Wki

Hur man bygger en trä staket


Staket gör stora tillägg till ett hus. De är vackra. En välbyggd trästaket råd ett mått av säkerhet och integritet. Det kommer också att hålla grannens husdjur ur rabatterna.

Steg

Hur man bygger en trä staket. Lägg ut en linje där stängslet ska installeras.
Hur man bygger en trä staket. Lägg ut en linje där stängslet ska installeras.
 1. 1
  Lägg ut en linje där stängslet ska installeras. Vanligtvis kommer detta att vara längs tomtgränsen, så var försiktig att det inte inkräktar på din nästas egendom, eller du kommer att flytta den senare.
 2. 2
  Bestäm höjden stängslet bör vara att uppfylla dina behov. Sex fot är normalt för ett privatliv staket, en levande lager staket fyra meter hög är vanligen tillräcklig, och staket är ofta tre meter hög.
 3. 3
  Ställ dina "end inlägg". Dessa är de tjänster som är belägna vid vardera änden eller något hörn längs staketet.
  • Använd "grävare inlägget hål" för att gräva hål.
  • Gräv din post hål djupt nog för att stödja stängslet struktur. Eftersom markförhållandena varierar, och höjden på staketet, vilken typ av stängsel, och andra faktorer måste beaktas vid fastställandet av hur djupt posten borde vara, kommer vi att använda 30 inches som en median djup för inlägget hålen.
  • Placera änden inlägg i hålen, och fyll i runt stolparna med smuts eller cement, packa det som du gör. Kontrollera posten för "lod" innan de är helt fyllda och packade, och justera efter behov.
 4. 4
  Dra en byggmästare linje från ena änden stolpen till den andra, på samma höjd över marken. Detta gör att du kan gräva de mellanliggande hål i linje med stängslet, och ge dig en djup, så att stolparna allt kommer att vara samma höjd.
 5. 5
  Lägg ut de placera hålen mellan ändstolpar åtta meter centrum till centrum, och gräva resten av dina hål.
 6. 6
  Ställ resterande tjänster, mäter samma avstånd från toppen av var och en till byggnaden linjen och VVS dem som du går.
 7. 7
  Packa återfyllningen runt alla inlägg ordentligt.
 8. 8
  För ett privatliv staket, spika en 2x4 styrelse (stringers) med 12 eller 16D galvaniserad spik, från post till post längs ditt staket längst upp, i mitten, och om en fot från botten av varje inlägg.
 9. 9
  Nail de vertikala brädor, vanligtvis 1x6 grova sågade trävaror och lämnar ett utrymme mellan varje bräda till varje stringers med 8d spiral shanked galvaniserad spik.
 10. 10
  Måla den färdiga staket med en god kvalitet tätskikt sealer. Detta kommer vanligtvis antingen innehåller silikon fasta, eller linfröolja. Om du planerar att måla en täckfärg, stick med en oljebaserad sealer, och använda en oljebaserad polyuretan färg eller yttre emalj för täckfärg.

Tips

 • 4x4 inlägg tenderar att vrida och förvränga - mer i vissa klimat med hög luftfuktighet. Ett möjligt sätt att förhindra detta är att använda två 2x4s säkert spikade tillsammans i stället för en 4x4. De två styrelser tenderar att stabilisera varandra, vilket resulterar i ett inlägg som förblir raka.
 • Alltid ringa din kommun kod verkställighet att utbilda dig själv om reglerna i staket i ditt område-vara säker på att reglerna finns, frågan är bara vad de är.
 • Använd lämplig trä för dina inlägg och stängsel. CCA tryckimpregnerat virke är insekter och röta resistenta. Aromatisk Cedar, Juniper, och Cypress timmer motstå all röta i viss utsträckning.
 • Avfasning topparna på inlägg eller begränsa dem med vinyl eller metall lock för att hindra dem från att absorbera fukt kommer att bevara dem till en viss grad.
 • Om du bygger ditt staket vid tomtgränsen, diskutera det med din granne innan byggnaden, för att avgöra om han har invändningar och se till att du håller på egendom linjer. En professionell besiktningsman kan hjälpa dig med din egendom linjer, om du har problem. Du bör också diskutera detta med din kod inspektör, eftersom din stad eller län kan kräva en utsaga tomtgränsen.
 • Blötläggning botten av inlägg i linolja eller sealer är ett måste.
 • CCA-behandlat virke har tagits bort från marknaden på grund av rapporter om biverkningar. Normal ACQ behandlat virke kommer att göra bra, men se till att ytterligare behandla de begravda delar av dina inlägg som angivits ovan. Även de träslag som nämns ovan är utmärkta på att motstå röta, oftast lika hållbart som furu eller gran. De flesta träslag är också lätt målas, men du bör använda en annars resistenta trä och / eller ett trä som har behandlats
 • Ring alltid alla allmännyttiga kontor för att få dem att markera din gård för sina linjer, även om du inte har några verktyg (kabel, el, gas, telefon, etc) eller du kan förstöra någon annans dag eller, ärligt talat, döda dig och dina grannar.
 • Vinyl stängsel, stolpar och tillhörande material finns tillgängliga som är underhållsfri och väderbeständig.
 • Installera ett staket på kuperad eller brant mark kan vara knepigt. Ställ inlägg på platser där betyget eller lutning ändras, och genomsnittliga höjden på stängslet för bästa utseende. Om din fastighet har fler än två höjdskillnader, kommer en professionell behövs troligen för ditt jobb.

Varningar

 • Kolla in din jurisdiktion för tillståndsplikten före bygga ditt staket. Vissa husägare föreningar har riktlinjer eller förordningar som reglerar staket konstruktion.
 • Leta upp din nytta och / eller sprinklersystem linjer systemet före gräva hål staketstolpe. Du kanske måste ringa alla elbolagen separat komma lokalisera sina linjer, men vissa områden har ett gemensamt nummer att ringa som fungerar för alla nyttigheter.
 • Se till att du vet var din egendom linje är före bygga stängslet.
 • Använd skyddsglasögon och handskar när de behövs.
 • Gräva placera hålen för hand i hård eller stenig mark kan vara en utmaning. Effekt hål "skruvar" finns på verktyg uthyrning butiker, men de kan vara farliga.

Saker du behöver

 • Inlägg hål grävare.
 • Inlägg. Dessa kan vara tryckimpregnerat 4X4 Souther gul furu, Cedar, eller annan röta resistenta trä.
 • 2X4 virke, nämnde antingen tryckimpregnerat eller ruttnar resistenta skogen tidigare.
 • Fence enstavlor. Dessa är vanligtvis skärs särskilt för stängsel. De är ofta "hund eared", 5/8 tum tjock av 5 5/8 tum bred och sex meter lång.