftast relaterade till metaller i din pool vatten. De metaller som ofta kan orsaka pool fläckar är järn, mangan och koppar. Koppar kommer att resultera i blått, grönt eller mörk (svart) fläckar. Järn resulterar i rostig, brun eller grön / brunaktig fläckar och Mangan kommer att resultera i mörka bruna / svart eller lila fläckar.
 4. 4
  Om du tror att din fläck är relaterad till metaller, eller om förslagen ovan för organiska pool fläckar inte ljusare eller förbättra fläcken, bör du köpa en naturlig askorbinsyra baserad poolen produkt eller difosfonsyra baserad pool produkten. När den appliceras direkt på fläcken, kommer dessa kraftfulla pool kemikalier nästan omedelbart bort fläcken från poolen yta.
 5. 5
  Vidta åtgärder för att hindra att fläcken från att återvända. Ta ett prov av din pool vatten testas på metaller, och om du fylla din pool från en annan källa än "stadens vatten" bör du också testa fylla vatten. Metaller kan vara naturligt förekommande och läggs till din pool med fyllning vatten, eller kan införas i poolvattnet genom korrosion av din pool utrustning eller pool VVS.
 6. 6
  Om du bestämmer att ditt lystmäte vatten är problemet, tömma din pool 1/4 eller 1/2 sätt och fyll med avhärdat vatten. Cirkulera vattnet i 48 timmar och har det testas. Om det fortfarande finns en hög koncentration av metaller, upprepa processen.
 7. 7
  Om ditt lystmäte vatten är acceptabelt, är metaller införs i din pool vatten genom korrosion. Du borde testa TDS lösta ämnen nivån på din pool vatten och poolen pH och halter alkalinitet. Om någon av dessa tre områden är inte inom räckhåll hela tiden, kan din pool vatten korrodera och läcka metaller från poolen yta eller pool utrustning.
 8. 8
  Om du hamnar med ett fläckborttagningsmedel produkt från din pool butik du måste sänka dina klor till under 1 ppm så att klor inte konkurrerar med fläckborttagningsmedel produkten.
 9. 9
  Efter att ha använt din fläckborttagningsmedel produkt, se till att du chocka poolen så att du har en tillräcklig mängd klor i din pool innan den blir grön.

Tips

 • Efter behandling för Metal fläckar med ASKORBINSYRA POOLEN måste också behandlas med en metall sekvestreringsmedel.
 • Gips poolägare måste ägna särskild uppmärksamhet åt poolen pH, alkalinitet och TDS nivå.
 • Askorbinsyra kan ta bort fläckar. Prova att använda tuggtabletter C-vitamin tabletter. Lägg dem i en strumpa, krossa dem mycket väl, och placera dem på fläcken direkt. Du kommer att behöva för att borsta en del, men den lyfter de flesta av fläcken på kort tid. Det finns många produkter tillgängliga om det fungerar för dig. Ascorb-X, är en bra produkt, fläck-fri genom naturlig kemi, Scale-Tec kommer att ta bort fläckar under en tidsperiod, Jack Magic har ett komplett sortiment av fläckborttagningsmedel.
 • Testa poolen pH och alkalinitet vecka och poolen vattnet TDS nivå månadsvis eller kvartalsvis.
 • Du kan besöka för att läsa mer om pool underhåll

Varningar

 • Om du har en värmare på din pool och hitta koppar fläckar eller stora mängder av koppar i ditt vatten när de testades, genast testa poolen pH och halter alkalinitet och väl behålla dem framöver. VVS inuti en pool värmare, kallad "värmeväxlare", är gjord av koppar. Om poolen pH och pool nivåer Alkalinitet inte är väl underhållna, kommer denna värmeväxlare korroderar snabbt och lösa koppar i de orsakar poolvattnet pool fläckar och snabbt förstöra värmaren.