Wki

Hur man bygger ett garage, pole lada, hus

Det är ett sätt att bygga en fri spännvidd byggnad själv! Denna 30 'x 40' två våningar garage byggt med ett enkelt system stålkoppling kallas Lumber Link. Ingen tung utrustning behövs och vertikala stöd är inte satt direkt i betongen.

Steg

Hur man bygger ett garage, pole lada, hus. Innan bygga någon struktur lastbärande du måste först få ett tillstånd för lokal.
Hur man bygger ett garage, pole lada, hus. Innan bygga någon struktur lastbärande du måste först få ett tillstånd för lokal.
 1. 1
  Innan bygga någon struktur lastbärande du måste först få ett tillstånd för lokal. Denna kommer att ange positionen för din byggnad på din vara, dess storlek, höjd och användning. Din zonindelning bestämmer de specifika kraven för ditt område. Du kanske eller kanske inte behöver byggplaner för tillståndet. Oavsett, om du inte har en plan, är du dömd att misslyckas.
 2. 2
  Leta upp din lokala byggnad krav på nätet. Bygga en fri spännvidd utan fackverk, med stolpar och balkar kräver noggrann "Bay Mellanrum". Din nyttolaster (snö) och dödvikt (tyngden av taket själv) har krav som måste uppfyllas samt WIND ratings.You kan eller inte behöver en byggnad inspektör för varje steg i din byggnad. Inspektörerna använder ICC (International byggnormer
 3. 3
  Den inramning som används i denna ehow är ett trä snickeri system kallas virke länk gjord av socket system, LLC. Detta 3/16 stål pulverlackerad sockel förenar 6 "x 6" grov timmer eller trä 2 "x6" medlemmar för att bilda en ram (Gable eller Gambrel) som helt enkelt lyfts på plats.
 4. 4
  Låt oss komma igång. Först rensa ditt område. Målet är att göra en yta nivå byggnad. De flesta bygger på en uppgång eller kulle smuts att höja deras byggnad. Ground utjämning kan göras med nästan vilken traktor med hjälp av en blad eller hink och nivå.
 5. 5
  Denna byggnad har en kulle på två sidor, så en dränering dike grävdes ca 2 meter djup, bäddade med grus, kantad med 6 "axelröret och fylld.
 6. 6
  Elledningar kördes från huset till garaget under jord
 7. 7
  Golvbrunnarna bands in i varandra och leds till avloppet korgen. Här en enkel träram säkrar avloppet fixtur att vara omgiven av grus och slutligen cement.
 8. 8
  När marken har planat, layout byggnaden exteriör och bryggor, med brädor smet, murare linje, och linjenivå. En plommon används för att lokalisera den exakta hörn eller mitten av varje brygga.
 9. 9
  Den diagonala metod för att kontrollera din byggnad layout. Om layouten är rektangulär, kommer strängen från varje hörn bildar två trianglar som visas. Om rektangeln är perfekt, kommer dessa linjer att vara lika långa och hörn perfekt kvadrat. Helt enkelt justera hörnen genom att flytta raderna höger eller vänster tills de är lika.
 10. 10
  De flesta Pole Barn byggare sjunka 6 "x6" vertikal direkt in i cement... inte Lumber Link. Pier hål grävs under frost linjen för din region. Du kan använda en skruv eller traktorgrävare.
 11. 11
  Du kan använda 12 "papprör eller bygga din egen form av plywood. Oavsett behöver du en stålram att stödja cement. Den anpassade formen har en flänsad bas som kan öka pier stabilitet.
 12. 12
  Placera formen i piren hålen, ta höjd och mätningar med din layout linjer. Häll cement hjälp av en professionell blandning av 1 del Portlandcement, 1 del sand och 1 del krossad sten till 24 delar vatten. En cement vibrator skall användas. Tips: Några omedelbara cementblandningar är inte lämpliga för bryggor.
 13. 13
  Kritisk steg! Den gångjärn Anchor på detta system har 12 "J Bultar som läggs i cementen innan cementen är torr.
 14. 14
  Placering av bottenplattan av ramen ankaret åstadkommes med användning av en enkel en "x 4" board och en "l" rem skruvas till det yttre formskiva. Den gångjärn Anchor bottenplatta har flikar som alla skall installeras vänd åt samma håll. Detta tillåter ramarna att lätt fällas upp.
 15. 15
  Notera den torra hörnet piren har praktiska avsatser för den yttre formen styrelsen. Ta ut formen och fylla hålen.
 16. 16
  Sammanlagt 16 bryggor krävdes för denna byggnad. Varje gavel hade två bryggor som innehas Kolumn Ankare (ej Frame Ankare) används för vertikala dörr stöd. Denna byggnad är 40ft. långa och krävde 8ft. Bay avstånd. Grunden var nu redo för ramar.
 17. 17
  Ramarna monteras på marken. Ändarna är fyrkantig klippa eller i en vinkel matchande fixturen. Lag bultar fästa stålet uttaget till 6 "x6" trä timmer. Roof purlin Clips även monteras på ovansidan av ramarna varannan fötter. Tips: Noggrann mätning är obligatorisk.
 18. 18
  När ramen är byggd, är en temporär horisontell bräda förenar de vertikala stöden krävs. Ramen Anchor fötter placeras i flikarna på bottenplattan. En säkerhetslina är placerad på den motsatta sidan av ramen för att hålla den från att falla framåt när den dras upp.
 19. 19
  Tow remmar är jämnt fördelade på ramen tak och ansluten till en draglina eller en kedja. En enkel 2 "x4" gin pole med en bas och hack lyfta linjen tillräckligt högt för att den ska dras upp. Beroende på vikten på din ram det kan också skjutas upp med flera workers.Typically en RV, traktor eller lastbil räcker.
 20. 20
  När ramen är vertikal, är ramen ankaret justeras och skruvas på plats. Tillfälliga trä vinkel stöd måste användas tills bärbjälkarna eller reglar är anslutna.
 21. 21
  När alla ramar är upp är det bäst att ansluta takåsarna till taklag från toppen ner. Dessa 2 "x 6" brädor är inställda på slutet och skruvas fast i stål Lättbalk Clips.2 "x 6" brädor thru 10 ft Bays, 2 "x 8" brädor 12 ft till 14ft. Bays, 2 "x 10" upp till 16 ft Bays.
 22. 22
  Eaves skapas genom att lägga 2 "x 6" förlängning till slutet upplagsbalk med horisontell stöder fäst vid den övre girt ombord.
 23. 23
  Lägga till en andra våning kan göras med parkett eller stål I-balkar. Socket Systems säljer galgar för båda. Här en stål I-balk med pre-svetsade reglar klipp backas på plats med hjälp av en gammal uppsättning av hjul på ett bräde och traktor.
 24. 24
  SMART: En enkel bana byggdes på vardera sidan av viken ram (båda sidor). I-balken placerades mellan spåren och lyfts med två enkla kedjan drar.
 25. 25
  Väl på plats. Steel Floor Hanger är bultad till viken ram och stödjas med 2 "x 6" brädor under galgen flikarna. Stål Haunch Hängslen (54 ") krävs för att stödja strålen Obs. Högsta sidovägg höjd, med detta system, är 14ft Din första våningen höjd kan justeras för att göra mer eller mindre huvud rum på andra våningen..
 26. 26
  Obs: Ändväggarna som har vertikala stöd (för dörrar) behöver inte stål eller konstruerad I-balkar. Tre 2 kan "x 10" brädorna handen laminerade.
 27. 27
  Ett sätt att montera dessa header styrelser är genom att lämna utrymme inom de vertikala ramar. Det finns en strukturell fördel med att använda 2 'x 6 "laminerade skivor i motsats till grov timmer.
 28. 28
  Här en gammal används stålbalk användes som header styrelse för en två-bil garage dörr.
 29. 29
  De vertikala stöden på dessa gavlar bör ha piren fundament under dem för att undvika rinningar. Detta är ett foto av Column Ankare som ställs in i cement för att stödja två 2 "x 6" brädor.
 30. 30
  Reglarna är 2 "x 8" styrelser som kör mellan vikarna. I detta syfte de är anslutna till pre-svetsade balkar klipp. En stödskiva trimmas för att passa under reglarna vilar på I-balk avsats krävs. OBS: Det finns en mängd olika sätt att bygga reglarna. Ansluta till trä I-balkar skiljer sig från stål I-balkar.
 31. 31
  Girts är de 2 "x 6" boards som omger de yttre väggarna i byggnaden. Detta hjälper till att stabilisera strukturen. Åtskilda för att få en standard 4 "x 8" blad.
 32. 32
  En ytterligare metod för att stärka uppbyggnaden mot starka vindar är vind hängslen. Detta är en enkel metallstav ansluten till botten Frame Ankare och kör till toppen av nästa vik. En självjusterande skruv kommer åt spänningen.
 33. 33
  Taktäckning-en metod för att skapa luftflödet från takfoten till topp, är att fästa en "x 4" stringers diagonalt till takåsarna. OBS: Denna metod är kontroversiell och debatteras av professionella takläggare. Vi föreslår att du forska denna och andra metoder för takisolering.
 34. 34
  Änden av kabeln anslöts till en REMOTE vinsch monterad på en traktor.
 35. 35
  Du kan helt enkelt följa de 4 "x 8" blad uppför stegen och spiken på plats. OBS: Denna tak använt 5/8 "OSB på översta taket och 1/2" OSB på nedre taket.
 36. 36
  När taket var på plats takläggning papper installerades. Valet av tak är din. Metall eller singel tak kräver säkerhetskopiera specifika för sina områden. Kontakta din lokala tak företaget för förslag.
 37. 37
  Ett annat smart sätt att lyfta bältros på taket visar här. Samma fjärrkontroll vinsch och kabelsystem drog en hand-lastbil upp en bräda som vilar på taket.
 38. 38
  Sidospår är ditt val. Här 1/2 "OSB skapade ytterväggar. Byggnaden kommer att slutföras med vinyl.
 39. 39
  Golv är också upp till dig. Grus eller cement golv kan hällas i något skede av byggnaden efter taket är installerad.
 40. 40
  Byggnad wrap är ett måste för att hålla vinden ut. Fönster, dörrar och ytbehandlingar är upp till dig. Detta system har flera Kits som bygger fri spännvidd större än 30 fot bred. Byggnaden ni ser här uppfördes helt av en person.