Wki

Så ställer du in färgerna på kläder

Med regelbundna tvättar, kan kläder bli matt och blek. Däremot har detta inte vara fallet. I själva verket är det möjligt att behålla de ljusa, levande färger ofta ses i nyinköpta-kläder. Att förstå hur man ställer in färger i kläderna kommer att se till att de kommer att se ut som nya i många år framöver.

Steg

Så ställer du in färgerna på kläder. Förbered kläderna som ska tvättas.
Så ställer du in färgerna på kläder. Förbered kläderna som ska tvättas.
 1. 1
  Förbered kläderna som ska tvättas.
  • En del människor föredrar att tvätta nyligen köpt kläder innan du använder den för första gången. Om detta låter som dig, kom ihåg att ta bort alla etiketter och klistermärken från kläderna innan förbereder sig för att tvätta dem. Om kläderna har burits innan deras första tvätt, redan taggarna kommer att ha avlägsnats, vilket gör detta steg onödigt.
 2. 2
  Justera inställningarna på din tvättmaskin.
  • För att ställa in färgen på dina kläder, är det viktigt att de tvättas i vatten som är så kall som möjligt. Justera inställningarna vattentemperatur på maskinen innan du lägger kläderna i den. Om du är särskilt oroade över kläderna, överväga att stänga av varmvattenberedaren för tillfället. Detta kommer att säkerställa att vattnet är mycket kallt.
 3. 3
  Placera kläder i tvättmaskinen.
  • Under den första tvätten av nya kläder, bör de tvättas antingen ensamma eller med andra plagg som är av en mycket liknande färg.
 4. 4
  Tillsätt salt till tvättmaskinen.
  • I livsmedel, fungerar salt som konserveringsmedel, förlänga hållbarheten på många produkter. Likaså när det används på rätt sätt, kan salt behålla vibrerande färger i kläder. Tillsätt 1/4 av en kopp iodized salt till tvättmaskinen, direkt ovanpå kläderna.
 5. 5
  Kör tvättmaskinen.
  • Överväg att använda en mild till medium hastighetsinställning på tvättmaskinen under denna första våg av tvätt.
 6. 6
  Torka kläderna.
  • Såsom diskuterats ovan, är värme ökänt för urlakning färg från kläder. På grund av detta är det viktigt att kläderna torkas utan användning av stark värme. Air torka dina kläder så mycket som möjligt, antingen genom att placera dem på en torkställning, klädstreck, eller helt enkelt genom att hänga dem på ett duschdraperi. Om du måste använda en torktumlare, sätta inställningen på torktumling. Detta kommer att begränsa mängden värme som kläderna utsätts för. Sedan hänga kläder omedelbart när torktumlaren avslutar cykeln.

Tips

 • Om du är särskilt bekymrad över en viss bit av kläder, kanske du vill ha objektet kemtvättas. Medan många människor bara torka rent silke, ull, och andra liknande föremål som inte kan tvättas i traditionella metoder, är det också möjligt att torka ren bomull, denim, och andra liknande produkter. Prata med chefen vid kemtvätt anläggning du frekvent. Se till att han eller hon är medveten om vikten av att behålla färgen i produkten som rengörs.