Wki

Hur man bygger en järnväg slips stödmur

En stor sluttande bakgård kan se tilltalande, men när du börja klippa denna oanvändbara sidan kullen, kan du överväga fördelarna med att bli av med det. Sålunda kommer tanken att bygga en järnväg slips stödmur i. Cutting en stor del av en sluttande gård ut för att göra plats för en beboelig, användbart bakgård är en möjlig lösning med tillsats av en stödmur.

Steg

Hur man bygger en järnväg slips stödmur. Schakta eller gräva en del av smutsen från backen ut till där du vill bygga en järnväg slips stödmur.
Hur man bygger en järnväg slips stödmur. Schakta eller gräva en del av smutsen från backen ut till där du vill bygga en järnväg slips stödmur.
 1. 1
  Schakta eller gräva en del av smutsen från backen ut till där du vill bygga en järnväg slips stödmur.
 2. 2
  Nivå marken längs hela sträckan hill (så väggen kommer att sitta platt) genom att packa ner det jämnt med foten, eller en styrelse. Placera ett vattenpass på ytan av marken för att se till att det är längs hela sträckan där det första lagret av järnvägsslipers kommer att placeras.
 3. 3
  Mät hela längden och höjden på den bärande väggen med ett måttband. Först mäta längden från ena änden av var du vill på väggen att sitta på den andra. Nästa, mäta upp från marken för att avgöra hur högt du vill att väggen ska vara.
 4. 4
  Lägg den första uppsättningen av järnvägsslipers ut längs förberedda marken och se till att ändarna sitter stadigt ihop. Klipp eventuellt överskott från ena änden av en järnväg slips som passar ditt område om det behövs.
 5. Se till att dina band sitter spola på marken genom att sätta en nivå på dem regelbundet under hela längden på väggen för att kolla.
5
Borra hål ca 1 fot (30.48 cm) ifrån varandra genom alla banden bas järnvägen.
Hålet måste vara stor nog att passa en bit armeringsjärn igenom. Den armeringsjärn bör vara minst 2 meter (60.96 centimeter) lång.
6
Sätt en bit av armeringsjärn i vart och ett av hålen och hammare det i marken tills armeringsjärn är i jämnhöjd med den övre ytan på din järnvägen slips bas.
Armeringsjärnet fungerar som din stabilisering för väggen.
7
Börja på det andra lagret när din första lagret är på plats och stabiliserats, ange ditt andra skikt av järnvägsslipers den första att se till att sprida dem som tegelstenar så 2 möts i mitten av en järnväg slips ovanför och nedanför det.
Använd spik, L-fästen eller armeringsjärn för att säkra varje lager till lagret nedanför innan du lägger ytterligare bindningsskikten.
Varje skikt kommer behöva sänkas individuellt så ändarna av varje tie träffas på olika ställen för att undvika 2 ändar möts i samma punkt som de band ovanför eller nedanför den.
8
Lägg till stöd till varje nivå genom att fylla i mellan baksidan av järnvägsslipers och marken med stenar. Detta kommer också att hjälpa till med dränering.

Tips

 • Starta din bottenskikt med en liten lutning mot marken bakom det kan också bidra till att förhindra väggen från att välta som backen rör sig bakom det över tiden.
 • Konstruktion lim kan användas mellan skikten av järnvägsslipers som ett alternativ till spikar, fästen eller armeringsjärn.

Varningar

 • De flesta järnvägsslipers, även de som säljs som "återvunnen" på centra hem förbättring, innehåller kreosot. EPA säger att kreosot är farligt, och har ingen säker användning i eller runt hemmet. Hantering banden är farliga för människor, och kreosot kan läcka ut från banden för många, många år att skada djur och förorena grundvattnet och växter. Leta obehandlade band (vissa tillverkare byta till säkrare metoder än kreosot), eller använda band som är kända för att behandlas med material som är säkrare än kreosot.

Saker du behöver

 • Skyffeln eller kartong
 • Nivå
 • Måttband
 • Hammer
 • Borra
 • Chainsaw
 • Rebar
 • Stenar eller stenar
 • Järnvägsslipers
 • Nails eller L-fästen