Wki

Hur koka jordnötter

Grön jordnötter är en term för att beskriva gården färska skördade jordnötter som inte har varit uttorkad. De är tillgängliga från livsmedelsbutiker, distributörer mat och bönder marknader, under växtsäsongen. Däremot råa jordnötter är uttorkad / torra jordnötter. De är råa och redo att kokas efter att återhydratiserade. Rostade jordnötter har redan kokta och bör inte kokas. Boiling gröna jordnötter är en tradition på landsbygden sydöstra USA där jordnötter odlas både i små trädgårdar och stora gårdar. De är också haft i Indien, Nigeria, Filippinerna, Indonesien, Kina, Australien och Vietnam. Det finns många varianter, beroende på vilken smaksättning, men den grundläggande metoden är den samma för dem alla, och processen med kokande gör jordnötter hälsosammare för dig, eftersom kokt jordnötter har mer polyfenoler antioxidanter än rostade kära. Här är stegen för detta roliga projekt.

Steg

Hur koka jordnötter. Välj rätt jordnötter för kokning.
Hur koka jordnötter. Välj rätt jordnötter för kokning.
 1. 1
  Välj rätt jordnötter för kokning. Välj rätt jordnötter för kokning. Jumbo jordnötter eller Valencia jordnötter föredras av många, men de flesta vanliga jordnötter fungerar bra, så länge de fortfarande är gröna. Försök inte detta recept med rostade jordnötter, eftersom de inte kommer att bli mjuk, oavsett hur länge du steker dem. I söder, jordbrukarens marknader och vägarna leverantörer säljer gröna jordnötter från tidig sommar till sen höst eller första frosten. Torra / råa jordnötter kan avnjutas året runt men måste blötläggas i vatten 24 timmar före kokning.
 2. 2
  Tvätta och plocka igenom dina jordnötter, ta bort lös jord och groddar, stjälkar, ogräs och löv. Du kan placera dina jordnötter i en stor kastrull eller hink och använda en spruta på en trädgårdsslang för att skölja dina jordnötter, och när vattnet flyter nötterna kommer löst skräp flyter upp när innehållet i grytan skakas eller röras.
 3. 3
  Inrätta en spis om du kokar en stor mängd på en gång, eller få en bra tung kruka att placera på spisen. I bilderna är de jordnötter kokas utanför, med en gasolbrännare och en 20 liter (5 gallon) rostfri lager potten.
 4. 4
  Häll dina jordnötter i potten, och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka dem med 2 eller fler inches. Vissa kommer att flyta till toppen, så mängden vatten kan ha en bedräglig utseende. Tryck jordnötterna ner med dina (rena) händer, och du kommer att kunna berätta hur mycket vatten som finns i potten.
 5. 5
  Tillsätt salt efter smak. Detta kan vara knepigt, men en tumregel är att lägga 1/4 dl salt per tio pounds av gröna jordnötter. För äldre, tuffare jordnötter, får mer salt behövs så muttern kommer att absorbera tillräckligt med salt för att krydda dina nötter.
 6. 6
  Lägg andra kryddor om du föredrar. Här är skivade jalapenopeppar tillsattes för att ge de färdiga jordnötter lite av värme. Vitlök, antingen färsk eller pulver, flytande krabba koka kryddor, chili pulver, och andra starka kryddor kan också användas.
 7. 7
  Låt innehållet koka upp. På gasolspis, du tänder brännaren och vrid flamma upp högt, på en spishäll, vrid brännaren till hög tills vattnet är snabbt kokar, sedan sänka värmen / lågan så att den upprätthåller en rullande koka utan att producera överskottsvärme.
 8. 8
  Rör jordnötter ungefär var 15-20 minuter, vilket gör att vattnet inte har kokat ner. Täcker potten kommer att minska mängden vatten avdunstar från potten, men kommer att öka risken för din gryta kokar över medan jordnötter koka.
 9. 9
  Efter en timme eller så, ta bort några av de jordnötter med en hålslev och test (smak) dem. Jordnötter som helt har absorberat vatten sjunker till botten av krukan. När de har blivit öm, och muttern har blivit från skalet när den öppnas, är jordnötter gjort. Matlagning kan ta så länge som 2-4 timmar, beroende på höjden.
 10. 10
  Smak för sälta. Om du önskar, innan du tar bort muttrarna från det kokande vattnet, kan ytterligare salt tillsättas och jordnötter kan fortsätta att koka i ytterligare 30 minuter eller så. Tänk på att med ökad salthalt i vattnet, och den extra koktid, kan de redan kokta jordnötter blir alltför salt mycket snabbt, så var försiktig i detta skede.
 11. 11
  Stäng av spisen / brännaren när jordnötterna är salta och anbud nog för att passa dig. Tappa bort överflödigt vatten, var mycket noga med att inte bränna eller bränna dig själv medan du gör det, och placera kokt jordnötter i en skål för att svalna och njuta. De är också bra innan den kyldes.
 12. 12
  Frysas överblivna jordnötter i blixtlåspåsar typ frys för senare njutning. Ta frysta jordnötter ur påsen när du vill äta dem, och värma dem genom att värma på en minut i en mikrovågsugn.

Tips

 • Använd de grönaste jordnötter du kan få, kommer de laga snabbare, och ge en mer anbud mellanmål. Mycket gröna jordnötter, så kallade POP, kan ätas (skal och allt) om de rengöras grundligt före tillagning, men undvika att äta för mycket.
 • Gröna jordnötter kan frysas för kokning i de kallare månaderna om detta utomhus i Augusti är bara för mycket för dig, men resultatet blir inte lika bra.
 • Bjud in vänner, bygga en lägereld, och bryta ut en svalare full av is kall öl för att göra din jordnötter koka en sann traditionell händelse.
 • Om du inte bor i området där gröna jordnötter är lätt att hitta, kan du beställa dem på nätet. De kan levereras färska eller frysta.

Jordnötter kan också vara stekt precis som en franska fry och kryddat när de kommer ut ur frier. Du kan äta dem med skal och allt!

Varningar

 • Kokande vatten kan orsaka allvarliga brännskador. Var försiktig, och om jordnötterna kokas utanför, hålla noggrann uppsikt över processen.
 • Många människor är allergiska mot jordnötter och produkter jordnötter, så var försiktig när du äter dem för första gången.

Saker du behöver

 • Spis eller utomhus brännare (i det förflutna, lägereldar användes)
 • Stor gjutjärn eller rostfritt stål potten (lock föredras)
 • Gröna jordnötter
 • Salt och ytterligare kryddor
 • Slotted sked, och eventuellt ett durkslag att dränera de färdiga jordnötter