Wki

Hur man installerar ett tillfälligt bevattningssystem

Oavsett om du försöker att bevara planteringar under en period av torrt väder, eller om du ska etablera nya planteringar, om du upptäcker att du behöver vatten ofta under en kort tid, kan ett tillfälligt bevattningssystem vara svaret. Här är några steg och saker att tänka på när man installerar ett sådant system.

Steg

Hur man installerar ett tillfälligt bevattningssystem. Bestäm om kostnader och arbete för ett tillfälligt system är kostnadseffektivt i din situation.
Hur man installerar ett tillfälligt bevattningssystem. Bestäm om kostnader och arbete för ett tillfälligt system är kostnadseffektivt i din situation.
 1. 1
  Bestäm om kostnader och arbete för ett tillfälligt system är kostnadseffektivt i din situation. Även ett minimalt system kan vara dyrt, och du kan behöva lägga till kostnaden för vattnet om du är ansluten till ett allmännyttigt eller annat vatten leverantör.
 2. 2
  Bestäm hur och var du kan ansluta till en vattenkälla. Borra ett kan vara ett alternativ, men den extra kostnaden kan vara oöverkomliga. Anslutning till brandposter kan vara möjligt om nyttan brandpost tillhör tillstånd används för detta ändamål, men du kommer sannolikt att behöva använda en backventil och vattenmätare, samt att koppla bort systemet när du inte är på plats.
 3. 3
  Lägg ut det område du kommer att vattna för att fastställa antalet enskilda huvuden du behöver, och mängden av rör och andra nödvändiga material.
 4. 4
  Välj vilken typ av vattenspridare du kommer att använda, sedan använda tillverkarens litteratur för att bestämma avståndet och vatten krav på varje huvud. Många hem center erbjuder datorstödd konstruktion (CAD) tjänster gratis om du köper material från dem.
 5. 5
  Anslut till din vattenkälla, använder verktyg godkända anordningar för att kontrollera backflöde och för vattentemperaturer användning vid behov. Se till att du kan ventilen upp dina sprinklersystem linjer för att styra vattenflödet efter att systemet är installerat. Du kan använda standard boll eller ventiler gate för detta ändamål, eller investera i elektriskt drivna bevattning ventiler om du väljer att installera en timer eller controller i ditt system.
 6. 6
  Kör elnätet, de större rören som ger vatten till gren linjer och enskilda zoner (om du behöver för att bryta ner systemet eller gren det för effektiv bevattning) längs kanterna på trottoarer eller byggnader. Detta säkerställer att deras närvaro inte hindrar klippning, trafik eller andra aktiviteter som kommer att äga rum i det bevattnade området.
 7. 7
  Montera adapter tees där du kommer att installera dina sprinklerdysor, avståndet dem med utformning eller tillverkarens täckning litteratur. Ett exempel skulle vara en kugghjulsdriven Rainbird R-5000 chef som kan täcka en 32 fot (9,7 meter) radie använder 3 gallon (11 liter) vatten per minut vid 22 pounds per kvadrattum tryck.
 8. 8
  När du har installerat systemet och sprinklerhuvudet tees adapter, spola alla rör med vatten för att avlägsna skräp som annars skulle sluta upp sprinklerhuvud när de installeras. Tillåt tillräckligt med vatten för att köra igenom systemet för att rengöra sand eller annat tungt material inifrån rören. För långa körningar med flera huvuden, kan du behöva börja installera huvudena närmast vattnet källan för att skapa tillräckligt tryck och hastighet för att spola ledningarna längre ned på körningen.
 9. 9
  Kontrollera systemet för uppenbara läckor medan systemet spolar. Tillfällig bevattning såsom de som används av entreprenörer återanvända ofta komponenter, inklusive rör och rördelar, och dessa kan skadas under hantering och under förvaring. Även nya röret kan ha osynliga skador som kommer att visas när systemet är i drift, och reparera läckor innan huvudena är installerade kommer att förhindra behovet att åter spola det senare.
 10. 10
  Installera huvudena till adaptern tees med lämpliga kontakter. Se till att de är stabila, och stav varje huvud om det behövs för att hindra dem från att bli löst eller bryta av under användning. Använd band nylon zip att förankra huvudena till insatserna.
 11. 11
  Preset rotation (i roterande huvuden) för att täcka det radien behövs för att täcka det område du är vattning, och för att undvika besprutning intilliggande byggnader eller trottoarer där vattnet åtminstone spillo, om inte skadligt.
 12. 12
  Slå på vattnet, att göra så långsamt för att undvika vatten hammare eller annan chock på utrustningen. Titta på huvudena när de främsta upp och börja fungera, för att se till att de fungerar som väntat.
 13. 13
  Justera några huvuden som inte täcker hela sin yta, och leta efter torra fläckar som ofta förekommer när radien av två huvuden möts. Låt systemet köra tillräckligt länge för att bestämma den mängd vatten du söker är tillräcklig. Du kan placera hinkar eller burkar för att samla vatten under en angiven tidsperiod, sedan mäta för att beräkna hur mycket söks, ofta mätt i bråkdelar av inches eller tum (eller millimeter).
 14. 14
  Tänk på att eftersom detta är ett tillfälligt system, material, inklusive ventiler, rör och huvuden kommer att vara på toppen av eller gräs. Detta innebär att de utsätts för faror, så gör det till en rutin att kontrollera systemet regelbundet, helst före varje vattning cykel, som busted rören kan orsaka översvämning eller problem erosion, liksom slöseri med vatten.

Tips

 • Punch-typ poly slang är ett bra val för att installera dropp linjer till enskilda planteringar som träd eller buskar.
 • PVC-rör är ett bra val för tillfällig (liksom de flesta permanenta) system vattning. Det är lätt att arbeta, lätt och relativt billiga.

Varningar

 • Kontrollera att du har rätt tillstånd och tillstånd från lokala vatten tjänsten innan du ansluter till en brandpost eller annan vattenledning inte på din egen egendom.
 • Vattenanvändning kan bli dyrt, så beräkna gallons (liter) per månad gånger enhetskostnaden förhindrar klistermärke chock när verktyget (vatten) räkningen kommer.
 • När de utsätts för solljus, bryter PVC ner. Inspektera alla PVC-rör för sköra och svaga punkter innan du installerar dem särskilt om de återanvänds rör.

Saker du behöver

 • Grundläggande verktyg för att installera röret. För PVC-rör, behöver du lim, kopplingar, en handsåg eller Röravskärare, och sprinklerhuvuden
 • Stakes för förankring huvudena
 • Buntband