Wki

Hur man gräva Swales

Swales är en utmärkt teknik i regnvatten. De fångar ytavrinning och skicka den djupt ner i akvifären, både närande träd och minska erosionen. De vallar under dem gör stora bördiga plantering sängar. Och bäst av allt, kan Swales grävas för hand och kostar ingenting.

Steg

Hur man gräva Swales. Fäst linjen till insatserna på samma avstånd från botten.
Hur man gräva Swales. Fäst linjen till insatserna på samma avstånd från botten.
 1. 1
  Site Swales. Lägg dem lite uppförsbacke från områden du vill återfukta, och / eller områden som du vill stoppa erosionen i. Ta två stavar och köra linjen mellan dem för längden på den föreslagna swale. Ovanstående Swales är var och 30 "lång. En swale måste grävas "på konturen ', och har en nivå botten. Detta är så vattnet fångas av swale poolerna jämnt och tränger djupt in i jorden.
 2. 2
  Fäst linjen till insatserna på samma avstånd från botten. På det sättet när insatserna sträcks ut, kan du läsa om de är på samma höjd med hjälp av en linje nivå placerad i mitten av strängen. Ställ in linje snarare högt till tydliga ogräs och andra hinder. Fortsätt röra en insats tills linjen nivån på strängen läser nivån. Detta kan vara diagonalt över din lutning - det är bra, bara sprida dina Swales så att avrinning inte kan komma med. Du kanske vill bygga en enkel A-frame, en anordning för nivåreglering som visar dig konturen liksom.
 3. 3
  Pound i stakes när du har hittat konturen för din swale. En bra swale bredd är ca 16 "-18" - bred nog för dig att komma in och gräva.
 4. 4

  Gräv en nivå dike. Diket kan vara så djupt som du behöver - 1 'är ungefär genomsnittet, mindre om du inte tänker på att fylla det med något. Lossa smutsen med en pick. Spade ut med en halv längd snub-nosed överföring spade. All lös smuts går på störtlopp sidan av swale, rågad upp i vad som kallas en "berm." Det fungerar som en stödmur och håller vattnet tillbaka som fyller swale. Det gör också en stor plantering säng, eftersom smutsen är brukade och mounded upp med lite konkurrens i närheten, och mycket vatten. Plantering bärmen kommer att stabilisera den nya jorden.
 5. 5
  Få det botten av diket platt och nivå. Lägg en lång rak bräda längs bottnen, med den smala eller "fabriken" kanten upp - plats en 4 "till 6" nivå på det. Få styrelsenivå, sedan titta under för att mäta var i diket måste du gå lite djupare. Hellre än att gräva med en hacka här, det är mycket bättre att skrapa botten med ett kantiga spade för att få det fint och platt. När detta område är klar flyttar brädan längre ned diket och fortsätter, tills hela botten av diket är rakt över och nivå. Oroa dig inte absolut perfektion här - bara gör det bästa du kan. Tänk, ruttnande swale material, och varje förflyttning av berm smuts kommer klump upp i botten och kasta bort det - så perfektion varar inte ändå. Du kan även knäcka botten av swale med en spading gaffel till stöd i perkolering:
 6. 6

  Börja fylla swale. Grus fungerar men är kostsamt, och du måste dra upp till swale. Om du planterar de vallar med något syra-älskande, liksom blåbär, försöka simulera de förhållanden den vill i det vilda. Börja med ett lager löv.
 7. 7
  Lägg bulkmaterial, som ruttet trä. Kontrollera att det är svampig så det kommer att fortsätta att förfalla. Du har möjlighet att inte fylla swale alls, men det kommer att lämna en ganska ful farligt dike känsliga för erosion. Träet kommer att ruttna och ge näring för vad du plantera berm med och stabilisera diket. Om du inte har ruttna styrelser, samla ruttet virke från skogen.
 8. 8

  Lägg en sluttäckning material, som halm. Det kommer att hjälpa till att hålla fukt i träet. Om möjligt, bara köra lite vatten över träet, eller häll några hinkar in, innan du täcker med halm.
 9. 9
  Gräv fler Swales samma sätt tills du har täckt den nödvändiga ytan. Se till att varje swale rumpor upp till den andra, eller överlappningar, så kan avrinning inte få igenom och starta en ravin. Plantera vallar och du är klar!

Varningar

 • Var medveten om att om din fastighet ligger på en våtmark, då du kommer att behöva en US Army Corps of Engineers tillstånd att göra detta arbete. Varje muddra av material till en våtmark anses vara en kränkning och du kan få höga böter för olagligt arbete. Du kan hitta information om detta på EuropeCE hemsida. Om du är osäker på om din fastighet ligger på en våtmark, är det bäst att söka upp din fastighet på en topografisk karta med ett National Wetland Inventering kartan för att överlagra ge dig ungefärliga gränserna för potentiella våtmarker. Dessa kartor kan lokaliseras på US Fish and Wildlife hemsida eller så kan du kontakta din lokala Corps kontor för mer information.

Saker du behöver

 • Tråd
 • Pick / Mattock
 • Överför Spadar (halv-längd, snub-nosed och fyrkantiga änden)
 • Radnivå
 • 4 "till 6" nivå