Wki

Hur man bygger en tumlande komposten

En av nycklarna till kompostering är luftning. Bakterierna behöver syre för att utföra aerob respiration som skapar rika kompost. Ett sätt att lufta din kompost är med en högaffel eller en kompost svarvverktyg. Om du håller din kompost i en tumlare, men är allt du behöver göra är vända behållaren. Eftersom de flesta kompost fat kan vara dyrt, kan du vara intresserad av att bygga din egen för mycket mindre pengar och en timme av din tid.

Steg

Hur man bygger en tumlande komposten. Köp en plast trumma, mellan 20 och 55 liter (75-200 liter), och en 48 tum (1.25 meter) längd 2 tum (5 cm) schema 80 PVC-rör, eller en längd på 1 1/2 till 2 tum (3,8-5 cm) galvaniserade stålrör.
Hur man bygger en tumlande komposten. Köp en plast trumma, mellan 20 och 55 liter (75-200 liter), och en 48 tum (1.25 meter) längd 2 tum (5 cm) schema 80 PVC-rör, eller en längd på 1 1/2 till 2 tum (3,8-5 cm) galvaniserade stålrör.
 1. 1
  Köp en plast trumma, mellan 20 och 55 liter (75-200 liter), och en 48 tum (1.25 meter) längd 2 tum (5 cm) schema 80 PVC-rör, eller en längd på 1 1/2 till 2 tum (3,8-5 cm) galvaniserade stålrör.
 2. 2
  Borra hål i mitten av toppen och botten av din trumma, stor nog för röret som du ska använda för en axel.
 3. 3
  Passera röret eller stolpen genom centrumhålen.
 4. 4
  Bygg en trä såg buck att stödja kompost fat. Nail 2 uppsättningar 2x4s (träbitar som är 1,5 "× 3,5" eller 38 × 89 mm i höjd och bredd, respektive) i ett x-ram, och spika två 2x4s över fötterna i botten för stöd.
 5. 5
  Ställ tunnan med röret i trä 2x4 såg buck.
 6. 6
  Borra hål i kroppen av pipan med en 1-tums (2 0,5 cm) bit för luftning.
 7. 7
  Vrid pipan i sågbock ramen med röret eller post som en axel.
 8. 8
  Skär ett hål i sidan och lägga till enkla gångjärn och en hasp för att skapa en dörr med den del du klippt från sidan av trumman. Eller så kan du helt enkelt använda skrot tråd för att skapa tre gångjärn, och använda samma material och ett gammalt skåp ratten för att åstadkomma ett sätt att stänga luckan.
 9. 9
  Skapa en blandningsplåt inuti cylindern för att hjälpa till att vända komposten när trumman roteras. En lång extra bit av galvaniserad plåt böjd till en L-form och bultas till innerväggen av cylindern kommer att göra det snyggt. (Sätt Fin motsatt från Hatch, så att vikten balansera den tomma behållaren.)
 10. 10
  Fyll din trumma kompostor med löv eller annat komposterbart material, och låt din nya "trädgård hjälpare" för att göra sitt jobb. Du kommer att vilja rotera trumman några gånger varje dag eller så, beroende på utomhustemperaturen. (Se tips nedan för idéer om hur man lägger till ett handtag.)
 11. 11
  Kontrollera innehållet ibland, och när de bryts ned av bakterierna i trumman, ta bort dem att använda för jord ändring, kompost och andra ändamål runt din gräsmatta och trädgård.

Tips

 • Om ditt fat är en ljus färg kan du överväga att måla det en mörkgrön, brun eller svart. Det är färger som Krylon som fungerar särskilt bra på plast. Den mörka färgen kommer att absorbera ljus och höja temperaturen på din kompost.
 • Om innehållet i trumman är mycket torr, fukta dem kommer att påskynda komposteringen, men inte mätta dem med vatten.
 • Om du vill lägga till ett handtag för att hjälpa dig att vända pipan, borra ett 1 "(2,5 cm) hål hela vägen genom ena änden av röret. Skjut en bit armeringsjärn eller andra runda stålrör som är 1" (2,5 cm) i diameter genom hålen. Den armeringsjärn bör vara ca 2 "(60cm) lång. Centrera den så att du nu har två handtagen på änden av röret och kan fatta tag i dem för att sätta på pipan. Du kan täcka dem med rörisolering för ett enklare grepp.
 • Kompostering (ruttnande) sker snabbare i varmt väder.
 • Du kan också bygga tumlaren på en diagonal axel (tillräckligt för att skapa en lutning) och sätta en plugg i botten av trumman, vilket gör att du kan lägga till vatten som hjälper nedbrytningen och skapa en flytande gödningsmedel när dräneras från trumman.

Varningar

 • Fyllning din kompostor med gröna (nyklippt) gräsmatta beslag eller annat material kan orsaka att alstra för mycket värme, i vilket fall det kan börja pyra, om behållaren inte roteras ibland.
 • Du kan behöva lägga till stöd för pipan om du använder en plast trumma, annars pipan kan rip off av axeln. Ett exempel på dessa stöd kan ses på http://www.thegoodrumfamily.com/compost_tumbler

Saker du behöver

 • En 20-55 gallon (72-200 liter) plastfat.
 • En 48 tum (1,25 meter) rörlängd med en 2 tums diameter (5 centimeter).
 • 2X4 behandlat virke.
 • Spik
 • Cirkelsåg.
 • Borra motor, hålsåg, och borrkronor.
 • Grundläggande handverktyg. (Hammare, måttband, fyrkant)
 • Gångjärn