Wki

Hur man skapar ett nej gräva trädgård

Göra sig av med ogräs-angripna områden på det enkla sättet. Gör ny blomma / sängar veggie i områden med dålig jord genom att bygga upp det. Du kan även hoppa ogräsrensning eller sod bort. Ingen gräva!

Steg

Hur man skapar ett nej gräva trädgård. Spara dina tidningar, inklusive lokala och fri press papper, som du återvinna.
Hur man skapar ett nej gräva trädgård. Spara dina tidningar, inklusive lokala och fri press papper, som du återvinna.
 1. 1
  Bygg en upphöjd bädd först, om du vill. Du kan också avsluta din säng senare, om du föredrar.
 2. 2
  Spara dina tidningar, inklusive lokala och fri press papper, som du återvinna. Använd inte blanka, färgade, reklambroschyrer, bara tidningspapper. Använd din grannes papper också.
  • Ett annat alternativ för bottenskiktet är kartong, som visas i bild. Använd vanligt, brun kartong. En bit av utskriften är ok, men undvik blanka eller glansiga grejer. Det är oftast plastat. Dessutom, ta bort tejp, häftklamrar, och självhäftande etiketter. Du kan fukta kartong först eller helt enkelt låta det få regnade på.
 3. 3
  Få tillräckligt med kompost från din lokala plantskola (färg / textur till din smak) för att täcka området till ett djup av tre inches.
  • Om du inte bryr dig om utseendet på din kompost, samla löv på hösten och använda dem. De kommer successivt bryta ner och näring jorden under, och medan de gör, kommer de att hålla fukt i och ogräs i schack.
 4. 4
  Pace ut det område du vill konvertera. Du kommer att täcka detta utrymme med papp eller våta tidningen tre eller fyra ark tjock med ett par inches överlappar alla runda. Få en ungefärlig uppfattning om hur mycket du kommer att kräva. Detta är inte rocket science.
 5. 5
  Noga klippa eller skära området i förberedelse, lämnar allt som ligger på marken. En hacka är ett annat alternativ. Om du vill, scatter "blod och ben" eller en bra multi-foder i pulverform eller granulatform.
 6. 6
  Vatten området väl, eller låt nästa regnstorm göra jobbet. En no-gräva trädgård kan behålla vatten undertill ganska bra, men det kan också tendera att orsaka att vatten rinner av, speciellt när det blir etablerat.
 7. 7
  Fyll en skottkärra eller annan behållare med tidningar och täcka dem med vatten.
 8. 8
  Öppna våta tidningar och lager dem på marken tre eller fyra ark tjock, överlappar ett par inches i kanterna. Om marken är ojämn, använder mer papper.
  • Sprid tjockt nog, kommer papper och annat material blockerar ljus oavsett ogräs eller sod du täcka med det. Vad du lägger på toppen av pappret håller pappret ner, dölja pappret från insyn, och göra något nytt som växer på toppen mycket lättare att dra.
  • Vissa ogräs, som Bermuda gräs, inte svarar särskilt väl att kväva och verkar komma upp genom nästan vad som helst. Om du försöker tidningen för sådana ogräs, använd extra och se till att de störande ogräs förblir begravd på alla sidor i minst två år.
 9. 9
  Lägg en plantering eller flera skikt. Bred ett tjockt lager av färdiga komposten. Detta steg är valfritt, men det gör att du kan plantera tidigare och ovan, snarare än genom tidningen. Detta alternativ fungerar bra med en upphöjd bädd, om du väljer att bygga en.
  • Worm gjutgods och komposterad gräsätande gödsel (kanin, ko, häst) kan också blandas med detta lager om du har dem.
 10. 10
  Sprid kompostmaterial. Ett tjockt lager kommer att hålla tidningen ner om du inte satte en plantering lager ovanpå. I vilket fall som helst, hjälper kompost innehåller fukten i din säng, hålla ogräset nere, och ger en färdig utseende.
 11. 11
  Avsluta kanterna, om du inte bygga en upphöjd bädd först. Hur du avslutar kanterna är ditt val. Du kan använda stora stenar, betongblock eller trä kanter, beroende på vilka material som finns tillgängliga och vad ser du vill sängen ha.
 12. 12
  Vänta nio till tio månader (om du inte lägger till en plantering lager) och sedan göra hål genom kompost / papper och börja plantera. Om du lagt till en plantering skikt av minst 12 inches i en upphöjd bädd, inte punktera tidningen till anläggningen. Bara växt på toppen av det. Tidningen kommer så småningom bryta ner, men då din säng bör inrättas.

Tips

 • För idéer om andra lager som du kan lägga till ett no-gräva trädgård, leta upp "lasagne" trädgårdsarbete.
 • Du kan hoppa över väntetiden genom att lägga jord eller kompost från din lokala plantskola på pappret och lägga kompost på jorden.
 • De flesta tidningar dessa dagar använder soja bläck för färgutskrifter, vilket inte är skadligt för växter. Ändå kan din lokaltidning använda petroleumbaserade färgat bläck, som är giftig, så du kanske vill undvika tidningen med tryckfärger.
 • Många kombinationer och proportioner kommer att fungera, så bli inte alltför hängas upp på exakta formler. Försök istället att använda material som du har runt eller kan lätt och billigt få.
 • Om du har gott om tid att vänta, kan du göra din kompostering på plats. Lägg ner tidningarna, spridning växtmaterial (som drog ogräs som ännu inte har gått i frö, gräsklipp och löv) i så tjockt skikt som du vill, hålla den lite fuktig, och låt det bryts precis där du skall plantera. Detta kallas plåt kompostering, och det liknar hur kompostering fungerar i naturen, som löven faller och ogräs dör. Du kan fortsätta att lägga biologiskt nedbrytbart material som kompost till toppen när du trädgård på området.
 • Om du har maskar, myror eller andra gräva varelser runt, kommer de att hjälpa till att sprida organiskt material du lägger in i de övre skikten av marken.
 • Planera banor bredvid din säng så att du kan undvika att gå i den. Gå på jorden komprimeras, vilket inte är önskvärt i plantering områden. När du skapar en säng som du kommer att behöva hålla ofta, såsom en vegetabilisk säng, använd din räckvidd för att avgöra hur stor för att göra det. Fyra meter är en bra bredd om du har tillgång till alla sidor.

Varningar

 • Använd ALDRIG hund, katt, eller mänsklig avföring i din trädgård sängar. Dessa innehåller patogener som kan leva under en lång tid, även i en komposthög. Och bara använda tidigare komposteras ko eller hästgödsel. Till skillnad från en komposthög, kommer denna metod inte att nå de temperaturer som är nödvändiga för att döda eventuella bakterier i gödseln.