Wki

Hur man gör falska stenar med betong

Göra falska stenar är en snabbt växande hobby och yrke. Kombinera grundläggande konstruktion färdigheter och konstnärliga kreativitet kan du skapa konstgjorda stenar med betong som är praktiskt taget omöjlig att skilja från naturligt förekommande sten.

Falska stenar är ganska billigt att göra själv, och om det visar sig att du har ett öga för skulptering du kan hitta dig själv i en ny och lönsam yrke. Från små fristående stenar som en adress markör till en grotta täckt badtunna eller sten stödmurar eller ännu bättre-klätterväggar, har konstgjord sten många praktiska ändamål.

 • Obs: där "Concrete" refereras här, är det i själva verket ". Murbruk" Betong, per definition, även grus eller småsten.

Steg

Hur man gör falska stenar med betong. Bygg ett formulär - Du kommer att behöva använda ett formulär för att bygga din konstgjord sten eftersom betong är mycket tungt.
Hur man gör falska stenar med betong. Bygg ett formulär - Du kommer att behöva använda ett formulär för att bygga din konstgjord sten eftersom betong är mycket tungt.
 1. 1
  Bygg ett formulär - Du kommer att behöva använda ett formulär för att bygga din konstgjord sten eftersom betong är mycket tungt. Gör den största delen av storleken på din sten från skum och täck med betong vid en tjocklek av 2-3 ". Detta kommer att göra en konstgjord sten som känns och ser mycket verklig samtidigt som det är mycket lättare än riktiga sten. Du kommer att behöva att linda form i hönsnät och stål armeringsnät så den våta betongen kommer att ha något att klamra sig fast på vertikala ytor och ge övergripande kohesionshållfasthet till betongen.
  • Blanda betong - Detta görs i en hink för hand eller med en punkt murslev, eller i en skottkärra med en spetsig spade, eller på en bit plywood med ett fyrkantigt huvud spade eller i en cementblandare. Dessa alternativ är listade i ordning efter minsta till största partier av betong behövs. Blanda 3 delar fin kvalitet ren, tvättad sand med en del typ 1 (även känd som typ 10) portlandcement. För extra styrka kan du lägga glasfiber på din mix i små mängder. Trälim, flygaska och silikastoft används också för professionell nivå vagga skulptera. Tillsätt vatten till en tjock pasta och blanda en väldigt, väldigt lång tid innan den används. Om dina muskler inte bränner du inte har blandat det nog
 2. 2
  Skulptera betong - Använd en punkt spackel att skulptera betongen efter applicering till formuläret. Bekanta dig med hur klippformationer ser och planerar att ha tålamod. Sculpting Rock är en mycket säljbara skicklighet och kräver övning för att uppnå jämna resultat.
 3. Bilda din rock.
3
Texture betongen - Använd ett hav svamp för att skapa en ficka märkt, ridit effekt. Konsistens matta avtryck från riktiga stenar kommer drastiskt öka kosmetiska värdet på din rock. Ingenting ser mer ut som riktig sten än ett avtryck görs direkt från en riktig sten. Texture mattor kommer också att bidra till att ge inspiration till skulptera process som du kan fortsätta venerna hand förbi kanten på din textur matta intryck. En annan teknik är att använda en vanlig plastpåse, bära den som en handske och göra slumpmässiga avtryck på din rock.
4
Bota betong - betong tar en hel månad för att bota och är ca 75% botas efter den första veckan. Om berget är kvar att sitta i direkt solljus under härdning sprickbildning skede hårfäste kommer att vara överdriven. Blötlägg med vatten ofta för att minimera hårfina sprickor och korrekt härdning.
5
Skrapa betong - Vänta minst tre hela dagar av härdning innan du börjar den här scenen. Mer om du inte har bråttom. Använda en fin sten grus skrapning slipa helheten av din konstgjord sten för att ta bort grov kant som betongen vid beröring. När du är klar din rock med vara smidig precis som riktig sten.
6
Tvätta betong - Tvätta berget noggrant innan du fortsätter att lägga till färg. Använd en hård (men ej tråd) borste för att rengöra betongdamm ur alla vinklar och vrår som det ser otillfredsställande senare. Torka helt innan färgning.
7
Måla betong - Använda sprayflaskor och vattenbaserade färger kommer du mist flera skikt av kompletterande färger om och om igen för att skapa en djup och realistisk sten färg. Inspektera riktiga sten noga för att lära sig vad färgerna producera vilken effekt. Vanligt vid nära inspektion av äkta sten är blå, grön, röd, orange, gul, brun, etc. Ju högre kvalitet din sprayflaska systemet, desto bättre dina färdiga resultat. Helst bör du kunna försiktigt dimma varje tillämpning av färg utan blotching.
 • Gör en andra beläggning, denna gång måla det vad färg du föredrar.
 • Få ett sandpapper (korn 80) och göra några slumpmässiga repor. detta kommer att lägga realism på din rock.
 • Tvätta din sten igen och låt den torka. Din falska sten är nästan klar.
8
Täta betongen - Använd vattenbaserade betong tätningsmedel och tillämpa 3 skikt ger tid att torka helt mellan. Applicera en gång per år via sprayflaska för att behålla färgen.
9
Färdigt.

Varningar

 • Massor av varningar. Akta dig för elverktyg, betongblandare och tung konstruktion. Korrekt säkerhet klädsel och arbetsvanor krävs. Skyddsglasögon, skyddshandskar, patron ventilatorer är ett absolut måste. Betong innehåller kalk, en starkt alkalisk substans som kan orsaka frätskador på exponerad hud... tänk vad det kan göra för att dina lungor eller ögon.
 • Försök inte att bygga något större än vad din nivå tillåter. Funktioner som dammar / bassänger eller klätterväggar kan vara extremt farligt och du bör inte försöka att bygga objekt som dessa om du inte är säker på att du har all nödvändig erfarenhet för att göra det.