Wki

Hur förbereda marken för en köksträdgård

Förbereda en tomt för att odla grönsaker innebär att skapa en miljö för lyckad plantering. Processen är specifik och tar tid, men det är nödvändigt för en god trädgård. Om du är intresserad av att lära stegen för att förbereda marken för en köksträdgård, beakta följande förslag.

Steg

Hur förbereda marken för en köksträdgård. Förstå att det tar ett par år att förbereda din jord för optimal trädgårdsarbete.
Hur förbereda marken för en köksträdgård. Förstå att det tar ett par år att förbereda din jord för optimal trädgårdsarbete.
 1. 1
  Förstå att det tar ett par år att förbereda din jord för optimal trädgårdsarbete. Du behöver inte vänta 2 år att plantera din trädgård, dock. Det finns åtgärder som du kan ta som gör att du kan växa en bra trädgård idag.
 2. 2
  Börja markberedning genom att gräva ut området i din köksträdgård. Skapa omkretsen först genom att gräva i utkanten av trädgården innan du bryter mark i-mellan. Ta bort det översta lagret av sod med en spade. Om området inte är en gräsbevuxen plats, sedan bara ta bort ogräs, stenar och skräp.
 3. 3
  Analysera jorden för att bestämma dess tillstånd. För mycket sand i jorden kan göra jorden torka och för mycket lera kan göra det för blött. För att odla en framgångsrik trädgård bör din jord vara en bra kombination av jord, sand och lera. Du kan skicka ett prov till din lokala garden center och få det analyserat.
 4. 4
  Odla jorden genom att vrida den med en spade eller rototiller. Bruka jorden bryter upp och förbereder den för plantering. Till jorden 12-inches (30 cm) ner. Använda en rototiller kommer att göra denna process snabbare än om du gör det för hand. Fortsätt att ta bort stenar och skräp som du arbetar.
 5. 5
  Blanda lite gödsel i jorden för att förbereda den för att odla grönsaker framgångsrikt. Satsa på kompost, humus eller gödsel. Space påsarna ut på toppen av den plöjda marken. Bryt öppna påsarna och häll komposten på marken. Sprida gödsel runt området med en kratta. Arbeta kompost i brukat marken genom att genomborra den odlade marken i minst 6 inches (15 cm) ner med en spade och vända jorden att bryta upp.
 6. 6
  Lägg matjord på ytan av din trädgård. Denna process bör vara densamma som lägger kompost i din trädgård. Bra matjord gör att du kan odla din trädgård i detta som din nuvarande jord förbereder sig för framtida plantering.
 7. 7
  Tillåt den odlade jorden för att sitta i ett par dagar före plantering. Du kan vända jorden dagligen om du vill, men processen är inte nödvändigt om du vände jorden tillräckligt redan.
 8. 8
  Helst bör du förbereda marken köksträdgården med kompost 2 säsonger före den tid du plantera dina grönsaker. Denna tid behövs för komposten att bryta ner och kraftigt förbättra din jord.