Wki

Hur landskapet ditt hem på billig

Här är en lista med idéer för att maximera ditt landskap och samtidigt behålla dina surt förvärvade pengar.

Steg

Hur landskapet ditt hem på billig. Överväga dina alternativ.
Hur landskapet ditt hem på billig. Överväga dina alternativ.
 1. 1
  Överväga dina alternativ:
  • Hardscapes, men vacker, kommer att döda din budget. Objekt som däck, uteplatser, lusthus, och hållare kostar alltid mer än du tror. Men det finns många sofistikerade landskap som använder återvunnet material. Används trä, tegel, och även brutna betong kan vara billigt alternativ till dyra asfaltläggare och nya material.
 2. 2
  Fråga vänner för "starter" av hostor, irisar, och alla typer av perenner.
  • Tänk på att dela och främjande av dina befintliga anläggningar. Det finns så många växter som lätt kan delas eller sprids, kan det finnas något behov av att köpa nya växter.
   • Om du måste köpa växter, aldrig köpa i början av säsongen. Hösten är oftast en bättre tid att plantera och plantskolor har rack rabatterade växter. Troligtvis kommer de inte att vara i blom och bladen ser ojämn och spinkig. Pop växten ur sin behållare och ta en snabb titt på rötterna. Om de inte är "mosig" och basen (eller "krona") av anläggningen på markytan ser i relativt gott skick, kan du vara ganska säker på ett säkert köp. Nästa våren när plantorna kommit upp eller blad ur de kommer att se lika bra ut och vara precis lika friska som de växter som dina grannar betalat tre gånger så mycket för.
   • Marken täcker kan ofta delas in i dussintals enskilda växter och åtskilda flera inches isär. A 4 "kruka med krypande timjan, till exempel, kan täcka en 4-fots fyrkant i din trädgård inom några månader med den här tekniken.
 3. 3
  Plantera en-masse. Plantera i grupper. Tänk inte bara på tre s. Tänk tjugo, eller kanske ännu mer. Detta förenklar underhåll och replikerar närmare hur växterna växer i naturen. Hitta två eller tre billiga växter som går riktigt bra ihop och fylla en hel säng att hålla liknande sorter tillsammans. Till exempel, om en vän är att dra ut en stor klump av over-grown sedum eller iris eller vad som helst, hävdar det och dela upp anläggningen i så små delar som möjligt (se till att varje division har friska anslutna rötter). Plantera varje division flera inches isär (beroende på storlek) och inom ett år kommer du att ha vad som ser ut som en 10-årig landskapet. Alldeles för ofta en enda stor anläggning som kostar 30€ eller mer är planterade 5 'från nästa. Det tar år för landskapet att fylla i.
 4. 4
  Köp perenner. Hur frestande alla dessa vackra annueller är på dagis hyllorna, tänka framåt. Varje år du kommer att behöva byta ut dem, så de dör. Detta är en av de snabbaste sätten att bränna genom ett landskap budget. Om du är villig att starta ettåriga från frö (eller någon annan växt för den delen) gå för det! Bara inte köpa dem i en kastrull (eller ponny förpackningar, eller lägenheter). Perenner å andra sidan blir större och mer attraktiv år efter år. En enda 5€ 4 "krukväxter perenn kan vara en 8-fot hög av färg inom tre år. Den årliga kommer att vara ungefär samma storlek som potten och kommer att ha kostat tre gånger så mycket.
 5. 5
  Investera i stora krukor. Vad går i potten är det som gör plantering. Go stor! Bara tänk på att du lätt kan blåsa 75€ eller mer på en pott. Små krukor (något under 12 ") är mycket svårt att upprätthålla och ser fruktansvärt i den enorma utomhus. De är bäst lämpade att omfattningen av en fönsterbräda eller en bordsskiva. Två eller tre stora krukor med bara en sort eller två av växter kommer att tjäna alla landskap också. Ta en titt på alla snygga hem och trädgård tidskrift med utemöbler. Du ser inte 30 små krukor som löper längs sidan av en veranda. De är alla stora, stora, stora. Terra cotta är ett utmärkt val för färg (väder plast eller the real thing). Du kan hitta massor av stilar och de kommer alla matchar. Av någon anledning den här färgen är oftast mycket mindre än andra ytbehandlingar. Låt växterna, inte krukorna stjäla showen.
  Om du inte har en grön tumme, använd tål torka perenner för de dagar du glömmer att vattna. Sedums, heucheras, timjan, Allium och Artemisias göra bra val. Grab uppdelningar av dina favorit växter rätt ut ditt landskap, kommer det inte kosta någonting. Om du är ganska säker på att tummen är en nyans av grönt, kan några annueller i utvalda krukor lägga till en all-sommaren färgklick (plantera dem från frö om du kan). En återhållsam mängd flashiga accent annueller är motiverat i någon budget. Till exempel kan en enda 24 "kruka med petunior på verandan lägga massor av wow.
 6. 6
  Lägg stenblock till ditt utrymme. Har du klippa som finns naturligt i ditt område av landet? Köper inte rock. Se vad du kan göra för att få det gratis. Besök byggarbetsplatser ibland fungerar. Native sten ser så mycket bättre än extremt dyr rock som inte hör hemma i ditt landskap i första-platsen. Få de största stenarna som du säkert kan lyfta och nestle dem i din trädgård sängar i små grupper. Men inte mer än göra det. Tre eller fyra rock 'out-beskurna "nära trottoarer eller uteplats kanten finns massor att piffa upp din trädgård.
 7. 7
  Köp träd först. Om du har att spendera pengar på landskapet spendera det först på träd. bör du alltid sätta träd i ditt landskap före allt annat. Det är värt lite extra pengar för att få ett bra landskap träd. Det finns en hel del skräp träd som kommer att skicka upp rotskott, lämnar stora mässar på din gräsmatta, kräver timmar av beskärning, och dör precis som din landskapet mognar. För skuggande träd, namngivna hybrid lönnar, ekar och lönnar är nästan alltid ett säkert kort. Undvik björkar, de flesta almar, poppel och vissa aska som växer snabbt, men är ytterst kortlivade.
  Köp små. Det är bättre att spendera pengar på en liten kvalitet variation än en stor trashy en. Troligtvis i fem eller sex år kommer du inte att kunna se skillnad i storlek. Mindre träd klarar sig också bättre när de transplanteras.

Tips

 • Få uppslagsverk.
  Bara lite information går en lång sätt. Du behöver inte älska växter, men om du kan leta upp specifik information om de växter du köper det kommer att gå långt i att spara pengar och hålla dig från att behöva byta ut felaktigt planterade eller omhändertagna för växter. Nästan alla döda växter som du ser i ett landskap härrör från att inte veta vad växten behöver. För dem som bor i västra USA Sunset Garden Guide (finns nästan överallt) är en utmärkt och billig resurs. Sunset publicerar också en nationell vägledning.
 • Patios
  Krossad betong eller återvunnet murverk produkter kan läggas i en sandbädd och sedan inre planterade med alla typer av härdade marken täcker.
 • Arbors, Lusthus och spaljéer
  Hittade objekt med snabbväxande vinstockar är nyckeln till en billig lösning. När en vinstock har helt täckt en struktur som bryr sig hur mycket du spenderat på det? Men inte snåla på anslutningarna. Alla objekt bör fästas säkert varandra och struktur bör inte vicka. Försök att göra strukturen klätterbara. Om du kan klättra det, bör det tåla många års användning.
 • Paths
  I stället för en tegel väg genom en perenn säng, använd ett snyggt kanter gräsmatta bana. Många världsklass offentliga trädgårdar använder denna nästan-fri teknik.
 • Vara ansvarsfull och respektfull.
  Samlar inte sten från naturområden eller parker eller privat egendom. Det är lätt att få det genom ärliga medel.