Wki

Hur man använder en hiss i brandkåren läge

Många hissar har en "mode brandkår", som gör det möjligt för brandmännen att använda dem för att rädda människor som kan fastna på de övre våningarna. Den här artikeln förklarar hur detta läget.

Steg

Hur man använder en hiss i brandkåren läge. Vet att läget brandkåren kan aktiveras automatiskt (när rök upptäcks inom byggnaden) eller manuellt (med hjälp av en nyckelbrytare belägen på bottenvåningen).
Hur man använder en hiss i brandkåren läge. Vet att läget brandkåren kan aktiveras automatiskt (när rök upptäcks inom byggnaden) eller manuellt (med hjälp av en nyckelbrytare belägen på bottenvåningen).
 1. 1
  Vet att läget brandkåren kan aktiveras automatiskt (när rök upptäcks inom byggnaden) eller manuellt (med hjälp av en nyckelbrytare belägen på bottenvåningen).
 2. 2
  Förstå att när brandkåren är aktiverat kommer varje hiss automatiskt tillbaka till bottenvåningen. Om rök har upptäckts på bottenvåningen, kommer hissarna att återgå till en alternativ plan. När hissarna har anlänt till återkallelsen golvet, kommer dörrarna öppnas.
 3. 3
  Vid denna punkt, kommer de hissarna förblir obrukbar. För att använda dem måste du sätta eld switch tjänsten nyckel (finns i varje hiss) till ett av följande lägen:
  • På: Tillåter användning av hissen i brandkåren läge
  • Bypass: Returnerar hissen till normal drift
 4. 4
  Du kan nu välja ett golv (eller grupp av golv) för att gå till. Genom att trycka på "Call Cancel" kommer att rensa ditt val (s).
 5. 5
  Hissen kommer inte lämna golvet tills "door close" knappen hålls nere. Du måste hålla denna knapp tills dörrarna är helt stängda, annars kommer de att öppna.
 6. 6
  Hissen kommer att resa till önskad golvet. När den stannar, kommer dörrarna förblir stängda. Detta är en säkerhetsfunktion. Du måste hålla "Dörröppnare" knappen tills dörrarna är helt öppna. Om rök eller lågor in i hissen, släpp knappen genast. Dörrarna stängs.
 7. 7
  Om du vill lämna hissen, sätta eld switch tjänsten för att "hålla" och ta ur nyckeln. Detta hindrar andra från att använda hissen. Att fortsätta använda läget brandkåren, sätter i nyckeln och vrid den till "On".
 8. 8
  För att återgå till återkallelsen golvet, satte eld switch tjänsten nyckeln till "off".
 9. 9
  Hissarna kommer att fortsätta att vara obrukbar. Att återlämna dem till normal drift, slår på strömbrytaren brand recall (i korridoren) till "Reset".
   • Det bör noteras att varje hiss tillverkaren använder sin egen nyckel brandkåren. Det är därför du ofta ser en Knox-box för brandmän för att få den rätta nyckeln för en byggnads specifik modell hiss. Till exempel använder en Dover (Thyssen-Krupp) hiss en annan nyckel än en Otis.

Tips

 • Dessa instruktioner kan skilja sig något beroende på hissens tillverkaren. De flesta hissar med en brandkår läget kommer att ha instruktioner postade.
 • Du kommer att kunna få tillgång golv som normalt är låsta. Ha kul att utforska!

Varningar

 • Vissa större städer (som Chicago och NYC) använder en enda universell brand nyckel för alla hissar.
 • Du måste ha en speciell nyckel för att kunna använda läget brandkåren. Varje hiss tillverkaren använder en annan typ av nyckel.
 • I händelse av en verklig brand, ANVÄND INTE hissar! Brandmän har fått särskild utbildning om användning av hissar vid bränder.

Saker du behöver

 • En hiss med en brandkår läge
 • En nyckel som kommer att arbeta med just hissen