Wki

Hur du blandar cement

När ett projekt kräver en hård, permanent bindemedel, mest professionella och oberoende byggare använder cement. Extremt tålig och lätt att använda, är även under vatten, cement ett material som kommer att hårdna och att stödja praktiskt taget alla stiftelse eller struktur. Medan många nybörjare byggare kan undra hur man blandar cement ordentligt, kan det vara en ganska enkel process när du förstår vilka material du behöver och hur man använder dem.

Steg

Hur du blandar cement. Bestäm vilken typ av cement som fungerar bäst för ditt projekt.
Hur du blandar cement. Bestäm vilken typ av cement som fungerar bäst för ditt projekt.

Förberedelse den torra blandningen

 1. 1
  Bestäm vilken typ av cement som fungerar bäst för ditt projekt. Typ 1 Portland cement är det mest populära alternativet på grund av sin blandning sammansättning, men det finns andra typer finns att erbjuda svavel resistans eller temperatur känslighet. Forskning på nätet eller i järnaffären för att förstå vad som fungerar bäst för dig.
  • Över 92% av Portland cement produceras i Europa är typ 1, 2, eller 3. Typ 2 är speciellt utformad för att bekämpa sulfat angrepp, medan typ 3 används för extra tidig hållfasthet.
 2. 2
  Köpa cement behövs tillsammans med fin sand och grus. Du kommer att behöva köpa dubbelt så mycket sand och tre gånger så mycket grus för att få rätt cement blandning.
 3. 3
  Lägg ut de leveranser. Detta inkluderar påsar för blandning och en tung skottkärra, eftersom blandningen blir tung gång kombineras.
 4. 4
  Öppna cement, grus, och sandsäckar som du ska använda för att blanda betong. Använd din lilla spade att skotta ett förhållande av 1 del cement, 2 delar sand och 3 delar grus i skottkärran.
  • Till exempel bör en skottkärra full vara en blandning av två spader av cement, 4 spader av sand, och sex spadar av grus. Om du arbetar med större mängder cement på framsidan, kanske du har ett förhållande av 4 spader av cement, 8 spader av sand, och 12 spadar av grus.
 5. 5
  Blanda ingredienserna ordentligt med din spade så att de väl kombineras. Även om de kommer att blandas senare, är det en bra idé att ha den torra blandningen grad införlivats innan du tillsätter vattnet.

Införliva vatten i den torra blandningen

 1. 1
  Häll en liten mängd vatten, ungefär hälften av en 5-liters hink, in i skottkärra. Var noga med att mäta upp en känd mängd, så att du kan replikera samma konsistens med successiva satser av betong.
  • Om hälla ditt vatten i en hink innan införliva den torra blandningen, markera vattennivån på din hink med en markör. På så sätt kan du snabbt fylla skopan utan att mäta ut vattnet varje gång du blanda en ny sats.
  • Cement som innehåller för mycket vatten är ungefär hälften så stark som ordentligt-blandad betong. Även om det är frestande att bara ögongloben mängden vatten, kan det äventyra integriteten i din struktur. Var noga med att läsa tillverkarens s etiketter när du lägger rätt mängd vatten.
 2. 2
  Börja med 3/4 av den torra blandningen. I en skottkärra eller annan blandningsbehållare, agitera ca 3/4 av den torra blandningen med allt vatten. Denna första blandning visas lite soupy grund av överskottet av vatten, men det bör vara lätt att blanda. För bästa resultat, blanda med en kratta.
 3. 3
  När införlivas, tillsätt resterande 1/4 av torr blandning till soupy cementblandningen. Blandning kommer att bli lite svårare på denna punkt, men en pålitlig rake ska göra jobbet enklare. Blanda tills det färdiga cementet är tjock och våt men inte längre soupy.
 4. 4
  Häll den blandade cementen direkt i din projektets område. Detta steg måste slutföras så snart som möjligt efter blandning.
 5. 5
  Städa upp dina leveranser så fort som möjligt. Helst börjar en partner på sanering plikt medan en annan partner lägger betongen. Men om detta inte är möjligt, dränka skottkärran eller cement bassäng med vatten omedelbart efter målgång. Sedan skrubba skottkärra eller bassäng med en hård borste tills den har helt befriats på någon cement.
  • Dumpa cement vatten någonstans diskret, helst där det inte finns gräs. (Det kommer att döda gräset.) Du kan även gräva ett litet hål, dumpa vattnet i, och sedan fylla hålet efteråt.

Tips

 • Om ditt projekt kräver mer än 1 eller 2 skottkärror av cement, överväga att hyra en bärbar betongblandare från din lokala leverantör för att garantera cement kommer att vara av samma konsistens.
 • Använd en mindre spade för projektet, eftersom du kommer att behöva röra cementen ofta, och en större spade kommer att bli svårt att manövrera.
 • Se tillverkarens instruktioner på cement påsen före blandning. Det kan finnas några särskilda krav på ditt varumärke som du behöver för att följa.
 • Om din cement blandningen inte ser bra ut, överväga att lägga lite mer vatten. Det vanligaste problemet i blandad cement är en låg vatten till cement-förhållande.

Varningar

 • Färskt betong kommer att bränna huden och ögonen om de utsätts för lång. För din egen säkerhet, se till att bära gummistövlar, långärmad tröja, byxor och skyddsglasögon.

Saker du behöver

 • Skyddsutrustning (gummistövlar, långärmad tröja, byxor och skyddsglasögon)
 • Kraftig skottkärra
 • Cement mix
 • Sand
 • Fine grus
 • Vatten källa
 • Små spade