Wki

Hur man avgör vilken pool algaecide och pool clarifier är bäst för din pool

De flesta pool leverans distributörer erbjuder en häpnadsväckande utbud av algaecides och klarningsmedel för din pool, och om du inte förstår hur de fungerar, eller vad deras användningsområden är, kan det vara svårt att göra rätt val. Följande information kommer att hjälpa dig att skära igenom marknadsföring hype, och själv bestämma vilken produkt som är bäst för din pool.

Steg

Hur man avgör vilken pool algaecide och pool clarifier är bäst för din pool. Lägg förebyggande algaecide till din pool på veckobasis om du ofta har problem med algtillväxt.
Hur man avgör vilken pool algaecide och pool clarifier är bäst för din pool. Lägg förebyggande algaecide till din pool på veckobasis om du ofta har problem med algtillväxt.
 1. 1
  Lägg förebyggande algaecide till din pool på veckobasis om du ofta har problem med algtillväxt. Om du aldrig har haft en alg problem i din pool, finns det inget behov för algaecide.
 2. 2
  Inse att om du har alger just nu, kan du behöva använda en algaecide. Vissa algicider är förebyggande och andra används för att behandla en alg problem. När algerna har ökat i din pool, bara en behandling algaecide kombinerat med chockerande kommer att döda alger.
 3. 3
  Känna till olika typer av pool algaecide.
  • Koppar-baserade algecider använder koppar för att behandla algtillväxt, och är mest effektiva mot senap och gröna typer av alger. Koppar algicider kommer inte att orsaka skum i en pool, vilket kan vara ett problem när du använder "quat" algicider. Även om de är effektiva mot många former av alger, kan koppar algaecides orsaka fläckar på ytan av en pool om produkten inte används på rätt sätt. Koppar algicider kan inte användas i en pool med en biguanid-baserat sanitizing systemet (såsom Baquacil eller Softswim).
  • De "quat" eller "polyquat" algicider är kvartära ammoniumföreningar (i stället för en koppar formel), som behandlar och förhindra algtillväxt på ett annat sätt. Dessa algicider är säkrare att använda än en kopparbaserad algaecide eftersom de inte kommer att färga en swimmingpool. Om du har haft några pool fläckar orsakade av metaller i det förflutna, bör du använda en quat eller polyquat algaecide att behandla din pool. Även quats inte kan orsaka fläckar, kan dessa algaecides orsaka skumning om den inte används på rätt sätt. Polyquat pool algecider kan inte orsaka färgning eller skum, och är oftast dyrare än andra former av algaecides.

 4. 4
  Använd en kemisk pool klarare när vattnet blir tråkig eller grumlig och elimineras inte vid 12-24 timmars filtrering. Om alla kemiska nivåer är korrekt balanserad, är vatten orsakas av fina partiklar suspenderade i poolen vattnet. Damm eller skräp partiklar ibland är för liten för poolen filter för att ta bort från poolvattnet, och kan passera direkt genom filtret poolen. Ett sandfilter ger de minst effektiva filtrering av poolvattnet, och detta problem är mer sannolikt att uppstå när du använder ett filter sand pool. En pool clarifier kemikalie kommer att samla mycket fina partiklar av skräp i större klasar, som lättare kan fastna i poolen filtret. De flesta pool Clarifier kemikalier kan inte användas i en pool med en DE (kiselgur) filter.

Tips

 • Om din pool vatten har just blivit grumlig inom några timmar lägga pool kemikalier, såsom chock eller pH kemikalier justerande, fortsätter att cirkulera poolvattnet under 8-12 timmar. Din pool vatten kan vara grumlig medan den anpassar sig till de ändringar du har gjort.
 • Var noga med att inte lägga för mycket algaecide som har koppar i det eftersom det kan orsaka blå färgning på vissa ytor av din pool.
 • Var noga med att testa simning nivåer pool kemiska innan du lägger en pool Clarifier kemikalie. Molnigt poolvattnet ofta orsakas av obalanserad poolkemi.