Wki

Hur man bygger en sten staket

Vad de flesta människor uppfattar som en stenmur är faktiskt en sten staket när den används för att markera gränser snarare än fungerar som en barriär. Även om du är en amatör, kan du bygga din egen sten staket genom att följa dessa instruktioner.

Steg

Hur man bygger en sten staket. Börja med att få en hel del stenar, ganska konsekvent med storleken på väggen du bygger.
Hur man bygger en sten staket. Börja med att få en hel del stenar, ganska konsekvent med storleken på väggen du bygger.
 1. 1
  Börja med att få en hel del stenar, ganska konsekvent med storleken på väggen du bygger. Få stora stenar för en stor vägg, mindre stenar för en mindre vägg. Kontrollera att du har ett bra utbud av mindre stenar som kan fylla luckorna. Du kanske vill använda stenblock.
 2. 2
  Se till att platsen är robust innan du börjar, och kommer att hålla din vägg. Om basen är ojämn, använder en utjämning linje att rätta till det.
 3. 3
  Bestäm hur bred och hur lång tid det ska vara, när du vill ha det och hur högt det ska vara (markera detta, antingen med linjal / yard stick eller ett rutnät / plan).
 4. 4
  Som regel bör en torr staplad mur luta in mot toppen 1/6 av höjden.
 5. 5
  Lägg ut en sida skena (med något länge som pinnar, linjaler, trä, små stenar) för att vägleda dig, och beskriver var du vill att din vägg, så att din vägg är konsekvent. För att göra en rak och plan vägg, få string eller flaggning band och knyta den mellan inläggen på båda ändarna av stängslet. Se till att knyta snöret / flaggning tejp på höjden du vill att ditt staket för att använda som en guide.
 6. 6
  Du kanske vill kalla på hjälp. Kalla en professionell, starka vänner eller grannar som kan hjälpa dig. Använd en skottkärra eller en hand kundvagn att flytta tunga stenar. Ovanligt stora stenar kan behöva flyttas med särskild kraftutrustning.
 7. 7
  Lägg ett lager större hällar längs insidan av väggen. Se till att du fyller i de utrymmen, och det är ett ganska jämnt skikt, och patch-i hål / utrymmen med smuts eller mer smuts för att ge dig en bra bas.
 8. 8
  Fortsätta att bygga upp lager tills din bas är tillräckligt hög, och kontrollera att det är nivån. För att göra en stark mur försöka placera varje sten över gapet mellan två stenar under det.

Tips

 • De sätt på vilka en vägg trotsar dessa sunt förnuft regler är ofta det som gör det vackert. Var inte rädd för att experimentera med oregelbundna storlekar och former.
 • Använd stenar av ungefär samma storlek.
 • Använd ett team av människor. På så sätt har du hjälp med att lyfta och placera stenar, och din vägg kommer att byggas bättre och snabbare. Se till att alla i laget vet vem arkitekten är, för han eller hon är det slutliga avgörandet när beslut som måste göras. annars kommer du att sluta med en mur av ojämn kvalitet.
 • Använd "native" sten när det är möjligt: ​​det är, lokal sten bättre passar landskapet (t.ex. färg, mossor, lavar, etc.) än trucked-i sten.
 • Gamla väggar är den bästa källan av sten, men det är en dödssynd att ta stenar från en intakt vägg. Om en mur har fallit ner, då är det inte längre en vägg och därmed rättvist spel. Om stenen är på privat egendom, tar stenen kallas stöld.
 • När du placerar kanten stenar, se till att den övre ytan lutar åtminstone något mot mitten av väggen. En passiv lutning garanterar nästan instabilitet.
 • Om du har en särskilt vacker sten, försöka hitta en plats för det som en kant eller övre sten.
 • För längre väggar (50 eller flera fot) är det fördelaktigt att bygga upp ändarna av en rak sektion (ungefär 3 meter lång). Dra sedan en sträng linje mellan de ifyllda ändar, och bygga upp mitt mellan dem. Detta säkerställer ansiktet av väggen är rak och jämn längs hela körningen.

Varningar

 • Se till att du bygger din vägg i en säker och hållbar plats.
 • Om det inte är byggt på rätt sätt kan det falla, så akta oss för eventuella balans frågor.
 • Kontrollera att det är säkert, inte på toppen av några kablar eller några butiker VVS.

Saker du behöver

 • Stenar eller block sten (beloppet beror på bredden på din vägg.), Grus och sten damm.
 • Skottkärra, Mason hammare, Cold Mejslar, Brick Hammer.
 • Sticks, linjaler, trä eller små stenar (för sänggrind.)
 • Handskar, Skyddsglasögon med sidoskydd