Wki

Hur man använder en traktorgrävare

Oavsett om du behöver en som är alldeles för stor för att ta itu med en spade eller annat sätt, eller om du har ett jobb som kräver att du kan styra en traktorgrävare, om du planerar att använda en av dessa maskiner, behöver du känna till några grundläggande information innan du hoppar på en och tar fart. Denna artikel kommer att visa dig hur.

Steg

Hur man använder en traktorgrävare. Kolla in maskinen du ska arbeta.
Hur man använder en traktorgrävare. Kolla in maskinen du ska arbeta.
 1. 1
  Kolla in maskinen du ska arbeta. Det finns två uppenbara skäl för detta: en är så att du är bekant med maskinen, och den andra är att se till att den är lämplig för jobbet.
  • Titta på placeringen av manöverdon, förstå att maskinen manövreras från en framåt och bakåt riktning.
   • Framåt, kommer du att se en ratt, shifter, frontlastare Manöverspak, bromspedaler (vänster och höger oberoende bromsar), gas pedal, och manöverkontakter för tillbehör som lampor, blinkers nödsituationer,, nödbroms ställdon, tändningslåset, mätare, och andra objekt. Från denna position ser en grävskopa mycket lik andra traktorer.
   • Bakåtvänt (sätet svänger 180 grader), bör du se kranreglage. Det finns två olika Kranstyrning konfigurationer, tre stick som innehåller fotkontroller att svänga skopan, och joysticks, som verkar alla kontroller grävlastare bom med två. Dessutom kommer det att finnas två extra kontroller, antingen monterade ihop på ena sidan av stolen, eller framför pinnar Kranstyrning, att höja och sänka stabilisatorerna.
  • Titta på säkerhetsutrustning. Erfarna traktorgrävare operatörer kontrollerar säkerhetsutrustning vid början av varje skift för att kontrollera att den är i gott skick. Detta kräver en del kunskap om hur de fungerar säkerhetsutrustning, men även en nybörjare ska kunna observera saker som säkerhetsbältet skick, laddningen, och kunna se tydliga skador, såsom sprickor medlemmar i rollover skyddssystem och saknade vakter.
  • Titta på det allmänna tillståndet i maskinen. Kontrollera att se till att de är ordentligt pumpade och visar inga yttre tecken på skador, leta efter oljeläckage, skadade hydraulslangar och andra uppenbara tecken på missbruk eller farliga förhållanden.
  • Titta på maskinens storlek. Grävutrustning varierar i storlek från små fästen för trädgårdstraktorer, till maskiner som väger över 12.000 pounds med turboladdade dieselmotorer. Du måste bestämma hur stor maskin du kommer att behöva utföra det projekt du har i åtanke.
  • Titta på andra funktioner i maskinen som du kommer att arbeta, liksom luftkonditionering, fyrhjulsdrift, sträcker-a-hackor, och de olika särskilda bilagor som finns på dessa maskiner.
 2. 2
  Läs bruksanvisningen för maskinen du skall använda. Det finns betydande skillnader i grävutrustning, från placeringen av kontrollerna till själva cranking förfarandet och mätaren klustret plats. Uppenbarligen är detta artikeln allmän karaktär och omfattar inte varje märke och modell av grävmaskiner, varje traktorgrävare har sina egna funktioner som du bör känna.
 3. 3
  Klättra upp på maskinen som du har valt. Sitt ner i stolen, spänna säkerhetsbältet, och ta en lång, långsam titta runt för att se vad de godkännanden av de olika olika delar av maskinen är, och där de olika kontrollerna är belägna. Undvik torra körningar på kontrollerna, så många delar kan röra sig när spakar och reglage flyttas, även om motorn inte är igång.
 4. 4
  Starta motorn, så att den kan värma upp i några minuter innan du försöker att engagera överföringen eller använder någon kontroll. Detta Uppvärmningen kommer att säkerställa att den hydrauliska vätskan börjar att cirkulera och värma upp.
 5. 5
  Kontrollera att alla bilagor är fria från marken, inklusive stabilisatorer, främre hink, och traktorgrävare bom. Om du behöver höja dem för att låta maskinen köras, använda kontrollerna fint tills du har en känsla för dem. Detta gäller särskilt i ryggen bom, eftersom höjning eller svänga utan stabilisatorerna ner kan skaka traktorn våldsamt.
 6. 6
  Släpp parkeringsbromsen, och växla transmissionen till framåt, sedan köra det långsamt runt medan du får kläm på styrning och bromsning av maskinen. Köra i låga eller andra växeln medan övningskörning maskinen är en bra idé, även erfarna operatörer endast använda tredje eller hög växel på mycket släta, plana ytor, eftersom resten av maskinen gör det svårt att styra vid höga hastigheter.
 7. 7
  Höj och sänk främre skopa lastare (om sådan finns) för att få känna av det. Manöverspaken för denna infästning ligger på förarens vänstra sittande vänd framåt. Dra rakt bakåt höjer skopan, skjuta rakt fram sänker den, dra den mot mitten av maskinen skopor och trycka utåt dumpar det.
 8. 8
  Parkera maskinen på ett område som lämpar sig för praktik med traktorgrävare. Kontrollera att du har gott om avslut både på baksidan och sidorna av maskinen, eftersom bommen svänger vänster och höger 180 grader, och har en räckvidd på upp till 18 fot (5,4 meter).
 9. 9
  Ställ gasreglaget rev motorn till ca 850 varv per minut (inte för fort tills du får kläm på kontrollerna).
 10. 10
  Sänk stabilisatorerna tills de lyfter den bakre delen av traktorn så att bakhjulen inte längre vidrör marken, sedan sänka den främre skopan till sin gräns, lyfta framhjulen också. Du kanske upptäcker att du måste sänka en stabilisator längre än den andra för att utjämna den bakre delen av maskinen, beroende på om du är på en, eller om marken är mindre stabil på ena sidan än den andra.
 11. 11
  Lås upp den bakre bommen. Gör detta genom att dra framåt (mot dig, och framför traktorn) på den vänstra styrspaken, sedan skjuta om ifrån dig när det stannar på den högsta punkten, medan du håller i upplåsningsspaken (vanligen högra våningen board) med foten.
 12. 12
  Skjut den vänstra spaken längre utåt efter bommen är upplåst för att sänka bommen, eller närmaste delen av traktorgrävare bommen. Tryck utåt på den högra spaken för att förlänga den nedre bommen (yttre sektionen, med skopan bifogad) bort från dig (detta kommer faktiskt höja den andra bommen) så att skopan sträcker sig utåt.
 13. 13
  Placera hinken över den plats du vill börja gräva, skjut den högra styrspaken åt höger för att öppna skopa, sedan sänka huvudbommen att engagera jorden. Skjut den vänstra spaken för att sänka bommen i marken, samtidigt som du drar den högra spaken för att dra skopan i marken i en skopa rörelse, sedan börja rulla skopan framåt genom att flytta höger spak till vänster. Du kommer att finna med praktiken att du börjar att samordna dessa rörelser, för att åstadkomma en flytande rörelse av traktorgrävare.
 14. 14
  Höj bommen med vänster länkarm genom att dra den. Vanligtvis du höjer skopan med rätt styrning genom att svänga till vänster för att hålla det fyllt när du lyfter den från hålet.
 15. 15
  Sväng skopan till sidan du ska dumpa lasten av smuts du fångade i hålet genom att trycka den vänstra styrspaken i den riktning du vill bommen att svänga. När du har lasten över den plats du vill dumpa det, bara trycka den högra spaken till vänster och bocken öppnas, så att dess innehåll att dumpa ut.
 16. 16
  Sväng skopan tillbaka till utgångsläget genom att trycka den vänstra styrspaken den riktning du vill att bommen ska gå, sedan upprepa processen. Öva denna operation är den grundläggande och säkert sätt för att lära sig att driva traktorgrävare.

Tips

 • Försök att hitta en erfaren operatör för att hjälpa dig att få kläm på traktorgrävare operation. Dessa kan vara oerhört farliga maskiner för oerfarna personer att arbeta.
 • Ha din mobiltelefon med dig hela tiden, om du hamnar i en fläck av besvär.
 • Öva grävning och återfyllning ett litet hål på en säker plats, och praxis maskinen i ett område där det inte finns några överliggande hinder.

Varningar

 • Bär bältet varje gång maskinen är igång.
 • Låt inte någon komma nära maskinen medan du använder den.
 • Ring det lokala energibolaget lokalisera tjänsten innan gräva några hål om du inte är på privat egendom utan servitut för underjordiska verktyg. Om du är osäker, ring.

Saker du behöver

 • En traktorgrävare, antingen hyrt eller på lån, eller köpt
 • Instruktionsboken (var noga med att läsa igenom det)
 • Ett säkert område för praktiken