Wki

Hur man bygger en bro i skogen

Woods är bra ställen att vandra, men ibland en bäck eller liten flod skära över din väg och tvingar dig att ändra kurs. Broar kan erbjuda en lösning, och här är hur du kan bygga en.

Steg

Hur man bygger en bro i skogen. Hitta den smalaste delen av ån eller floden.
Hur man bygger en bro i skogen. Hitta den smalaste delen av ån eller floden.
 1. 1
  Hitta den smalaste delen av ån eller floden. Detta kommer att göra det lättare att hitta stockar som är tillräckligt långa för att ligga över stranden av ån.
 2. 2
  Hitta två starka stockar som är relativt samma längd. Håll vardera i brösthöjd, sedan släppa dem på marken. Om de gör en sprickbildning buller eller bryta, är de inte lämpliga för detta projekt. Kontrollera också att se till att de är tillräckligt tjocka. Varje stock bör vara en tum tjock för varje fot av dess längd. Till exempel bör en sex fot lång loggen vara minst sex inches tjock.
 3. 3
  Lägg dem över bäcken. Lämna en marginal på minst en fot av stocken på vardera stranden av ån. Annars kan loggarna bryt av i kanterna eller glida av bäcken banken. För en typisk gångbro, bör loggarna vara ungefär två meter ifrån varandra. Om det inte finns mycket av en bank på ena eller båda sidorna, eller om de är riktigt lågt till vattenytan, då bron ska höjas (beskrivs nedan).
 4. 4
  Höj bron, om det behövs. Om stockarna som över creek är mindre än en fot ovanför vattnet, höja din bro är nödvändigt så att det inte går att tvätta bort under en storm eller översvämning. Ställ varje ände av din bro på en tjock logg eller sten, se till att denna nya bas är plant och att din foundation inte vingla.
 5. 5
  Lay korset pinnar. Hitta pinnar som är relativt tjock och tillräckligt länge för att lägga över toppen av de två fundament stockar (följ 1 tum per 1 tumstock). Lay pinnar tätt tillsammans, mindre än en tum ifrån varandra. Om styrka är ett problem, kan det vara nödvändigt att flytta din foundation loggar närmare varandra så att de är bara 1 1/2 meter ifrån varandra.
  • Om du vill ha en bredare bro du behöver en något annorlunda utformning finns i "Ett utvidgat Bridge" avsnitt.
 6. 6
  Lash bron. När du har alla korset pinnar som vinkelrätt över toppen av de bärande stockarna, surra ihop allting. Använda garn eller tunt rep, knyta korset pinnar till stockarna och till varandra tätt, vilket gör att de tvärgående pinnar inte rulla eller vridning under vikt.
 7. 7
  Pave bron. Detta är valfritt, men det kommer att öka livslängden på din brygga och kraftigt förbättra dess användbarhet och attraktivitet.
  • Hitta gyttja eller lera tjocka nog att det inte körs genom fingrarna när de är särade, och använda en spade för att överföra den på bron. Fortsätt att skotta lera eller lera på din bro tills den bildar en skorpa 1,5-2 inches tjock. Lägg små stenar för extra styrka.
  • Avsluta banar din bro genom att packa två inches av torr smuts ovanpå leran / lerlagret, och slutligen gå långsamt över bron att packa ner denna sista lagret.
  • Om du hittar ställen att leran / leran håller faller igenom, använder pinnar för att lappa hålet.

Bredare bro

 • För en bredare bro, behöver du mer än två bas stockar. Om du vill ha en bro som är 3 till 4 meter bred, behöver du minst 3 bas stockar och en ytterligare logg för varje ytterligare 2 meter bredd.
 1. 1
  • Lay ytterligare kors pinnar i en stapplade mode över stiftelsen stockar, överbrygga de tomma utrymmena mellan de stora stockarna, följ sedan stegen ovan om surrning och stenläggning.

Tips

 • Om du siktar på att göra din bro så stark som möjligt, endast ett tunt lager av smuts i stenbeläggningen processen ovan, som smuts är väldigt tungt!

Varningar

 • Kom ihåg att din bro inte varar för evigt. Din bro kommer att börja ruttna, och blir svagare med tiden.

Saker du behöver

 • Flera stockar / pinnar
 • Lera eller gyttja
 • Torr smuts
 • Shovel