Wki

Hur du chocka din pool

Chockerande är också känd som super klorerings. Det är ett sätt att hålla poolen vattnet säkert och rent genom att lägga till tre till fem gånger den normala mängden klor eller andra kemiska desinfektionsmedel i poolvattnet för att drastiskt höja klorhalten för en kort tid. Detta kommer att bidra till att undanröja ineffektiva klor belopp, dödar bakterier och allt organiskt i poolen, och ökar tillgängligheten av effektiva klor. Chockerande poolen är en viktig regelbundet underhåll steg som varje pool ägare bör vara bekant.

Steg

Hur du chocka din pool. Shock poolen regelbundet.
Hur du chocka din pool. Shock poolen regelbundet.

Timing chockerande

 1. 1
  Shock poolen regelbundet. Vad avgör "vanliga" beror på mängden av simmare som använder poolen och temperaturen i poolvattnet. Den bästa indikatorn är att följa upp resultatet av testerna hem klor, när testresultaten visar att kombinerad tillgängligt klor och fritt klor är under deras rekommenderade intervall, då är det dags att chocka poolen.
  • Pool experter rekommenderar chocka en pool vid minst en gång i månaden. Om vattnet är varmt (som för en spa-pool), är två gånger i månaden minimum rekommenderas. Men vissa pool experter rekommenderar chockerande pooler en gång i veckan, eller oftare, om poolen används mycket, efter stora mängder regn, eller under längre perioder av varmt, soligt väder.
 2. 2
  Chock efter att solen har gått ner. Detta förhindrar att solens UV-strålar från att påverka klor eller andra kemiska och säkerställer att majoriteten av kemikalien är tillgänglig att chocka poolen.

Pre-chockerande preparatet

 1. 1
  Lös kemikalier pool chock. Detta måste göras innan du tillsätter kemikalier pool chock till swimmingpoolen. Alla former av kemikalier pool chock är kornigt och bör lösas relativt snabbt.
  • Fyll en 5-gallon/19 liters hink med vatten från poolen.
  • Häll långsamt granulära poolen chock i hinken med vatten.
  • Tillsätt aldrig vatten till ett kemiskt, alltid tillsätta kemikalier till vatten.
 2. 2
  Rör skopan väl. Skaka vattnet i en minut eller mer för att lösa de kemikalier pool chock.

Lägga kemikalier pool chock

 1. 1
  Med filtrering systemet igång, sakta hälla hink upplöst chock direkt framför en returledning montering. Du kommer att se vattnet utförs i poolen med vattenstrålen kommer från returledningen.
  • Häll långsamt nog att allt vatten från hinken utförs i poolen och inte bosätter sig till poolen golvet. Hälla långsamt är också viktigt att förhindra stänk på huden, kläder och alla ytor, vilket kan skada eller fläck, beroende på vad de stänk landa på.
  • Häll så nära vattenytan som möjligt.
 2. 2
  Fyll på med vatten. När du häller och få nära botten av hinken löst chock vatten (ned till ca 1/4 kvar i hinken), fylla skopan tillbaka upp med vatten.
  • Rör om hink vatten igen under en minut eller mer, för att lösa upp vänster över chock granulerna vid bottnen av skopan, som inte löser den första gången.
  • Fortsätt att hälla tills allt innehåll används.
  • Om olösta granuler når botten poolen golvet, rör upp dem med en pool renare.
 3. 3
  Gör avläsningar innan återinträda poolvattnet. Bad i vatten med för mycket klor är mycket farligt. Vänta tills vattnet läser 3ppm eller mindre.

Tips

 • Om du har en vinyl liner i din pool, kan du inte låta un-upplöst pool chock sjunka till golvet, eftersom detta kan bleka eller bets din pool liner.
 • Kontrollera pH-området före chockerande. Det måste vara inom det normala intervallet före chockerande, annars extra klor kan oxidera koppar delar i poolen. Om detta händer, kommer svarta fläckar visas på vattenytan.
 • Tänk på att det är bättre att lägga chock kemikalier i små mängder på flera platser runt poolen snarare än dumpning i stor mängd och hoppas det kommer att sprida jämnt.
 • Shock kemikalier kan också frigöras genom en flytande kemisk dispenser eller en mekanisk matare, snarare än att göra det chockerande manuellt. Mekaniska matare kräver mycket exakta proportioner och endast de kemikalier som tillverkaren säger är lämpliga.

Varningar

 • Tillsätt alltid kemikalier i vatten. Tillsätt inte vatten till kemikalier.
 • Tillverkarna av produkterna pool chock föreslår att du skyddsglasögon och annan säkerhetsutrustning för att förhindra skador. Följ tillverkarens anvisningar på förpackningen noga