Wki

Hur man ändrar bladen på en ridning gräsklippare

Att hålla knivarna vassa och i gott skick på en ridning gräsklippare kommer att öka bränsleeffektiviteten, ger bättre klippresultat, och förlänga livslängden på denna dyra bit av gräsmattan underhållsutrustning. Här är steg och tips om hur man gör det här projektet själv.

Steg

Hur man ändrar bladen på en ridning gräsklippare. Parkera gräsklipparen på en lämplig arbetsyta.
Hur man ändrar bladen på en ridning gräsklippare. Parkera gräsklipparen på en lämplig arbetsyta.
 1. 1
  Kontrollera skicket på dina knivar för att se om de behöver förändras. Om knivarna inte är signifikant slitna men är tråkig, får de endast kräver skärpning. Om, å andra sidan, är bärytan inbyggd i baksidan av bladet nöts bort, eller bladet är böjt eller på annat sätt skadas, behöver du förmodligen att ersätta den.
 2. 2
  Parkera gräsklipparen på en lämplig arbetsyta. Stäng av den och låser bromsarna eller Blockera hjulen. Koppla tändstiftet (er).
 3. 3
  Lyft upp klippaggregatet till den högsta inställningen för att göra det lättare att komma åt bladen.
 4. 4
  Lyft upp klippaggregatet sig att ge utrymme för att få dina verktyg under den. Du måste se till att den stöds stabilt, såsom ridning gräsklippare är tung, och du vill inte riskera att det faller på dig medan du arbetar på det.
 5. 5
  Få rätt storlek för att passa spindeln mutter (eller bult) på din gräsklippare. Du kan också behöva en fuskare rör eller annat sätt hålla bladet vrider sig när du tar bort muttern.
 6. 6
  Vrid muttern (eller bult) moturs för att ta bort den från spindelaxeln, låt bladet att släppa. För blad som är tätt sittande, kan du behöva bända klingan av eller arbeta den upp och ner för att lossa den efter borttagen mutter.
 7. 7
  Ta den gamla bladet till en järnaffär eller gräsklippare verkstad för att matcha den med de nya bladen kommer du att installera. Välj nya knivar för att passa dina egna preferenser - det finns ett antal olika blad för varje typ gräsklippare, bland annat genom ökade utsläpp knivar, mulching blad och kraftiga blad duty.
 8. 8
  Jämför bladen i butiken för att se till att kompensera, spline (om tillämpligt), längd, och andra funktioner match. Eftersom det finns många olika märken och tillverkare av ridning gräsklippare, vilket gör att knivarna du köper passar din gräsklippare är avgörande för ett lyckat projekt.
 9. 9
  Montera de nya knivarna på din gräsklippare. Var noga med att installera bladet rätt sida upp, eftersom de kan passa upp och ner. Generellt, om bladet har en förskjutning i den, kommer centrum att vara i en högre position än ändarna av bladet. Kontrollera att bladet sitter hela vägen på spline för att undvika att skada den när muttern som håller fast den är åtdragen.
 10. 10
  Dra åt muttrarna som håller fast den nya kniven. Du kan ha vridmoment specifikationer för detta steg för din individuella gräsklippare.
 11. 11
  Kontrollera remmarna,, spännare, och andra delar av klippaggregatet församling medan du har gräsklipparen parkerade vid service.
 12. 12
  Smörj slagstyckenas lager och andra delar är utrustade med smörjnipplar före sänkning av gräsklipparen.
 13. 13
  Sänk gräsklipparen utanför blocken, och städa upp / lägga undan dina verktyg.

Tips

 • Eftermarknaden bladen är ofta betydligt billigare och av samma kvalitet som original originaltillverkarens delar.
 • Håll din gräsmatta ren. Utslagning skräp förkortar livslängden på din klipparens knivar.
 • När du har ersatt bladet, håll den nya skarpa, det kommer att pågå mycket längre.
 • Vassa knivar gör klippningen snabbare och effektivare, och förlänga livslängden på din utrustning.
 • Vissa gräsklippare har en reservdelslista visas på gräsklipparen sig att hjälpa till att välja rätt del för jobbet.

Varningar

 • Knivar har vassa kanter, och med slitna blad, kan nästan alla kanten vara skarp, inte bara i framkant.
 • Kontrollera knivarna är korrekt monterad på spindeln så att de inte glider eller lossnar.
 • Blockera klipparen upp fast så att den inte kommer att falla när du arbetar under den.

Saker du behöver

 • Nya blad
 • Skiftnycklar
 • Blockera att stödja klipparen