Wki

Hur får råttor och möss av kompost

Har din kompost förvandlas till den lokala gnagare cafe? Ge de lurviga critters sina marschorder!

Steg

Hur får råttor och möss av kompost. Granska vad du lägger till.
Hur får råttor och möss av kompost. Granska vad du lägger till.
 1. 1
  Granska vad du lägger till. Vissa livsmedel kan locka gnagare mer än andra, till exempel bröd och bakade objekt. Undvik att placera dessa i, särskilt kokta och förädlade livsmedel. Dessutom lägger inte kött eller fisk avfall till kompost. Håll också mejeriprodukter, ben,, fet mat, och stallgödsel husdjur ur högen. (Kött, fisk och mejeriprodukter inte bör komposteras av någon anledning i en normal, bakgård kompost, eftersom dessa kan hamnen mänskliga patogener som kan skada dig.)
  • Råttor som kommer tillbaka kommer sannolikt att vara efter vegetabiliska papperslappar. Du kanske måste sluta placera dessa i högen tills du har löst problemet genom att bygga om komposten eller att bli av med råttorna på andra sätt. (Det betyder bara att lägga trädgårdsavfall, inte hushållens matrester.)
 2. 2
  Håll högen fuktig och vrid den regelbundet. Det är mindre som en bekväm, torr hem när det är fuktigt och få upprörd ofta!
  • Den ideala fuktighet för en komposthög är ungefär samma som en urvriden maträtt svamp.
  • Seek en god balans mellan gröna och bruna material i komposten för att upprätthålla en rimlig nivå av fukt. Tillsätt vatten om högen blir för torr.
  • Material högt i kol (t.ex. torra löv eller döda växter) placeras på botten av komposthögen och kantar väggarna i tunnan kan förbättra luftflödet, kontroll lukt, och hjälpa till med dränering. Bara se till att hålla denna "brun" material fuktigt.
 3. 3
  Ofta besöker. Råttor och möss är blyg när det kommer till mänsklig störning, kan det dagliga besök från dig vara en god avskräckande i sig.
 4. 4
  Granska utformningen av komposten. Om komposten inte vänder vegetabiliskt avfall till något mindre attraktiva för gnagare inom 24 till 48 timmar, måste utformningen av komposten som ska ändras. Du kanske behöver mer, mer bulk för att se till att komposten värms upp tillräckligt, mindre kompost rester och mer fukt.
  • En varm kompost metod är mer sannolikt att avskräcka gnagare än en kall kompost metod.
  • Tydligen råttor och möss ogillar Bokashi, så du kanske vill överväga att byta till denna metod om du har försökt att fixa din komposthög förgäves.
 5. 5
  Bury matavfall djupt. Om gnagare verkar festande, gör det svårt för dem att komma till de godare munsbitar (de köksrester) genom att begrava dem i mitten av komposten, med de övriga vegetationen lager över toppen.
  • Alternativt, om du inte vill begrava skrotar varje gång, hålla en skopa bredvid soptunnan och lägga ett lager av löv, jord, eller färdiga komposten över matrester varje gång de läggs. Dessa täcker upp maten lukt och mikroorganismer i marken bidrar till att påskynda kompostering.
 6. 6
  Uppmuntra lokala rovfåglar att besöka komposthögen genom att placera det i närheten av trädgrenar. Låt de nedre extremiteterna från dessa träd intakta.
 7. 7
  Ge massor av fysiska hinder mot gnagare. Håll ett lock på komposten. Alltid se din kompost bin eller heap har ett lock för att hålla det lokala djurlivet ur det. För att förhindra åtkomst från gräva under, stå bin på 1/4 tum. Detta nät kan även användas för att täcka upp eventuella gnagde hål.
  • Fördelen med nät tråd över andra typer av montrar är att det tillåter maskar fritt tillträde och med maskar i komposten är mycket önskvärt, liksom också ge dränering.
 8. 8
  Harvest avslutade kompost varje tre till sex månader. Om du gör det kan undanröja potentiella häckande frestelser från gnagare.

Tips

 • Halm bal komposter kan bjuda gnagare angrepp eftersom gnagare anser halmen för att göra en första kurs hem. Du kan behöva att bli av med denna typ av kompost och ersätta det med något mindre gnagare attraktivt.
 • Om du har öppen kompost, bifoga den. Få en lämplig plast bin eller annan kompost struktur från din lokala järnaffär eller garden center, eller bygga din egen sluten struktur. Öppna komposthögar bara göra det för lätt för gnagare att komma till läckra papperslappar.
 • Uppmuntra din katt att kolla in området komposten då och då!
 • Plantera lavendel eller mint runt basen av komposten, råttor och möss gillar inte dessa örter.
 • Håll komposten bort från väggar, diken och andra områden som kan shelter gnagare. Håll det så mycket ute i det fria som möjligt.
 • Se till att din hela varvet är oattraktivt att gnagare genom att hålla lock på sopor, regelbundet ta bort skräp och häckande-typ material, och hålla löv osv, avsedda att lägga till komposten under tiden i säkra behållare, såsom en soptunna. Om du matar fåglarna, städa upp utsädet röran efter utfodring.

Varningar

 • Använd alltid handskar vid hantering av kompost. Detta skyddar dig från potentiella överföringen av mänskliga patogener om det finns några, men det kan också skydda dig från en gnagare bite bör du vara så otur.
 • Alltför många gräsklipp kan tyckas som bomaterial. Blanda dessa i väl för att undvika de används som sådana.

Saker du behöver

 • Kompostbehållare som förhindrar råtta eller mus posten
 • Mesh tråd
 • Jord / kompost / döda löv för skiktning, scoop
 • Handskar för hantering av kompost