Wki

Hur man vet vad man ska göra efter en villabrand


Uppleva en brand som påverkar ditt hus är en skrämmande, kväljande och mycket upprörande upplevelse. I efterdyningarna av en brand, är det mycket viktigt att veta vad man ska göra för att skydda dig själv och andra från varje möjlighet till ytterligare skada. Denna artikel kommer att hjälpa dig med viktiga saker att göra och känner efter en brand.

Steg

Hur man vet vad man ska göra efter en villabrand. Fråga när det är säkert att gå in i ett hus eller annan byggnad på fastigheten efter en brand.
Hur man vet vad man ska göra efter en villabrand. Fråga när det är säkert att gå in i ett hus eller annan byggnad på fastigheten efter en brand.
 1. 1
  Fråga när det är säkert att gå in i ett hus eller annan byggnad på fastigheten efter en brand. Ange inte ett hus eller annan byggnad som har drabbats av en brand tills du har lyssnat till de yrkesverksamma som talar om det är okej att göra det. Andra faktorer att vara medveten om är:
  • att se till att branden är släckt
  • veta att brandmyndigheterna har checkat ut platsen och gjort vad de behöver göra för att upprätta en säkerhetszon
  • svårighetsgraden av branden
 2. 2
  Inse att om ett hus eller en byggnad är alltför illa skadad, kan du inte få tillbaka inuti alls.
 3. 3
  Vet vem du ska ringa efter en brand.
  • Kontakta familjemedlemmar som kanske inte har med dig. Låt dem veta vad som hände, låt dem veta att du är okej och låt dem veta vilken information som är nödvändig.
  • Efter en villabrand, inte anta att någon kommer att kontakta ditt försäkringsbolag. Detta är antalet en sak som du behöver göra. Detta kommer inte bara att möjliggöra dokumentation av händelsen och ställa in tåg på skadeanmälan men ditt försäkringsbolag kommer att kunna prata dig igenom akut logi och uppehälle. Kom ihåg att behålla alla kvitton för att göra ett påstående. Försäkringsbolaget kommer också att bistå med rena upp alternativ.
  • Om du är en hyresgäst, kontakta ägaren / hyresvärden och / eller deras försäkringsbolag.
  • Den som du känner som kan vara till hjälp för dig, inte nödvändigtvis bara ett försäkringsbolag, men det kan finnas andra inblandade saker, såsom innehållet i ditt hem och du behöver kontakta en viss hjälp grupp eller företag etc. Till exempel Europeiska Röd Cross erbjuder tjänster till dem som har förlorat sina hem.
 4. 4
  Förstå vad som händer med en "brand rapport". En brand rapport kommer att diskutera vad strukturen i huset var i, vilket område var inblandad, tidpunkten för händelsen, dagen för händelsen och det kommer att ha en incident nummer om det kommer genom en brandkår. Detta gör det möjligt för brandkåren att känna till alla detaljerna i vem som var där och vilka resurser var där, för att hjälpa till att samla in en hel del mer information.
 5. 5
  Vet hur man får en kopia av en brand rapport. Du kanske kan ringa brandkåren om en kopia. Till exempel, i Los Angeles, kan du ringa presidiet Brandskydd, Fire Marshall eller fakturering byrå av brandkåren. Om mordbrand är inblandad, kommer Mordbrand enhet eller motsvarande förmodligen att kunna få denna information till dig.
 6. 6
  Säkra egendom. Om du inte har redan berättat att göra så, är det viktigt att säkra din egendom för att förhindra plundring. Prata med räddningstjänsten om hur man bäst ska gå till väga. De flesta försäkringar kräver detta.
 7. 7
  Tänk städa upp kraven. Om ditt hus har skadats snarare än förstörda, kommer invändig sanering krävas. Tänk på att skador på egendom ofta går utöver vad ögat kan se. (Avlägsnande av ett förstört hus bör endast göras av proffs.) Du borde spendera lite tid att bedöma om du tror att du kan utföra sanering eller om du behöver professionell städare. Du kommer att finna det användbart att diskutera detta med ditt försäkringsbolag. Tänk sådana saker som:
  • De typer av skador, inklusive sot, aska, förkolning, rök, lukt, etc.
  • Skador till ett enda rum - detta kan vara något du kan hantera själv
  • Omfattande skador - lämna den ensam och kalla in proffsen
 8. 8
  Vet hur man hanterar rök och sot skador efter en brand. Om du gör beslutet att städa själv, vara medveten om att sot och rökskador kan vara betydande och ofta skapar en film på väggarna. Det blir också rester från brandsläckare används av brand besättningen.
  • Sot - medan det finns många rengöringsmedel som finns på marknaden, är en av de vanligaste "TSP" eller tri-natriumfosfat. Blanda det med vatten enligt anvisningarna och använd en svamp. Torka väggarna och låt den torka.
  • Brandsläckare rester - använda en butik anlitade vakuum för att avlägsna återstoden och eventuellt återstående torrt sot.
  • Inredning såsom mattor, gardiner etc. rengörs bäst professionellt om de är ens salvageable.
  • Öppna alla dörrar och fönster om möjligt. Även om det är iskallt ute, låt små skurar av frisk luft cirkulera genom. Skicka barnen till en väns hus för lite medan detta pågår. De bör inte vara runt ändå, av rädsla för risken för intag av kemiska partiklar eller andra partiklar som kan skada unga lungor och immunsystem.
 9. 9
  Om vattenslangarna användes för att släcka din eld torkar ditt hem är mycket viktigt. Det är bäst att anlita proffs för att göra eld / vatten kombination städa upp. Vattenskador kan leda till mer skada eller ens mögel om inte torkat ordentligt. Försäkringsbolagen kommer ofta ha godkänt restaurering entreprenörer som du kan ringa för styrelsen upp (eller användning 1-800-BoardUp), strukturella torkning, innehåll rengöring och strukturell rengöring och reparation. BBB och Angie: s lista är också bra ställen att hitta förtroende värda entreprenörer.
 10. 10
  Söka rådgivning om det behövs och lugna barn. Med ditt hus skadats eller förstörts av eld är extremt traumatiskt och kan få bestående effekter på varje familjemedlem, beroende på hans eller hennes förmåga att klara av. Vanliga känslor är hjälplöshet, desorientering, längtar efter tillhörigheter, djup sorg, en känsla av utsatthet, förtvivlan och en förlust av rutin och struktur. Djupet av känslor och förvirring beror på skadans omfattning - förlust av hela huset kan lämna alla känsla som om de måste bygga om livet igen, delvis förlust, dock fortfarande genomföras stress och sorg. Lugna varandra och låt känslorna hända. Håll ett vakande öga på barnen och vara sanningsenlig med dem om vad som hänt och om du inte vet vad som kommer att hända härnäst, åtminstone försäkra dem om att du har en annan, kan att saker alla bytas ut och att det enda sättet är upp härifrån på.

Tips

 • Kom ihåg att skaderegleraren där för att minimera kravet. Om du känner att de tar genvägar (rengöring istället ersätta) uttrycka din oro. Du har också rätt att använda en auktoriserad justering som blir din förespråkar inte försäkringsbolagen.
 • är oerhört traumatiserande. Om du tror att ditt husdjur kan ha undgått branden, kanske du vill sätta upp affischer som ber om hjälp med att hitta ditt husdjur.
 • Använd deodorizers att täcka upp lukten av en brand. Det kommer att dröja kvar under lång tid, så hålla låta i så mycket frisk luft som möjligt. Borttagning av sot bort lukten av elden, så ju mer samlat, desto bättre.
 • Om branden kom förbi väggskivor, måste du ta bort alla av skivan, och rengör strukturen i huset. Om några timmer var förkolnade, sandblästring för att ta bort de brända delarna kommer att behövas. Om detta är fallet, är det oklokt att utföra rensningen själv, eftersom det är ett stort företag, och potentiellt farlig.
 • Håll en noggrann inventering av all personlig egendom avlägsnas med ren upp företaget.

Varningar

 • Aldrig räkna med att rena upp företagen sändes köpa ditt försäkringsbolag, det finns många Chasers Fire Truck ute.
 • Om du gör saneringen själv, bära en mask för att filtrera luften du andas, bär starka rengöringsmedel handskar och bära tjocka sulor stövlar. Du vet inte vad du kan trampa på eller touch som är trasig, taggiga eller kemiska ridit, så försiktighet är av största vikt.
 • Alltid säkra din egen värdesaker: Smycken, foton, Pengar, vad du inte kan ersätta. När restaurering företag har det, det är deras tills de ohc betalning, de har alla inflytande.