Wki

Hur du tar hand om dina kläder

Ta hand om dina kläder kommer inte bara göra dem längre, men kommer också att få dig att se bättre. Att köpa nya kläder är dyrt, och ibland onödigt, när du tar hand om de kläder som du redan har.

Steg

Hur du tar hand om dina kläder. Se till att du sätta dina kläder på en galge när du klä på natten om de kommer att bäras igen.
Hur du tar hand om dina kläder. Se till att du sätta dina kläder på en galge när du klä på natten om de kommer att bäras igen.
 1. 1
  Se till att du sätta dina kläder på en galge när du klä på natten om de kommer att bäras igen. Lägg allt annat i tvättkorgen som ska tvättas. Aldrig bara sätta dina kläder till en boll, och släppa dem på golvet. Skydda tyget, och objekten kommer sist och alltid ser trevligt.
 2. 2
  Förhindra att få mat fläckar på dina skjortor eller blusar genom att föra skeden "till" din mun, och försiktigt smutta innehållet, för att förhindra dropp. När man äter en pasta eller sås skålen, håller bindan mellan din skjorta eller blus och mat, igen, flytta munnen på gaffeln.
 3. 3
  Dab isvatten eller seltzer på livsmedel fläckar omedelbart, så det inte inställd. Gnugga inte.
 4. 4
  Tvätta dina kläder ofta. Använd en mild tvättprogram för fintvätt. Använd inte flytande blekmedel i tvätten. Separata färger från vita. Ren tvål med en handfull bikarbonat (bakning) soda är en mycket bättre, säkrare och mer miljövänliga blekmedel än vita kungen. Kemiska blekmedel är extremt dåligt för din hälsa, och inte riktigt tvätta ur kläderna.
 5. 5
  Försök att inte använda en torktumlare alls. Torkar slits ut dina kläder och fade sina färger snabbare än torkning i solljus. Torkning i solljus eller i fria luften är också ett mycket hälsosammare sätt att torka dina kläder - solljus är en naturlig desinfektionsmedel. Och slutligen, kläder-torkar använder en enorm mängd el som bidrar till växthuseffekten och din elräkning. Försök torka dina kläder på kläder-rack om vädret inte är bra, och dem när fortfarande något fuktig. Mycket bättre för dina kläder och för miljön. Om du absolut måste använda en torktumlare, använd den på den varma inställning och rensa luddfiltret efter varje belastning. Om temperaturen är för varmt, kommer dina kläder kommer ut alla skrynkliga. Om torktumlaren har en delikat cykel använder den. Se till att du inte lämnar in torktumlaren, längre än nödvändigt.
 6. 6
  Avlägsna kläderna från torktumlaren och hänga upp dem omedelbart. Button den översta knappen på skjortor, och hänga blusar prydligt på galgen. Slacks bör gå på en speciell byxor hängare, som klipp över toppen av midjan. Jämna tyget med handen, för att undvika rynkor. Lösa eventuella rynkor som kan uppstå.
 7. 7
  Vik alla andra kläder prydligt och placera i byrålådor.
 8. 8
  Häng dina kläder i garderoben, och se till att de inte alla är trångt eller krossas tillsammans. De behöver andrum eller kommer de att bli allt rynkig och halka av galgar och landa på golvet.
 9. 9
  För att undvika att vika veck förstöra linje av kläder som inte är lämpliga för upphängning, försiktigt rulla dem i stället.
 10. 10
  De flesta av oss tvätta våra kläder för ofta. Medan tyger lider av svett, oljor och damm, kan en bra vädring ofta vara lämpligt.
 11. 11
  Tunga material som denim utvecklar ibland veck i tvätten som inte stryker ut ordentligt. Innan du lägger till strykning högen, ta dem vid linningen, höjer armarna och knäpp dem riktigt hårt. Det bör göra ganska knakande ljud. Upprepa från vrister vid behov. Om du inte behöver en skarp blick (eller plagget är tänkt att ha en opressad look) ibland detta trick innebär att du kan få genom utan strykning.
 12. 12
  Utveckla för vana att använda sömmarna på dina kläder för att styra din vikning. Först är det långsammare, men det är mer effektivt, håller plagg i bättre form och sparar massor av utrymme.
 13. 13
  Försiktigt gör det.
 14. 14
  Vadderade galgar är märkligt kostsamma. Om du har tunga eller ömtåliga föremål som skulle kunna få utsträckt ur form, pad sina galgar själv med ett par lager av silkespapper, gamla strumpor, eller vad du har till hands.
 15. 15
  Om du av misstag krympa din favorit tröja, kan du bara kunna spara det om det fortfarande är fuktigt. Lägga ut det platt och smidig den i form. Med ett mål i varje hand, prova en mild, långsam bogserbåt längs linjen av väven. Gå försiktigt, testa ge i materialet, och arbetar så jämnt som möjligt. Eftersom plagget smalnar måste du göra samma sak över hela väven. Var medveten om att sömmarna och eventuella detaljutformning kan ha krympt mer, eller helt enkelt vara svagare, så dessa kan behöva sträckas försiktigt först. Börja alltid försiktigt. Om du har tur kanske du kan bygga upp till en kraftfull stretch ger dig bygga upp försiktigt och försiktigt. Värmer fibrerna med händerna ibland hjälper. Om dagen är varm och du kan vara hemma, kanske du kan för att rädda ylle som har krympt dåligt om du bär dem medan våt, försiktigt rycka och utjämning dem till din form. I värsta fall kan du fortfarande använda det för trädgårdsskötsel, men ibland de mest dramatiskt krympt föremål reagerar otroligt. Eller, om tillfälle du inser att du har mycket charmiga monterade plagg som ser bättre ut än den sticka slouchy helgen.

Tips

 • Första intrycket är viktigt. Människor döma dig efter ditt utseende. Vad är viktigt, är inte kostnaden för kläderna, men hur de ser ut.
 • Ta hand om dina kläder, och de kommer att spara pengar, genom att varar längre.
 • Titta på dig själv i spegeln, innan de lämnar huset. Om du ser något ser skrynkliga, ge det en gång över med strykjärnet.