Wki

Hur man bygger en ceder bin gitter kompost

Denna bin är byggd med en 4x8 ark av de extra-tjocka gitter paneler. Den "öppna"-funktionen i gittret möjliggör snabbare, enklare kompostering. Det är lätt att ta isär, vilket är allt du behöver göra när du vill använda komposten. Detta rejäl box är bäst för vegetabiliska trädgårdsmästare - en plats att kompostera ditt gräs, morot toppar,, tomat stjälkar - allt från din trädgård.

Den 24-tums dimension innebär att ingen del av interiören är allt mer än 1 fot från tillgängliga källor för syre och kväve - kritiskt för komplett. Detta innebär att du inte behöver röra din kompost efter att kasta det i - ingen omrörning, ingen vridning, ingen skiktning, utan att behöva flytta från ett fack till ett annat. Den 2-fot smal dimension försäkrar att ditt trädgårdsavfall, etc. kommer kompost jämnt och fullständigt under loppet av kompostering året. Om du behöver snabbare kompostering, Bygg en tumlande komposten.

Steg

Hur man bygger en ceder bin gitter kompost. Köp en 4-by-8 panel av extra tjock ceder gitter.
Hur man bygger en ceder bin gitter kompost. Köp en 4-by-8 panel av extra tjock ceder gitter.
 1. 1
  Köp en 4-by-8 panel av extra tjock ceder gitter. Detta sker vanligtvis med 3/8-tums tjock ceder band.
 2. 2
  Skär plattan över 4-fots dimension i tre delar med samma längd. Varje bit ska då vara 32-inches med 48-inches.
 3. 3
  Skär en av dessa 32-av-48-tums bitar i hälften. Nu har du två stycken vardera 24-by-32-tum. Se bifogade bilder. När du är klar kommer du att sluta med en kompost låda 48-inches lång, 24 inches bred och 32-inches hög.
 4. 4
  Nötkött upp alla 32-tums sidor genom att fästa 32-tums bitar av 2-av-2, 1-av-4, eller ens skrot plywood. Detta visas i bilderna ovan där de fyra färdiga bitar läggs ut. för skruvar genom ceder att förhindra uppdelning. Använd ljusa-Finish vägg ombord skruvar med små brickor - igen för att förhindra sprickbildning.
 5. 5
  Köp 8 uppsättningar av krok-och-eye fästelement och installera dem enligt bilden. Dessa bör vara 4 till 6 inches ned från toppen och samma upp från botten. Borrning pilothålen gör det mycket enklare att skruva dem i. Placera hakarna på långsidan och ögonen på kortsidorna - det faktiskt inte gör någon skillnad, men att vara konsekvent gör det mycket enklare att montera lådan.
  • Dessa bilder ger bra utsikt över skrot som används för att nötkött upp sidorna av panelerna.
 6. 6
  Fäst långsidorna på kortsidorna med hakar och hyskor och - voila!
 7. 7
  Placera denna bin någonstans i din trädgård, på ena sidan, vid en ände eller ett hörn, eller i mitten. Detta sätt, när det är dags att sprida din kompost, helt enkelt ta bort sidor och sprida innehållet med en kratta - utan att behöva fylla och tömma en skottkärra. Nästa odlingssäsong placera bin någon annanstans i trädgården.
 8. 8
  Lämna bin avslöjats. Du kan lämna det öppet för regn. Vattnet suger igenom och transporterar näringsämnen till rötterna av de närmaste anläggningarna. Du kommer att märka dessa växter bredvid bin kommer att växa som de är på steroider. Om du vill täcka din bin, göra det med något som kommer att släppa in lite regn eller vatten från sprinklersystemet - en bit plywood med borrade hål i det - eller ens några styrelser. Utrymmena mellan brädorna ska släppa in lite vatten.

Tips

 • Du kan använda vanliga 1/8th-inch gitter men du bör spänna långsidorna som visas i de två medföljande skott. De 1/8-tums eller 3/16-inch paneler är bara inte tillräckligt starka för att hålla komposten staplade upp till 32 inches. Den extra tjocka ceder gitter har dessutom fördelen av varar i flera år.