Wki

Hur man använder en bubbelpool jacuzzi eller badtunna säkert

Bubbelpool spa, även kallad jacuzzis eller badtunnor, är roligt, men de kan också vara farliga. Följ dessa riktlinjer för att säkerställa att alla tycker om sig själva!

Steg

Hur man använder en bubbelpool jacuzzi eller badtunna säkert. Om ditt hår är lång, sätta upp det i en hästsvans eller bulle för att undvika att få det fångats i filtret eller avlopp.
Hur man använder en bubbelpool jacuzzi eller badtunna säkert. Om ditt hår är lång, sätta upp det i en hästsvans eller bulle för att undvika att få det fångats i filtret eller avlopp.
 1. 1
  Om ditt hår är lång, sätta upp det i en hästsvans eller bulle för att undvika att få det fångats i filtret eller avlopp.
 2. 2
  Se till badtunnan är vid lämplig temperatur, tar i beaktande de människor som ska använda den. Barn ska aldrig vara i en badtunna om vattnet är varmare än badvattnet (cirka 90 grader). För vuxna, upprätthålla vattnets temperatur under 104 grader. Om ditt spabad inte har en digital termometer, överväga att köpa en flytande termometer för att hålla ett öga på temperaturen.
 3. 3
  Undvik att dricka alkohol eller använda droger i badtunnan. Det varma vattnet kommer att förstärka och påskynda effekterna av alkohol eller droger. Alkohol gör dig dåsig och somna i varmt vatten kan vara mycket farligt. Förutom risken för drunkning, kan din kropp reglerar inte temperaturen och när du sover, vilket kan leda till farlig överhettning.
 4. 4
  Likaså, undvik att använda badtunnan när alltför trött, eller åtminstone har en mer alert person som tillsammans med dig för att väcka dig.
 5. 5
  Alltid hålla barrel täckt när den inte används. Detta kommer att spara energi och, ännu viktigare, förhindra att djur och små barn från att falla / klättra i. Det kommer också att bidra till att förhindra smuts och skräp från att komma in Överväg att använda ett låsbart lock för att förhindra att barn och oönskade gäster från att använda det när du inte är runt. Alltid tömma alla stående vatten från locket.
 6. 6
  Har din badtunna checkats ut av en professionell regelbundet, för att se till att den är i gott skick. Detta kan också bidra till att förhindra mer kostsamma reparationer på vägen.
 7. 7
  Alltid vara säker på att alla elektriska komponenter har installerats korrekt av en professionell och stanna i gott skick. Använd inte barrel om du misstänker några elektriska problem.
 8. 8
  Använd aldrig elektriska apparater (inbegripet telefoner, radio, TV eller någon annan sladd enhet) i eller i närheten badtunnan. Om du måste ha en i närheten, använd en batteridriven enhet och placera den på ett bord ett säkert avstånd från vattnet. Se till att alla eluttag är ett säkert avstånd från barrel samt, i enlighet med lokala byggnormer. Kabelanslutna enheter och försäljningsställen utgör en verklig risk för elstöt om de blir blöta!

Tips

 • Håll torra handdukar inom räckhåll för badtunnan så att folk kan torka sina fötter när de kommer ut.
 • Alltid se till att hålla din badtunna ren, och använda spa-godkända kemikalier för att döda bakterier. Annars kan det varma vattnet blir en grogrund för sjukdomar. Var noga med att hålla alla kemiska nivåer inom ett lämpligt område, inklusive total alkalinitet och pH, ​​eftersom detta kommer att förbättra effektiviteten i din desinfektionsmedel och förebygga hudirritation och grumlighet.
 • Var försiktig när du använder barrel under vintern. Om temperaturen utanför barrel under fryspunkten, stänkte vatten över kanten kan snabbt frysa in hal is. Var försiktig när du lämnar!
 • Alltid dusch med tvål och vatten före och efter användning av en badtunna. Duscha innan kommer att förhindra lotion och oljor hud från gunking upp filtret och förhindrar bakterier från att komma in i poolen och duscha efter att bidra till att undanröja några kemikalier eller bakterier som dröjer sig kvar på huden, förebygga utslag och infektioner.
 • Överväga att installera halkfria steg och en ledstång för säker in-och utresa, speciellt om någon som är mindre än stadig på fötterna kommer att använda din badtunna.
 • Se till att området runt din badtunna tillräckligt lyser, särskilt på natten. Det är viktigt att tydligt kunna se marken för att undvika att snubbla, falla, eller trampa på någonting.

Varningar

 • Om du har hjärtsjukdom, högt blodtryck eller diabetes bör du kontrollera med din läkare innan du använder en badtunna.
 • Gravida kvinnor bör undvika att dränka sina magar i en badtunna, eftersom temperaturen är alldeles för varmt för fostret. Istället, blöta bara fötter och ben, eller kolla med din läkare.
 • Det är bäst att aldrig låta barn under 12 år att använda en badtunna, på grund av de många risker, inklusive drunkning, bakteriell infektion, och hjärnskador orsakade av de höga temperaturerna. Lämna aldrig barn ensamma i eller i närheten av en badtunna, och alltid konsultera en läkare innan du låter dina barn i en badtunna.
 • Som med simbassänger, omedelbart avsluta och söka skydd om du ser blixtar, eller under någon annan typ av hotfullt väder.
 • Förvara kemikalier och förnödenheter i en ren, torr och säker plats. Om intas av barn eller djur, kan dessa produkter vara dödlig, så se till att hålla dem där ingen annan kan komma åt dem.
 • Kontrollera alla som använder barrel vet var nödbrandpumpen avstängning är och hur man använder det i händelse av en nödsituation.

Saker du behöver

 • Hot tub med låsbart lock
 • Spa kemikalier lämpliga för din badtunna
 • Torra handdukar