Wki

Hur man bygger en effektiv pokemon däck (TCG)

Att spela Pokémon är roligt och utmanande, och korten är gjorda så att olika uppsättningar spela tillsammans, det finns ingen anledning att vara låst till "pre-konstruerade" däck, de som gjorts av tillverkaren - du kan göra din egen, välja dina favoriter från varje set du önskar. Denna handledning kommer att hjälpa dig att bygga din egen däck så att du kan börja spela på turneringar och en lokal liga!

Steg

Hur man bygger en effektiv pokemon däck (TCG). Tänk på vilken typ av däck du vill.
Hur man bygger en effektiv pokemon däck (TCG). Tänk på vilken typ av däck du vill.
 1. 1
  Tänk på vilken typ av däck du vill. Tycker du om att spela vatten och Pokémon Fire, eller psykiska och slåss? Du ska bara ha två olika typer av Pokémon i dina däck, med vissa undantag. Vissa däck kan effektivt använda mer än så.
  • Försök att göra dina typerna kompletterar varandra om möjligt - till exempel vatten och elektricitet är bra kamrater, som är eld och gräs.
  • Ta hänsyn till svagheterna i dina slag, alltför. Om din psykiska typer har svagheten att mörka, spela Fighting typer (eftersom de flesta mörka Pokémon har Fighting svaghet) för att motverka mörka typ Pokémon.
  • Kom ihåg att du kan använda färglösa typ Pokemon i alla typer av däck till bulk upp och fylla i luckor, och de har ofta många användare effekter. De ofta kan använda någon form av energi, också, så att de kan användas i alla däck.
 2. 2
  Ha en strategi i åtanke om hur att vinna eller få din motståndare att förlora. I Pokémon TCG, kan du vinna på ett av tre sätt: Samla dina motståndares sex bända kort, gör din motståndare slut på Pokémon på fältet, eller om din motståndare tar slut kort att dra i början av hans / hennes tur. Fråga dig själv:
  • Vilka villkor kommer ditt däck fokusera på att vinna matchen? Hur ska man uppnå bäst det?
  • Vilka är de sätt som din motståndare kan motverka din strategi? Vilka kort kan du använda för att minimera dina svagheter och maximera dina styrkor?
 3. 3
  Kom ihåg att hålla god balans som du väljer. Många däck hålla med ungefär 20 Pokémon, 25 instruktörer och cirka 15 energier för en bra mix, även om det ofta beror på vilken typ av däck du spelar.
  • Till exempel lekte en Blastoise / Keldeo-EX Deck från 2012 Stad Championships 14 Pokémon, 32 utbildare och 14 energi. Det beror helt på vad du försöker göra.
 4. 4
  Tänk om spelet som en tre-rollspel. Först av allt måste du köra flera kopior av dina viktigaste angripare, och du behöver mer av Basic Pokémon än i etapp 2, fullt utvecklade och kära, för att vara säker på att du har en aktiv Pokémon och gott för din bänk.
  • Grunderna kommer åka ut snabbt, så se till att du har några utvecklingar till senare Pokémon upp ärmen, och utvecklas så snabbt som möjligt för att ge ditt spel en viss substans efter den första vågen av små är klar.
  • Slutligen, se till att du funderar på din sista spelet, och har en eller två riktigt stora 1-hit Koers du kan rita för sent i spel. De flesta däck har en "start"-kort som Cleffa eller Pichu, kan kort som dessa hjälpa din set-up.
 5. 5
  Balansera dina kort. Det är bra att använda kort som hjälper varandra. Det måste vara ett bra däck! Strategi är viktigt!
  • Leta efter synergier inom kort. Till exempel, Hydreigon och Darkrai-EX är en bra på att flytta runt Pokémon och energier fritt. Leta efter andra bra kombination att använda för din fördel.
 6. 6
  Välj utbildare på bästa sätt med din Pokémon. Du behöver en bra 5-8 kort för oavgjort makt, om du inte kan få de nödvändiga korten, kan du inte vinna.
  • Kom ihåg att du kan sätta upp till 4 i varje givet kort i dina däck, och om dina däck är starkt beroende av en viss händelse, bör du öka dina chanser att göra denna händelse sker genom att flera kopior av viktiga kort i dina däck.
  • Du bör ha cirka 5 eller så kort att stödja och stärka upp dina Pokémon. Eventuellt återstående utrymme kan användas för att bekämpa ofta använda kort mot svagheter eller uppdatera din hand eller bänk.
 7. 7
  Testa dina däck genom att rita som om du spelar mot en motståndare. Kom ihåg, att börja spela, måste du rita åtminstone en grundläggande Pokémon, så se till att du har gott om grunderna för att försäkra att du får en bra öppning oavgjort. Så det är vad du måste göra!
 8. 8
  Ha inte alltför många tränare och supportrar för att de måste kasseras efter en användning. Med alltför många energi-kort är ett slöseri om du inte har Pokémon (som Reshiram) att kasta energi när du använder en attack eller förmåga.
 9. 9
  Inte beståndet inte alltför många steg 2 förändringarna. Nyare däck tenderar att undvika att använda Stage 2 Pokémon, utom Reshiphlosion däck (detta däck, eftersom 2012-2013 rotationen är nu delvis olagligt). Vissa undantag från denna regel omfatta även ha Eelektrik som en Steg 1 för att använda dynamotor förmåga. Ju längre tid det tar att utveckla dina Pokémon, har mer tid din motståndare att attackera och installation.

Tips

 • Håll kort som du inte behöver, du kanske tycker att det är meningslöst, men andra kanske tycker att det är en skatt för sina däck.
 • Du kan överväga att ha legendariska Pokémon som Palkia, Dialga, Giratina, Mewtwo, Arceus, etc. eftersom de är grundläggande och inte behöver utvecklas. (Också hög i attack state)
 • En obalanserad däck kan leda till en katastrof av en strid.
 • Använd pokemon och kort tränare som kompletterar varandra. till exempel, skulle du vilja ha en tank som inkomst hk använda energi korten på fältet så länge som möjligt, så överväga att få kort helande tränare och pokemon.
 • Om du inte redan har, hitta en liga. Det kommer att hjälpa dig att testa spelet, och andra kan hjälpa dig genom handel. Du kan också få vänner.
 • Prova att använda Pokémon Prime. De är svåra att få, men värt det.
 • Försök med tränare kort som gör att du kan återanvända andra tränare kort till din fördel.
 • Glöm inte att grundläggande Pokémon är bra. När du bygger dina däck du behöver många grundläggande Pokémon.
 • Kom ihåg att hålla dina kort säkert, och håller bra kort i fall (bra skick).
 • Håll dina energi-till-skador förhållanden i åtanke. Välj Pokémon som behandlar massor av skador (eller ge status krämpor) för låga mängder energi.
 • När du gör en Pokémon däck ihåg att ha en stark attackerande Pokémon är inte hela spelet. Kort såsom Kingdra kan du Poke Splash Power Spray för 1 skada räknaren på innan du attackerar.
 • Som ni få erfarenhet i spelet, överväga att ta bort några av de Pokémon som inte är relaterade till din huvudsakliga angripare, och ersätta dem med tränare kan du söka dina däck efter förändringarna, eller hoppa över en evolution skede.
 • Kom ihåg, kan en Pokémon TCG däck har bara 60 kort. Inget mer, inget mindre.
 • Ibland är det bäst att inte ha förändringar för dina pokemon, t.ex. med jigglypuff och wigglytuff om du vill ha ett stöd pokemon. Jigglypuff gör mindre skada men sätter motståndarens pokemon att sova, medan wigglytuff är ren skador. om du vill stanna motståndaren så att du kan fästa energier, skulle Jigglypuff överlägset vara ett bättre val.
 • Försök inte att spela en alltför frustrerande däck (dvs en som knappt tillåter andra att spela alls, eller överlistar deras varje steg) när du tränar med vänner eller spela för skojs skull, eftersom detta förstör kul för andra. Det är speciellt viktigt när man undervisar en ny spelare. Om du krossa, decimera och förstöra din newbie motståndare, kommer han / hon inte ha roligt, och mest troligt, inte kommer att vilja spela med dig igen. Men om du tillåter nybörjare att använda starkare däck, ska du hjälpa dem att förstå mer komplexa spel tidigt, och uppmuntra dem genom att ge dem positiva erfarenheter i sina första matcher.
 • Aldrig har fler än tre ex kort i dina däck oavsett hur fantastisk och snygg det kan vara, för om de slås ut, tar din motståndare två bända kort.
 • SP Pokémon är ett bakslag speciellt eftersom de är lågt på HP. Men, överväga att använda en eller två av dem i dina däck eftersom de vanligen Stage 2 Pokemon som inte behöver utvecklas.
 • En Pokémon eller däck svaghet kan också vara till hjälp, liksom en svag pokemon inte har en reträtt kostnad, eller en lek där det är svårt att dra grundläggande pokemon först prova, som koncentrerar sig på blockering motståndaren så att de får slut på kort för att dra. i det senare, skulle motståndaren tar sannolikt chansen att dra extra kort, vilket ofta leder till deras nederlag.