Wki

Hur att underhålla simning kemi poolvatten

Rätt vattenkemi är skyldig att hålla en pool säker och ren för simmare, och upprätthålla en pool är kemikalier kan spara poolägare tid och pengar. Genom att följa dessa steg, kan varje pool ägaren behålla sin egen swimmingpool med samma resultat som de dyra proffs.

Steg

Hur att underhålla simning kemi poolvatten. Bestäm vilken typ av klor du bör använda.
Hur att underhålla simning kemi poolvatten. Bestäm vilken typ av klor du bör använda.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av klor du bör använda. Klor, som dödar bakterier, alger och mikroorganismer, finns i flaskor, 3-tums tabletter, 1-tums tabletter, stavar och en granulerad form, men vid inspektion av etiketter, kommer du att se att den aktiva beståndsdelen är exakt densamma i alla av dem. Trots att en rad av priser, är det enda verkliga skillnaden du kan hitta koncentrationen av de aktiva ingredienserna. Den aktiva ingrediensen i 3-tums tabletter, 1-tums tabletter och pinnar kallas "triklor" (eller triklor-s-triazintrion), och den aktiva ingrediensen i granulär klor kallas "diklor" (eller natrium diklor-s-triazintrion ).
  • Den vanligaste (och därför den billigaste) formen av klor är tre-tums tabletter, vilka är långsamma-upplösning och kräver mindre underhåll. Klor klubbor är större och lös ännu långsammare än 3-tums tabletter men är inte lika populära. 1-tums klor tabletter löser snabbare än 3-tums tabletter eller pinnar klor och är bättre anpassade till ovan mark pooler, små i-marken pooler och spa. Leta efter en koncentration av 90% triklor-s-triazintrion i klor tabletter eller pinnar.
  • Observera att billiga, "big box" långsamma flikar och pinnar tenderar att ha bindemedel och fyllmedel som håller tabletten tillsammans. Du kommer att märka skillnaden när de löses: billiga flikar och pinnar tenderar att falla sönder eller falla sönder inom 2 till 3 dagar i stället för att gradvis upplösning och behålla sin form.
  • Granulär klor fungerar precis lika bra som tabletterna och pinnar som nämns ovan, men måste oorganiskt klor såsom kalciumhypoklorit förväg upplöst i en hink med vatten innan du lägger till en swimmingpool. Det skall också läggas till poolen nästan varje dag. Andra typer av organiskt klor (natrium diklor) eller oorganiskt litiumhypoklorit behöver inte pre-upplösning. Dessa tillåter mycket exakt kontroll över klorhalten i poolen men kräver daglig kontroll och tillsats av kemikalien. Leta efter en koncentration på 56% till 62% natrium diklor-s-triazintrion i granulat klor.
 2. 2
  Använd cyanursyra med försiktighet. Cyanursyra (CYA, även kallad isocyanursyra) finns i diklor / triklor tabletter. Även cyanursyra det är en stabiliserande ingrediens i klor som hindrar den från att förstöras av solen, gör den det på bekostnad av att effektiviteten (ORP, eller oxidation reduktionspotentialen) av klor. Om du inte använder cyanursyra, se till att testa nivåerna. Om halterna är för höga, kommer klor förlorar helt sin desinficerande förmåga.
  • Vissa nya studier visar att CYA verkligen måste hållas på en nivå som inte är högre än 40 ppm låta klor för att prestera optimalt (höga nivåer av CYA bidrar till TDS eller lösta ämnen som "stör" med klor aktivitet).
  • Om du väljer att undvika cyanursyra, leta efter kalciumhypoklorit (fast) eller natriumhypoklorit (flytande). Du bör också göra en extra insats för att testa din pH, dessa två kemikalier innehåller starka baser och höjer pH om de används i tillräcklig mängd.
 3. 3
  Tillsätt klor i din pool. Flytande klor matare och automater kemiska, från valfri pool leverans distributör, långsamt lösa upp 1 - och 3-tums tabletter klor eller pinnar i ditt poolvatten. Automatiska klor matare är en stor hjälp för korrekt underhåll av din pool. Kemiska matare mätaren långsamt ut exakta mängder klor i din pool vattnet automatiskt, och erbjuder mycket exakt kontroll över mängden klor som tillsätts till poolen. Om en matare är korrekt justerad, kanske du inte oroa dig för din klor nivå för en vecka eller mer.
  • Du ska aldrig bara dumpa klor tabletter eller pinnar i din pool eller placera dem i skumkorg av din pool (även om det finns vissa märken som har gjorts att endast upplösas när vatten strömmar över dem). Om en klor tablett löses i din skumkorg, kommer allt vatten som passerar genom din pool VVS och cirkulationssystem bära en hög nivå av klor. Denna höga koncentration av klor (vilket ger vattnet en mycket lågt pH) äter långsamt vid insidan av cirkulationssystemet och kan orsaka för tidigt bortfall av din pool pump och filterkomponenter.
 4. 4
  Shock poolen varje vecka. Som det fungerar att rengöra din pool, binder klor till andra kemikalier som ammoniak och kväve, som inte bara gör det effektivt inaktiv, men också skapa en irriterande som kan orsaka hudsjukdomar som Jock kliar. För att eliminera bundet klor, tillämpa en tillfällig dos av chockbehandling.
  • Följ upp nästa morgon med en underhållsdos av algaecide. Algecider är tensider som arbetar på poolen ytor för att förhindra alger från att växa.
 5. 5
  Upprätthålla en lämplig pH-nivå. Det kan vara lika viktigt som att ha klor i poolen alls. PH-värdet i din pool bör vara ungefär samma som pH-nivån i mänskliga tårar, 7.2, men i intervallet 7,2-7,6 är optimalt. Klor är ca 10 gånger mer effektiva på sanitizing ditt vatten när pH vid 7,2 i stället för vid en hög pH-nivå av säga 8,2. pH kan bäst mätas med en drop-typ testsats kontra en testremsa, som lätt kan misstolkas.
  • Oftast hittar pH-nivån är hög, det bästa sättet att sänka pH-värdet är genom att långsamt hälla "saltsyra" (AKA Saltsyra) direkt in i den djupa änden av poolen medan poolen pumpen är på och vattnet cirkulerar. Dock är kornigt syra (pH Minus eller decreaser) säkrare att använda alternativ än saltsyra.
  • Vid justering av pH, lägga mindre mängder testar sedan efter ca 6 timmars kontinuerlig filtrering. Justera efter behov. Detta kommer att förhindra "studsar". Om du har ett riktigt problem pH bounce, det är oftast på grund av en låg total alkalinitet fråga, en gång riktigt justerad, bör pH hålla sig väl under en period av 1 till 3 veckor beroende på regn, användning, etc.
  • Om simmare har problem med "brinnande ögon," högt eller lågt pH är förmodligen att skylla, inte hög klor.
 6. 6
  Testa vatten minst två gånger per vecka för att säkerställa balansen. Behåll din pool klor (FAC eller fritt klor - den bra sorten) nivå på 1-3 ppm hela tiden och du är garanterad en enkel och lättskött badsäsongen!

Tips

 • Lägga borat vid en koncentration av 50 ppm till pool eller spa vatten fungerar som en sekundär pH-buffert för att minimera pH-svängningar, men också gör att vattnet tar på en mjuk och silkeslen konsistens.
 • Justera alltid kemikalier i din pool enligt alfabetet. Justera alkalinitet först, sedan den brom eller klor, varefter pH-värdet.
 • Skillnaden mellan klor och brom är att när klor reagerar med bakterier eller skadliga organiska ämnen för att döda dem, de flesta av klor används upp och inte längre kommer att arbeta för att sanera din pool. Denna "bundet klor" kommer att brännas bort av nästa chockbehandling och avlägsnas från bassängvattnet genom filtret. När brom med bakterier i poolen vatten, är den brom fortfarande aktiva, men i kombination med bakterier och organiskt material för att neutralisera dessa skadliga föroreningar. När du chockera en brom pool, bränner chockbehandling bara bort skadliga föroreningar, vilket ger en god del av brom kvar i poolvattnet. Den brom kvar är tillgängligt för att desinficera poolen igen. Resultatet är att volymen av brom tabletter som behövs för att sanera en swimmingpool är märkbart mindre än den mängd klor som behövs för att göra samma jobb.
 • Det finns klara fördelar och nackdelar med att använda brom. Brom anses bättre av vissa poolägare eftersom brom är oftast mycket mindre irriterande för hud och ögon. Många poolägare med naturligt känslig hud föredrar brom, men brom är i samma periodiska grupp som klor, så det kan inte hjälpa människor som är allergiska mot klor. Nackdelen med brom är att kemikalien kostar en hel del mer per kilo än klor. Eftersom det är så stabil, dessutom kan det också vara svårare att tvätta sin lukt från huden eller badkläder. Totalt sett är brom inte ett bra alternativ till klor för en full storlek pool, så överväga att använda den för mindre anläggningar såsom badtunnor eller jacuzzi. Brom finns i tablettform och kan läggas till poolvattnet med doseringsutrustning för att lösa upp tabletterna Särskild anmärkning: brom kan inte stabiliseras med cyanursyra - inte ens försöka..
 • Salt klorerat är en annan pool sanitet metod. En låg nivå av salt tillsätts till poolen och sedan omvandlas till klor i poolen kontroll box, därigenom bibehålla städning av poolen. Tänk bara på att titta på din pH-nivå, eftersom den kemiska reaktion som sker här höjer pH-nivå och kommer att behöva sänkas med "Muratic Acid". Felaktig installation av salt / klor generatorer kan leda till andra poolen problem såsom etsning av poolen ytor, tidig korrosion av metalldelar pool och tillbehör med rostfritt stål, etc.
 • För att förhindra skalning eller sura betingelser följ sedan langlier mättnad index för att bestämma den övergripande balansen i ditt vatten.
 • Professionell testning bör göras 3 till 5 gånger per säsong, professionella tester kommer och bör utföra ytterligare tester vanligtvis inte tillgängliga för konsumenterna: totalt klor kontra fritt klor, cyanursyra, surt efterfrågan, alkali efterfrågan, justerad total alkalinitet, kalcium hårdhet, vattentemperatur (gör en skillnad i total vätskebalans), lösta ämnen (TDS), järn, koppar, KAF (kvartära ammoniumföreningar), eller algicid nivå.
 • Ett annat klor alternativ är Baquacil, vari den aktiva beståndsdelen är biguanid. Även om det är mindre användarvänligt och dyrare, kan det vara det bästa alternativet för alla som är klor-intolerant eftersom även saltvatten pool system producerar klor. Om du använder Baquacil varumärke desinfektionsmedel, kan du fortfarande använda något varumärke för kalcium eller ph balans Särskild anmärkning:. Baquacil kan inte stabiliseras med cyanursyra.
 • Om kloramin eller bundet klor är tillåtet att ackumuleras, kommer det att bli svårare att bryta upp eller kontroll, vilket leder till "illaluktande" vatten, grumligt vatten, irriterade ögon och hud, tidig algtillväxt, etc och blir en klor efterfrågan. När en klor efterfrågan finns kommer det att bli svårt att upprätthålla en säker klor nivå och kräver en stor mängd klor för att tillgodose efterfrågan (mängder av 50 eller fler pounds i 20.000 liter poolvatten är inte ovanligt). Om klor efterfrågan inte är nöjd, kommer problemet förvärras bara som mer klor kombineras för att bilda fler och fler kloraminer Särskild anmärkning:. Mycket av allmänheten (drickbart) vatten för närvarande behandlas med kloraminer (chloraminization), vilket leder till att problemet.
 • Försök inte att konvertera en brom pool klor, även salt-klor. Det är inte möjligt. Det klor som genereras kommer helt enkelt regenerera brom.

Varningar

 • Lägg klor till vatten och inte vatten till klor, eftersom det kan orsaka en våldsam reaktion.
 • Muratic Acid är det bästa valet för att sänka pH-nivåer, men skapar farliga ångor och bör användas med stor försiktighet. Natrium bisulfat, granulär pH minus eller pH sänkare, är en "säkrare", mer husägare vänligt alternativ.
 • Lämna alltid minst 2 timmars separation mellan tillsätta olika kemikalier i badkaret för att undvika eventuella negativa kemiska reaktioner och för att maximera effekten av dina kemikalier.
 • Följ alltid anvisningarna produkt etikett från tillverkaren.
 • Dessa kemikalier är farliga. Förvaras oåtkomligt för barn!