Wki

Hur du skyddar din trädgård under en hård sommar

Ibland, speciellt när ditt område upplever en okaraktäristiskt hård sommar, kan extrema väderfenomen blir vanligare. I mer tempererade klimat, kan en sådan förändring inte länge och många växter återhämta sig snabbt eller lider minimal förlust värmechock.

I varmare klimat kan dock en extremt torr sommar pågå flera månader. Här är hur du skyddar dina växter och trädgård.

Steg

Hur du skyddar din trädgård under en hård sommar. Tänk på vad som kan göras innan värmen kommer.
Hur du skyddar din trädgård under en hård sommar. Tänk på vad som kan göras innan värmen kommer.
 1. 1
  Tänk på vad som kan göras innan värmen kommer. Ganska ofta prognosmakare varnar när ett par varma dagar kommer sannolikt att komma, eller om säsongen som helhet bedöms vara allvarliga. Du kan också kolla på nätet genom att söka efter väderprognoser i ditt område.
 2. 2
  Utvärdera ditt scenario vattenanvändning. Om det finns, eller kommer att vara minimala vatten restriktioner, då jobbet är mycket lättare, men om du har allvarliga vatten restriktioner sedan skydda din trädgård kan behöva ytterligare arbete och framsynthet.
  • Vattenbesparande metoder omfattar användning - åtminstone ett 10 cm eller 4 tum tjockt lager, med retikulering dropp system (som bäst är dold under marktäckning), använda produkter vattenretentionsvärden såsom vatten behålla kristaller, bentonit eller leror attapulgite - den billigaste källan till dessa är ofta lera baserad granulerat kattsand (om det löser sig i vatten, kommer det att ge ännu bättre möjligheter vattenretentionsvärden), och så mycket organiskt material såsom och andra jordförbättringsmedel som du kan budgetera för.
  • Vatten på kvällen eller tidigt på morgonen för att bäst undvika avdunstning och vattnet blir varmt i solens strålar. Det rekommenderas att vattnet djupt och ofta men när vattenförsörjningen är låg, är det bättre att vattnet djupt och ibland, som uppmuntrar till djupare rottillväxt i kylaren (och förhoppningsvis mer fuktig) jordlager. Frekvent ljus vattning uppmuntrar frodiga tillväxt utan också främjar ytligare rötter så att anläggningen är mindre beredda att klara när det finns en minskning eller inget vatten kommer på en varm dag.
  • Använd en vattenkanna spik - det är helt enkelt en sprinkler munstycke på en stor plast retikulering förlängning med en koppling till slangen. Dessa delar är billigt kommer från hårdvara och butiker retikulering. Som kompost kan ibland maska ​​för att bilda ett tätt skikt som hindrar vatten tillgång, med hjälp av en vatten spik kan peta igenom kompost och få vattnet rätt till zonen. Detta stör jordlagren som bör bytas ut så mycket som möjligt efter vattning att bibehålla markekologi.
  • I tider av värmechock, ett algextrakt baserad flytande gödning behandling ofta minskar värmestress och det kan hjälpa till att skydda anläggningen i framtiden.
 3. 3
  Arbetet med att öka skugga. Detta kanske använder skugga segel, trädtäckning (markera fler torka härdiga träd och handflator) eller en kortsiktig lösning med hjälp av ett gammalt lakan eller damm trasa under extrema väderförhållanden.
  • Fångsten är dessa gör växterna mindre sol härdad, så en kortsiktig lösning bör endast vara en kortsiktig lösning eller en mer permanent inslag. Kortsiktigt skydd bör tas bort så snart som möjligt eftersom om anläggningen blir vana vid att skuggan kommer att uppleva mer stress när skuggan tas bort.
 4. 4
  Arbetet beroende på vilken typ av anläggning du växer.
  • Om du odla växter i krukor eller i små rörliga lådor, är det lättare att flytta dem till ett mer skyddat område. Köp en generös storlek pot-fat för att gå under grytan (tillgängliga från järnaffärer) för att fylla upp med vatten innan du lämnar huset för dagen. Dessa kan vara en fristad för myggor, så vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.
  • Gräsmattor är svåra att upprätthålla i hög värme. Många går vilande eller dör, men återhämta sig eller växa tillbaka när vädret är bättre. Längre men långsammare vattning (vilket skulle gälla samma mängd vatten som en typisk högre tryck sprinkler på en kort period) och tillämpning av agenter jord vätande är det bästa som kan göras för överexponerade gräsmattor med vatten begränsningar. Det är bäst att mycket högre för att ge gräsmattan en bättre chans skuggning själv. Undvik att använda kemiska pellets gödselmedel, eftersom värmen kommer att göra dem släppa en massa hit av gödsel som kan orsaka kemisk bränner till gräset. Varje gödselmedel bör vara en svag flytande lösning, eller en jord-förbättring övergödsling (t.ex. kompost eller bra trädgårdsjord).
  • Små buskar och särskilt blommande buskar med delikat, eller mjuka gröna blad kan vara den mest hårt, eftersom deras naturliga miljö föredrar mildare förhållanden. Bortsett från skuggning, jordförbättringsmedel alternativ och vattning behov, kan dessa växter gynnas med en mycket mild trim för att uppmuntra fler blad tillväxt för skuggning - endast ger vattnet hålls deras behov. Enstaka av dessa växter kan skydda dem, eftersom de absorberar mycket vatten genom sina blad. Annars överväga omplantering till ett bättre område, eller förvandlas till krukväxter om de kan överleva en sådan förändring.
 5. 5
  Försök att gruppera dina växter enligt vattenbehovet, så växter behöver lite vatten är tillsammans och växter behöver högvatten sitta tillsammans. Detta gör vattna lättare och låter växterna att bilda små ekosystem som skyddar varandra.
 6. 6
  Öka mängden vindskydd. Vind är otroligt effektiv på att torka ut jorden, växter, och kompost, så en levande skärm såsom en häck, eller en någon form av stängsel rekommenderas. Helst bör tillåta lite luftflöde genom, så att stängsel inte komma hit med kraftiga vindar och så småningom blåsa över. Ett staket som tillåter viss luftrörelse samt rekommenderas, eftersom plåt blir mycket varmt i solen och kan utstråla värme mot de närmaste anläggningarna. Om ingen luft kan cirkulera, trädgården är sannolikt att förvandlas till en värme fälla. Om möjligt, skuggar stängslet med ett träd, eller installera en skärm i mellan staketet och växterna att blockera värme.
 7. 7
  Om framtiden för ditt område ser ut att ha ökad värme och mindre regn, börja ersätta många av dina växter som bara inte kommer att överleva oavsett vilket skydd du kan erbjuda dem. Detta kan göras genom att donera de växter som inte trivs på plantskolor, vänner i kallare områden, eller till botaniska trädgårdar och djurparker om de har för miljön och resurser för dem. Gräsmatta kan bytas långsamt genom att gradvis öka området trädgårdsland, eller genom att ersätta dem med konstgräs. Kvaliteten på konstgjorda gräs har förbättrats avsevärt under de senaste åren, så är en värdefull ersättning om ordentligt installerad.

Tips

 • Markbeläggning gör utmärkta skugga skydd och om de då och då tappar blad, kan också lägga kompostmaterial. Faran med dessa är också att de är en fristad för ormar och andra reptiler också försöker dölja från extrem värme och kan vara en brandrisk om det är överdrivet thatching. Markbeläggning är ett utmärkt val om du fortfarande har tillräckliga potentiella regn, tillgång till vatten och kan hålla den kvar.

Varningar

 • Var försiktig om valet av kompost du använder. Många är bättre för kosmetiska snarare än markskydd (t.ex. grus, återvunnet glas pellets, betongplattor etc) eftersom dessa kan faktiskt behålla en hel del värme eller reflekterar det tillbaka till växterna. Dessa typer av täckningsmaterial är bäst för bildskärmar ökenväxt. Vissa jord täckningsmaterial ser också bra, men har en minimal kapacitet jordförbättringsmedel i form av att hålla vatten, eller näringsinnehåll. Vissa täckningsmaterial också tar bort kväve från marken eftersom det bryts ned, så det kan krävas att plantera en gröngödsling gröda kvävefixering först, till exempel bönor eller ärter, eller lägga komposterad gödsel. Det är bäst att fråga din trädgård leverantör om kompost du köper kommer att förbättra jorden, eller vad du kan göra för att få det bästa av båda världar.

Saker du behöver

 • Härdiga växter
 • Plan för trädgården, in i framtiden liksom nu
 • Shade trasa, fäktning
 • Mulch
 • Lämpliga gödselmedel
 • Bevattning spik
 • Vatten räddningsutrustning