Wki

Hur man gräva post hål

Oavsett om du bygger ett staket eller sätta upp en flaggstång eller en fågel hus på en stolpe, kan du finna att det är nödvändigt att gräva en liten diameter hål. Med hjälp av en spade för detta jobb innebär att göra ditt hål större än du behöver, så du kan välja att använda post hål grävare för jobbet i stället. Här är hur det görs.

Steg

Hur man gräva post hål. Skaffa ett par inlägg hål grävare.
Hur man gräva post hål. Skaffa ett par inlägg hål grävare.
 1. 1
  Skaffa ett par inlägg hål grävare. Detta verktyg är speciellt utformad för uppgiften, och gör det möjligt för dig att göra jobbet på så kort tid med minimal ansträngning. Det finns några saker du behöver tänka på, men innan du börjar.
  • Steniga jordar är svåra att använda post hål grävare i, eftersom en relativt liten sten kommer att förhindra framkant av grävmaskiner från att tränga in i marken.
  • Mycket lös, sandig, och torra jordar är svåra att ta bort från hålet, eftersom klämverkan av käftarna är inte lika effektiv på dessa icke-kohesiva material. Om du har tid, startar hålen en dag, fylla dem med vatten och komma tillbaka för att ta bort den mycket uppmjukade jorden nästa.
  • Post hål grävmaskiner har en maximal effektiv djup av ca 3/4 av deras handtag längd, så en fem fot paret kommer att gräva omkring 3 1/2 halv djup.
  • Mycket hårda jorden som lera är extremt svårt att gräva med en manuell par av post hål grävmaskiner.
 2. 2
  Markera platsen för hålet du gräver. Om det är ett enda hål för ett projekt som att installera en flaggstång, kan du ögongloben på plats, men för stängsel och andra projekt som kräver flera hål, du kanske vill lägga ut de platser där du hål mer exakt. Använda stavar och en sträng linje för att guida dig, och en lång måttband att etablera ditt avstånd hjälper för detta ändamål. Plantera insatserna på vardera änden av linjen som du vill gräva tillsammans. Knyt snöret till en insats, drar spända, och knyta till den andra insatsen.
 3. 3
  Ta reda på om det finns någon möjlighet för underjordiska verktyg är i området du gräver. För stängsel runt ett fält på privat egendom, kan detta inte vara ett problem, eftersom fastighetsägaren bör vara medveten om eventuella nyttan rätt sätt på sin mark, men om det finns några tvivel, kontakta din lokala verktyget lokalisera tjänsten att vara säker.
 4. 4
  Börja gräva genom innehar posten hål grävare i handtagen, en i varje hand, med handtagen nära varandra. Thrust bladen i jorden så att de skär en plugg ur jorden (och torv, om det finns någon närvarande). Om jorden eller gräset motstår Digger bladet, kan du upprepa den nedåtgående dragkraft flera gånger för att skära ner i marken och bryta upp. Du ska tränga ned i marken flera inches innan du extraherar jorden (smuts) som du tar bort.
 5. 5
  Sprid isär handtagen fånga jorden i käkarna (mellan hålet Digger blad), med tillräckligt tryck för att förstå det ordentligt, lyft sedan hål grävare ut ur hålet.
 6. 6
  Sväng hål grävare till sidan av hålet, stäng sedan handtagen tillbaka tillsammans. Detta kommer att öppna käftarna och låta jorden du har extraherat spilla ut.
 7. 7
  Upprepa stegen ovan, gå djupare med varje dragkraft. Om rötter eller andra svåra material störa dina framsteg, rotera bladen så att du attackerar hindret från en annan vinkel tills de skär genom. Starta avgränsa och göra hålet större när du går djupare. Detta kommer att bidra till att stabilisera inlägget. Fuktig jord kommer att hålla bättre än torr jord.
 8. 8
  Fukta jorden om du stöter på mycket hårt material eller mycket sandig, torrt material du kan inte annat extrahera med en rimlig arbetsinsats. Att låta jorden för att suga upp fukten kommer att förbättra din framgång och gör jobbet lättare.
 9. 9
  Installera dina inlägg, pol, eller andra objekt du har grävt din hål för, lod upp det med en byggmästare vattenpass om så önskas återfyllning hålet, och tamp fyllnadsmaterialet för att stabilisera den.
 10. 10
  Vid användning av betong för att sätta staketstolpar i stället se till att använda rätt konkreta arbetsteknik för att undvika svaga ankare staketstolpe. Vissa entreprenörer föredrar att dumpa torrt pre-säckar betong i hålet och strö över vatten. Detta skulle minska den färdiga betongens styrka med så mycket som 80%, som du inte kan styra ens blanda eller vatten proportioner.
 11. 11
  Använd den minimala mängd vatten för att blanda betong för maximal styrka. En fuktig sand känsla till betongen är tillräckligt för att slutföra den kemiska reaktionen för att göra betong hårt. Lägga till mer vatten kan hjälpa till att göra betongen lättare att plats men kommer att dramatiskt minska den färdiga styrka.
 12. 12
  För stora projekt är det mer kostnadseffektivt att göra din egen betong mix jämfört med att säckar betong. Använd 3 delar skarpa murverk sand till 1 del typ 1 (eller typ N) betong för en stark murbruk mix eller lägg till 2 delar grus att bulk upp varje mix.

Tips

 • Se till att du gräva minst 2 ft ner under frost linjen eller när marken fryser det kommer hiva posten ur marken.
 • Använd en "grävande pinne" att bryta upp marken när du går. En "gräva pinne" är en tung metall stolpe med en slö kniv på slutet, också ibland kallas en "spud" bar. Vikten hjälper dig att bryta upp trädrötter, små stenar, etc.
 • Alla nya inlägg hål grävare behöver en bra skarp kant, precis som dina gräsklipparbladen. Så, få en liten handhållen slipmaskin och slipa inlägget bladen hål digger och alla dina spadar och gräsmatta blad gräsklippare, om du kan få dem och klämma dem i ett skruvstäd medan du slipa dem. De behöver inte vara knivskarp. Ta en närmare titt i framkant av nya gräsklipparbladen på ett hem förbättring butik. Nu bör du ha en god uppfattning om hur skarpa ditt inlägg hål digger blad bör vara. Använd alltid skyddsglasögon när du använder en hand slipmaskin.
 • Bilderna visar den typiska (gamla gammalmodiga) post hål grävare, det finns nya, sammansatta hanteras, ergonomiskt utformade grävare tillgängliga, men för priset, standard hole-grävare är svårt att slå.
 • Använd torr sand eller inlägg set i en bra, solid inlägget.
 • Du kan behöva använda en Jackhammer att bryta upp mycket stora stenar vid grävning post hål.
 • Om din jord är sandig, kanske du vill noga förstora bara själva botten av hålet, vilket gör det större än axeln av hålet, innan du fyller med betong. Detta större lampa i botten kommer att hålla stången från att komma upp ur hålet när spänningen appliceras på kedjelänk stängsel.

Varningar

 • Ring för att ha underjordiska verktyg placerade innan grävning.
 • Använda grävare inlägget hål kan vara ansträngande arbete, kommer handskar att förhindra blåsor, men inte över-anstränger dig på din uppgift.

Saker du behöver

 • Inlägg hål grävare
 • String linje
 • Vattenpass
 • Måttband
 • Skyffel för återfyllning ditt hål