Wki

Hur öppna din pool för våren

Pool öppningar i nordöstra USA kostar typiskt i intervallet 135€ -225€. Du kan ofta spara pengar genom att göra en del av arbetet själv, dvs, ta bort locket, eller dammsuga poolen. Här är en lista över saker du kan göra själv för att hjälpa till att sänka kostnaden för att öppna din pool under våren.

Steg

Hur öppna din pool för våren. Använd en liten lock pump för att ta bort regn och snösmältning.
Hur öppna din pool för våren. Använd en liten lock pump för att ta bort regn och snösmältning.

Avlägsna poolskydd

SOLID SKAL

 1. 1
  Använd en liten lock pump för att ta bort regn och snösmältning. När vattnet pumpas, "strama upp" luckan genom att dra i kanterna, så att vatten samlas i en lätt pumpas område. A "påstyp" blad nätet och din pool pensel på stolpen kan användas för att ta bort löv och skräp.
 2. 2
  Efter vatten och skräp avlägsnas, töm vatten påsar (eller ta bort det som används för att hålla ner sidor av locket). Vatten påsar kan vikas eller rullas efter att spolas rena.
 3. 3
  Ta bort locket snabbt genom fan-vika den i 3 - 5 ft veck på ena änden av poolen. Ta täcka öppna område där det kan vikas och spolas ren. En sluttande trädgård eller uppfart gör detta lättare.
 4. 4
  När locket är rengjorda, låt torka eller använda fläkt för att påskynda torkningen. Fan fold (dragspel-stil) omfattar att underlätta installation i höst.
 5. 5
  Rulla tätt och svepa med rep eller snöre för att förhindra den från att rulla under lagring. Placera i en torr, gnagare fri plats för sin sommar förvaring.

Mesh täcker

 1. 1
  Använd kvast, borsta, blad netto, slang och / eller Blås bort löv och skräp från toppen och kanterna av omslaget.
 2. 2
  Ta bort fjädrarna från ankare med borttagningsverktyg.
 3. 3
  Använd 3/4 "rör till spaken fjädrar från ankare, om borttagningsverktyg inte kan lokaliseras.
 4. 4
  Använd 1/4 "hex nyckel (insexnyckel) att sätta ankare i det nedre läget, spola med däcket. Det är god praxis att rengöra med slang och smörj med en lätt olja.
 5. 5
  Fan fold skal (dragspel-stil) för att underlätta ominstallation på hösten.
 6. 6
  Använd slang, kvast eller fläkt för att rensa bort kåpan som det viks. Vik den söm till söm, sedan rulla ut en sovsäck och grejer det i förvaringsväska.
 7. 7
  Placera på stolen torka i ett par timmar innan du flyttar den inomhus för sommaren lagring.
 8. 8
  Om förvaring utomhus, hänga upp från marken, och / eller använda malmedel att stöta bort gnagare från att bygga bo i locket.

Omstart av filtret / pumpsystemet

 1. 1
  Ta Expansionsproppar (frysa pluggar) från bräddavlopp och returer vägg
 2. 2
  Sätt pluggar i plastpåse och plats nära luckan för användning. Kassera som är torr ruttnade och / eller sprucken. Byt ut eventuella väggbeslag.
 3. 3
  Sätt ihop filter, pump, värmare etc.
 4. 4
  Byt rinna pluggar in pump, filter, värmare, kloreringsanordning osv. Om ovan mark pool, slangar Sätt tillbaka avlägsnas vid stängning.
 5. 5
  Byt pump och skimmer korgar, tryckmätare, stegar pool, trampoliner osv.
 6. 6
  Använd gängtätning som teflon tejp på alla gängade pluggar, anslutningar. Gör inte åt!
 7. 7
  Om filtret är en D. E. pulver snäva filter, se till att spännbandet är stram och korrekt placerad. (Det var förmodligen bort i höst att ha filtret galler dras ut och rengöras med en slang, så se till att det åter installeras korrekt).
 8. 8
  Placera filterventil att filtrera läge och öppna avluftare (under tryckmätare, vanligtvis).
 9. 9
  Öppna alla inkommande ventiler (före pumpen) och alla returventiler sidan (efter filtret).
 10. 10
  Smörj ventiler och o-ringar som behövs. Fyll pumpen korg med vatten från poolen eller slang.
 11. 11
  Byt ut pumpen locket ordentligt. Leta efter läckor ur pumpen. Dubbelkolla att alla ventiler och tryck öppningar lättnad är öppna.
 12. 12
  Placera filtret ventilen i rätt läge.
 13. 13
  Slidventiler (push-pull-ventiler) ska vara i nedfällt läge på de flesta DE filter och i uppfällt läge för pac-fab sandfilter. MultiPort ventiler bör vara på filtret positionen. (Eller du kan starta pumpen med ventilen i avloppet att slösa ställning, och när vattnet börjar att rinna ut i avloppsledningen, stäng av pumpen. Placera ventilen till återcirkulera läget och kör pumpen tills vattenmängden rinner ned i poolen. Stäng off pump, växla ventilen till Filter position för att slutföra processen.)
 14. 14
  Slå på strömmen till pumpen och starta trycksystem öga på mätaren nära med handen på strömbrytaren! Stäng av om trycket stiger över det normala intervallet, vanligen över 30 psi.
 15. 15
  Kontrollera att det nu alla retursidan ventiler är öppna. Om inget tryck byggs upp alls, och pumpen inte pumpar, stänga av strömmen efter 1 minut.
 16. 16
  Upprepa flödningsprocessen nämnde tidigare. Om pumpen fortfarande inte prima upp, försök stänga Huvuddräneringsventilen, om närvarande, och man börjar skummaren ensam. Om pumpen fortfarande inte kommer att fånga prime efter 5 eller så försök, kontrollera inkommande ledningar för luftläckage.
 17. 17
  Reparera vid behov. Tillsätt 1 lb DE pulver per 5 kvm ft av filteryta i skimmer (endast om du har ett DE-filter, förstås). Gör detta snabbt, inom 2 minuter efter start filter. Om du har en patron Byt patron inslag var 2 år. Sandfilter bör ha sin sand byts var 5 år.
 18. 18
  När systemet startas, justera ventiler och returnera beslag för korrekt flöde. Kolla efter läckage runt pump och filter, reparationer som behövs. Obs uppstart trycket på filtret mätare. När psi är £ 10 över detta antal, backspolas filtret. Töm pumpen korg också vid denna tidpunkt, eller tidigare om du märker en nedgång i filtertryck. Om du har en värmare, följ pilot belysning och provskjutning instruktioner, oftast tryckt på baksidan av främre värmare dörren. Verka för att testa och justera all annan utrustning.

Underhåll

 1. 1
  Utför inspektioner. Våren öppningstid är perfekt för årlig förebyggande underhåll steg såsom rengöring, smörjning, inspektion och byte av komponenter i alla dina system utrustning. Konsultera din instruktionsbok och ge allt en bra inspektion. Leta efter och korrigera elfaror, såsom trasiga ledningen eller kontakter, brist på korrekt jordning eller bindning, ledningar som utsätts för väder, etc. Inspektera pool för utlösning och halka faror. Kontrollera igen för tryckläckage som kan resultera i rör eller utrustning blåser isär. Observera vattennivån och titta på poolen för läckage under de följande dagarna.
 2. 2
  Rengör poolen. Skumma pool, vakuum pool, borsta pool. Lövkratta (påse) typer skumma nät är bäst, även användbara för ösa stora mängder löv / skräp från poolen golvet. Om poolen är speciellt siltig eller har massor av alger, Vacuum Pool till spillo. Detta innebär att kringgå filtret, och vakuum smuts från golv / väggar ut backspolning linjen. Detta förhindrar konstant igensättning / rengöring av filtret. För att göra detta, kan du behöva fylla poolen till toppen, så du kan slösa 1-3 ". Placera Multiport filterventilen på avloppet att slösa läge (oftast 02:00, om det betraktas som en urtavla) Om du har en push -pull filter ventil, eller en patron typ filter finns det inget enkelt sätt för vakuum för avfall, med undantag för att kapa röret kommer ut ur pumpen och sedan återansluta efteråt. Borsta poolen grundligt.
 3. 3
  Kontrollera och balansera kemi. Använd en god kvalitet pool kit vatten test. Byt reagenser testkit varje vår (årligen). Följ pool instruktioner vattentest noga för att få tillförlitliga resultat.
  • Alkalinitet först. Om under området av 80 till 120 ppm, tillsätt Total alkalitet Increaser (natriumbikarbonat eller bakpulver) med en hastighet av 1 £ per 10.000 gals att höja Alkalinitet nivåer 10 ppm. Kalcium bör vara 180-220 ppm. Lägg Kalkhårdhet utbredare (kalciumklorid) med en hastighet av 1 Ib per 10.000 gals att höja Kalciumnivåerna 5 ppm. Test pH-nivå efter vatten har cirkulerat 8 timmar. pH bör vara 7,4 till 7,6, tillsätt pH-höjare (soda eller natriumkarbonat) om vattnet är surt / frätande (nedan 7.4). Lägg pH decreaser (saltsyra eller natriumbisulfat) om vatten är grundläggande / skalning (över 7,6). Ett bra test kit gör att du kan utföra en syra efterfrågan eller bas efterfrågan test för att fastställa exakta mängder syra eller bas behövs (krävde). En klarare kan användas för att hjälpa filtereffektivitet. Efter balanserade kemikalier har cirkulerat under 8 h, chock eller super-klorera poolen. Lägg granulat Shock Treatment (Calcium Hypochorite) till poolen med en hastighet av 1 Ib per 10.000 liter, eller använd Clorox Bleach (natriumhypoklorit) i en takt av 5 gals per 10.000 liter / poolvatten. Cyanuronsyra nivåer bör provas om klor används (utomhuspooler endast). Lägg CYA (Conditioner eller Stabilizer) för att höja om cyanursyra ligger under 30 - 50 För ppm.
 4. 4
  Läs alltid instruktionerna på förpackningen för korrekt hantering, behandlingar och tillämpning av pool kemikalier. Fördela dem brett och blanda aldrig kemikalier. Borsta poolen efter att tillsätta kemikalier är användbart till distribution. Re-testet vatten dagligen och justera om det behövs. Backwash filtret efter 24 timmar. Om algerna är fortfarande närvarande, re-chock pool, eller lägg till "döda" dos av kvalitet algaecide. Din pool är klar för användning när klor sjunker under 3,0 ppm, och vattnet är klart. Det kan vara ett bra drag att ha en årlig check-up till din pool med en pool professionell, vilket är anledningen till att många människor använder pool företag att öppna poolen. Om det finns en pool butik i närheten, bör du åtminstone ta ett vattenprov i att testas av en annan testutrustning.

Tips

 • Om du inte riktigt winterize poolen, utan snarare minskat mängden filtret tid och uppmärksamhet du gav poolen, då kan du förmodligen hoppa över punkt 1-3 ovan. Men följ 4-7 för att hålla saker sanitära och fungerar säkert och korrekt sätt. Återigen, överväga att anlita en professionell pool företag, minst en gång per år för att dubbelkolla ditt arbete och problem med plats eller föremål underhåll du kan ha missat.