Wki

Hur man installerar en rökdetektor eller kolmonoxid detektor


Det är en överutnyttjas talesätt - better safe than sorry. De flesta bränder dödsfall inträffar i hemmen saknar brandvarnare. För att skydda dina nära och kära, är det viktigt att du installerar rök och kol detektorer kolmonoxid i ditt hem. I den här artikeln får du veta hur.

Steg

Hur man installerar en rökdetektor eller kolmonoxid detektor. Diffusionen av kolmonoxid i luft är relativt jämn, vilket innebär att en källa av kolmonoxid kan fördela gasen jämnt i rummet och huset.
Hur man installerar en rökdetektor eller kolmonoxid detektor. Diffusionen av kolmonoxid i luft är relativt jämn, vilket innebär att en källa av kolmonoxid kan fördela gasen jämnt i rummet och huset.
 1. 1
  Välj din plats. Det rekommenderas av brandmän som du monterar rökdetektorer högt på väggen eller i taket borta från fönster och ytterdörrar. (Detta är inte fallet för larm kolmonoxid, om vilka, se # 2, nedan.) Rök fyller upp ett rum från taket ner, så med detektorer högt ska varna dig tidigt. Det rekommenderas också att detektorer placeras minst 10 cm / 4 "från väggen när den installeras på taket och 10 cm / 4" från taket för väggmontage.
 2. 2
  Diffusionen av kolmonoxid i luft är relativt jämn, vilket innebär att en källa av kolmonoxid kan fördela gasen jämnt i rummet och huset. När du installerar ett larm kolmonoxid, välj en plats där larmet förblir ren, och ur vägen av barn eller husdjur.
 3. 3
  Placera brandvarnare i de bästa platserna runt huset. Det är viktigt att installera detektorer nära sovande områden och på alla nivåer i ditt hem., Också placera en detektor i korridorerna och en kolmonoxid detektor nära värme, såsom gas ugnar. Undvik att installera en brandvarnare i köket. Om inte, naturligtvis, vill du att alla ska märka din brist på kulinariska kunskaper! Också hålla detektorerna en meter / 3,3 fot från dörröppningar i områden ånga avger, som badrum, tvättstuga eller kök.
 4. 4
  Installera maskinvaran.
  • Mät avståndet mellan monteringshålen på baksidan av fästet.
  • Markera samma avstånd på din valda plats.
  • Borra små hål vid markeringarna.
  • Fäst fästet till ytan med skruvarna. Se "Tips" för att söka professionell hjälp.
  • Montera resten av detektorn i hållaren.
 5. 5
  Utför regelbundet underhåll.
  • Rutinmässigt testa dina detektorer. Tryck ner knappen för att framkalla ett högt ljud. Om det inte finns något ljud, eller ett svagt brus, bör du kontrollera eller byta batterier. För rökdetektorer, kan du också testa detektorn med hjälp av simulerade rök. Se Hur man testar en rökdetektor.
 6. 6
  Försök att byta batterier minst två gånger om året. Ett bra sätt att komma ihåg är: Varje gång du byter klockorna, byta batterierna alltid testa enheten efter ett batteribyte, för att bekräfta att batterierna är korrekt installerade och fungerar..
 7. 7
  Observera att kolmonoxid detektorer har en kemikalie som hjälper till i identifieringsprocessen. Detta måste fyllas över tiden, så se till att kontrollera detta samt batterierna.
 8. 8
  Vila lite lättare. Det är enkelt men det är ett viktigt steg att ta för att skydda dina nära och kära och ditt hem. För att ge ytterligare säkerhet ovanpå detektorn, ta en stund att ta fram en plan för säkerhet flykt. Se till att alla medlemmar av familjen känner denna plan, vet hur de kan fly och var de kan alla ihop igen gång utanför huset. Inkludera särskilda behov, såsom spädbarn och äldre när de utvecklar din plan.

Tips

 • Kolmonoxid detektorer har en kemikalie som hjälper till i identifieringsprocessen. Detta måste fyllas över tiden, så se till att kontrollera detta samt batterierna.
 • Rökdetektorer har en pålitlig livslängd på tio år. Byt ut alla rökdetektor av okänd ålder (till exempel när man flyttar in i en ny bostad) och därefter vart tionde år.
 • Förutom att använda testknappen för att testa detektorn, kan du använda simulerad rök för att kontrollera om något som blockerade öppningar på detektorn. Köp en liten aerosolsprayburk av rökdetektor testa gas. Du kan köpa dessa för ett par dollar på någon välsorterad hårdvara och byggvaruhus, eller söker du efter en burk på webben. Bara spraya lite av testmaterialet in i detektorn. Om det larm, vet du enheten ljuder tillförlitligt. Om inte, har du en icke-fungerande brandvarnare även om det piper när du trycker på knappen. Försök att byta batterier. Om det inte få det att fungera, är det meningslöst. Byt ut den så fort som möjligt.
 • Ett par gånger om året, använd en dammsugare (en handhållen eller fullstor med extention tube) för att försiktigt ta bort damm från de interna komponenterna och spåren skurna i enhetens lock. Damm i antingen rum kan störa tidig upptäckt av en brand i ditt hem.
 • För att stänga av larmet efter provning (med antingen rök eller testa spray) använder en dammsugare. Du kan hålla en liten, handhållen vakuum under detektorn och snabbt suga ut provmaterial och larmet tystas. Om du bara har en fullstor vakuum (sorten med hjul) använder förlängningsrören att suga testmaterialet av din brandvarnare.
 • Visst, de kostar pengar och de är en liten knepig att installera, men det handlar om ditt liv och livet för dem i ditt hem. Köp billigare, grundläggande detektorer om pengarna tryter. De billiga fungera bra. Bara få nog av dem för att göra jobbet, installera dem på rätt sätt, och testa dem regelbundet.
 • Om du använder Hardwire detektorer, har en kvalificerad elektriker hjälp. Dubbelkolla bruksanvisningarna för respektive märke. I själva verket, se till att noggrant läsa instruktionerna som medföljer din rök eller kol-detektor, eftersom det kan finnas skillnader mellan vad som beskrivs här som är specifika för din modell.
 • Observera att det finns två typer av brandvarnare: jonisering och fotoelektriska. Jonisering brandvarnare upptäcker snabbt sprider bränder efter brinnande brännbara material såsom papper eller fett. Dessa står för 70% av hem bränder. Fotoelektriska detektorer detekterar långsammare bränder, till exempel sådana som pyra i timmar innan tar fart, till exempel, en cigarett på sängar eller soffor. Dessa står för 30% av hem bränder. Health Canada rekommenderar installation av båda typerna av rökdetektorer för att ge en bredare täckning och tidigare varningar. Observera att vissa detektorer kan detektera både.
 • Den FDNY rekommenderar hålla sovrum dörrar stängda när du sover, eller ha detektorer på varje nivå av hemmet.
 • Veta vems ansvar det är att installera och underhålla rök och kol detektorer kolmonoxid om du hyr, det kommer sannolikt att avvika från stater till stat, provins till provins, län till län osv,
 • Aldrig testa en rökdetektor med själva röken (från en låga, cigarett, rökelse, etc). Förutom att vara en brandrisk i sig, kan sotet från röken foul upp detektionskammaren gör detektorn mindre känslig.
 • Det är en bra idé att ha någon att gå till en del av huset eller lägenheten som ligger så långt från rökdetektorn som möjligt när de utför ett funktionstest, för att avgöra om larmet tydligt kan höras på det avståndet. Kom ihåg, det måste vara tillräckligt högt för att väcka den djupaste sovande i hushållet! Om det finns någon fråga om huruvida larmet är högt nog, måste du installera minst en detektor vid denna ände av huset eller lägenheten. Det bästa arrangemanget är att ha en detektor i varje sovrum, i hallen som leder till sovrummen, och i alla stora vardagsrum (vardagsrum, håla, källarlokal, etc.) Visst, de kostar pengar och de är en knepig att installera, men det är om ditt liv och livet för dem i ditt hem. Köp billigare, grundläggande detektorer om pengarna tryter. De billiga fungera bra. Bara få nog av dem för att göra jobbet, installera dem och testa dem regelbundet.

Varningar

 • Kontrollera alltid din rök och kol detektorer kolmonoxid regelbundet! Ett urladdat batteri kommer att hindra larmet från att arbeta och många hem och liv har förstörts på grund av att batterierna i detektorerna var döda.
 • Intermittenta ljudsignaler från en rök eller koloxid detektor är en varning om att du behöver byta ut batterierna. Förvara batterier till hands för detta och lyssna på ljudsignalen.
 • Inte "låna" batterier från andra enheter. Du har ingen möjlighet att veta om dessa batterier är i god form.
 • Om din detektor tar mer än ett batteri, alltid ändra både, och använder samma typ av batteri i helt nytt skick. Blandning batterityper, eller med hjälp av nya batterier och använda dem tillsammans, kommer att göra ditt larm otillförlitlig, och kan även skada den.
 • Undvik att använda uppladdningsbara batterier i larm, om inte andra instruktioner i tillverkarens installations manual. Laddningsbara batterier kan förlora sin laddning snabbare än icke-laddningsbara, och så, kanske inte lika tillförlitlig i en nödsituation. (Detta gäller inte AC - det är, "fast i" - larm med reservbatterier för dessa larm, läs och följ tillverkarens anvisningar..)
 • Byt ut alla brandvarnare äldre än 10 år. För att vara säker, när man flyttar in i en ny bostad, ersätta eventuella detektorer av okänd ålder.

Saker du behöver

 • rök eller koloxid detektor
 • en borr
 • en skruvmejsel och skruvar
 • måttband
 • en penna
 • batterier
 • en burk rökdetektor testa gas