Wki

Hur man bygger en Adobevägg

Adobe är ett gammalt byggmaterial som är lätt att göra och extremt tålig. Adobe strukturer står för några av de äldsta bevarade byggnaderna på planeten. Adobe byggnader har också stora fördelar i varma, torra klimat, de förblir svalare under dagen och varmare under natten, eftersom adobe butiker och värme frigörs mycket långsamt.

Steg

Hur man bygger en Adobevägg. Avsätta lite utrymme för att arbeta och ett område där tegelstenarna kan torka under en tid - upp till två veckor, möjligen.
Hur man bygger en Adobevägg. Avsätta lite utrymme för att arbeta och ett område där tegelstenarna kan torka under en tid - upp till två veckor, möjligen.

Framställning

 1. 1
  Avsätta lite utrymme för att arbeta och ett område där tegelstenarna kan torka under en tid - upp till två veckor, möjligen.
 2. 2
  Förbered en grop som ska användas för att blanda din sand, lera och vatten. Ett sätt att göra detta är att få cirka 20 aska block och ordna dem i en kvadrat, två skikt djupt. Sedan linje insidan av grop med en tunga presenning.
 3. 3
  Utför en "burk test" för att avgöra din jord lämplighet. Fyll en burk (eller plastflaska - kontrollera att det är se-igenom) halvvägs med jordprovet. Fyll den resten av vägen med vatten. Skaka kraftigt i ungefär en minut, låt det sitta över natten. Nästa dag kommer jorden har fast i olika band. Den nedre delen av burken kommer att ha större storlek material - sand och små stenar - med mindre och mindre stora partiklar banding mot toppen. Den översta bandet kommer att vara lera eller annan silt. Helst ska de tre banden vara ungefär samma storlek. Om ditt prov har mer än en tredjedel sand (bottenskiktet), kanske du inte behöver lägga någon sand till din adobe.
 4. 4
  Beräkna volymen av din vägg:
  • Mät längden av väggen i fot.
  • Bestäm höjden på väggen i fot.
  • Eftersom tegel (och därmed väggen) görs 10 "(25,5 cm) tjocka, multiplicera längden av höjden med 0,83 (10 in = 0,83 m).
  • Dela det med 27. Detta är den totala volymen i kubikmeter väggen.
 5. 5
  Skaffa material:
  • Sand (ungefär hälften - 50% av din totala volymen). Sand är vanligtvis säljs av ton - du kan beräkna tonnage genom att multiplicera din volym med 0,83. Sanden bör vara relativt fin sand - strand sand eller något större fungerar bra. OBS: Mängden sand du blanda i är mycket beroende av leran du har tillgängligt, ditt klimat, och hur stark du vill ha på väggen. Det är helt släkting - och det är verkligen inget fel sätt att göra detta.
  • Clay (ungefär en tredjedel av din totala volymen). Återigen, är lera eller fyllning smuts vanligen säljs av ton. Multiplicera din volym med 0,9 om det är torrt, 0,7 om den är våt.
  • Halm (ca 10 - 20% av din totala volymen). Halm säljs i balar av olika storlekar. De vanligaste "stora" balar är 14 "x18" x36 "(35,5 cm x 45,7 cm x 91,4 cm, vilket är 0,15 kubikmeter. Så multiplicera din totala volymen av.015 för att få antalet" stora "balar du ll behöver.
 6. 6
  Skapa ett formulär för att göra tegel. En typisk form endast med hjälp av två 2x4 dubbar, vilka är 96 "long. Observera att en typisk stud är faktiskt 1,5" (3,8 cm) gånger 3,5 "(8,8 cm), vilket är anledningen till längder är udda (25,5", till exempel ).

Göra tegelstenarna

 1. 1
  Spade tillsammans sand och lera i gropen. Dessa bör blandas enligt de belopp som du har och dina egna önskemål - igen, det finns verkligen inget fel sätt.

 2. 2
  Tillsätt vatten - Tillräckligt för att göra blandningen "soupy."
 3. 3
  Blanda - Det enklaste sättet att göra detta är att ta av dina strumpor och skor, kavla upp byxben, och hoppa in med båda fötterna. Blanda runt tills du inte hittar några torra fläckar.
 4. 4
  Lägg ut en presenning och spade på flera spade massor av leran. Som ni ösa ur leran, försök att låta överflödigt vatten rinna tillbaka in i gropen. Du kan också använda en 5 liters hink att ösa ut lera på tarp. Täck ungefär en tredjedel av mitt tarp.
 5. 5
  Strö ett par stora nävar av halm på leran. Du vill bryta upp det så det inte är klumpiga - och ta ut några "pinnar" av droppen som fick ont ​​när du kliver på dem.
 6. 6
  Stampa på blandningen. Målet är att grundligt blanda halm och lera, så stampa runt en hel del.
 7. 7
  Plocka upp ena sidan av tarp så att blandningen faller tillbaka på sig själv - Ungefär som knåda deg.
 8. 8
  Håll blanda samman på detta sätt, lägga halm som behövs, tills blandningen är ganska fast och hård att knåda.
 9. 9
  Grab stora nävar av blandningen och lägg dem i tegel formuläret. Se till att pressa blandningen i hörnen väl, och slå den i formen så att den är fylld och solid.

 10. 10
  Låt tegelstenarna torra i form för en kort stund - 15 minuter minst. Du kan sedan ta bort formen och börja fylla den igen.
 11. 11
  Låt tegelstenarna sitta var de är och torka en stund - En timme eller så. När de är fast och torr nog att röra sig, stå upp dem på deras sidor för att torka lite mer. Det kan ta en vecka tills de är torra nog för att bygga väggen med.

Bygga vägg

 1. 1
  Lägga en grund av grus eller sten.
 2. 2
  Lay tegel platt på din foundation.
 3. 3
  Använd leran blandningen - Eller lera och halm blandning - Som murbruk mellan tegelstenar. Du kan lagret murbruk upp till 4 "(10 cm) tjock, men 1" eller 2 "(2,5 cm - 5 cm) är förmodligen tillräckligt.
 4. 4
  Använd leran blandningen (det bör vara torrare än den blandning du gjort för tegelstenar) som ett plåster när muren är byggd och torrt. Detta tillför en stuckatur look på väggen, vilket kan se väldigt tilltalande för ögat.

Tips

 • Lera är en distinkt jord med minimalt organiskt material och det är mycket kohesivt. Det skall vara fritt från "främmande" material (pinnar, kvistar, stenar, etc.).
 • Täck toppen av väggen med skiffer eller andra plattor sten med ett överhäng för att förhindra att vatten sipprar in den färdiga väggen. Detta kommer att förlänga livslängden på väggen.
 • Eftersom blocken är bara 4 "lång, du kommer att behöva 15 eller flera skikt för att göra en 6 meter hög mur.

Saker du behöver

 • Sand
 • Lera
 • Straw
 • Vatten
 • Brick mögel / formulär
 • Presenning (presenning)
 • En plats att bygga en mur