Wki

Hur du sätter ner en drink

När i en social situation, är det möjligt att du kommer att erbjudas en alkoholhaltig dryck av din värd. När människor hamnar i partyläget de kan vara ovilliga att ta "Nej tack" för ett svar, men du har dina skäl. Hur stänger man ner erbjudandet utan att verka som en glädjedödare?

Steg

Hur du sätter ner en drink. Försämring, och erbjuda ett artigt ursäkt.
Hur du sätter ner en drink. Försämring, och erbjuda ett artigt ursäkt.
 1. 1
  Nedgång graciöst. Ibland ett artigt ord kommer att göra susen, och det finns ingen anledning att gå in på detaljer.
 2. 2
  Försämring, och erbjuda ett artigt ursäkt.
  • "Nej, tack, men en kopp kaffe skulle vara underbart om du har någon."
  • "Nej, tack. Jag dricker inte denna kväll."
  • "Nej, tack. Jag dricker inte."
  • "Nej, tack. Jag måste köra mina vänner hemma."
  • "Nej, tack. Jag måste köra mig hem."
  • "Nej, tack. Jag har glömt mitt utsedd förare."
  • "Nej, tack. Jag är inte törstig för tillfället."
  • "Tack, men jag pacing själv."
  • "Tack, men jag är fortfarande bakfull från igår kväll."
  • Om de insisterar, då måste insistera också. "Tack för erbjudandet, men jag vill helst inte."
  • "Tack, men nej. Kanske en annan gång."
  • "Jag mår bra just nu, kan jag ta dig upp på det i lite," så tvetydigt skjuta drycken till en senare tidpunkt (eller inte alls).
 3. 3
  Bär ett lockbete. Om det du undvika är alkohol, fråga istället för läsk, juice, saft, kaffe, te, alkoholfria mousserande cider eller vatten. Även barer hålla dessa poster runt. Oavsett om du dricker det, kan ha en drink stoppa folk från att erbjuda en annan.
  • Om du är i en bar, be om en soda eller seltzer i ett kort glas (om de tjänar läsk i större), lägg en uppståndelse halm istället för fettet halm och en skiva lime eller citron. Ingen kommer att veta. Och om din vanliga dryck är en blandad dryck - säger en tranbär vodka, bara be om ett tranbärsjuice. Det ser likadant ut i isen. (Detta är också bra, om du försöker att skära någon utanför på en bar utan att de märker. Efter den första par drinkar du inte kan smaka alkohol längre, i alla fall.)
  • Många drinkar kan beställas "oskuld", det vill säga utan alkohol. Prova en virgin pina colada eller Virgin daiquiri.
  • Beställ en alkoholfri blandad drink vid namn. Vissa, såsom Shirley Temple och Roy Rogers, är väl känd för att vara alkoholfri. Andra är mindre kända, med namnen som kunde hålla dina vänner gissa om de är longtime bar-publiken eller själva bartenders.
 4. 4
  Värva allierade. I en bar eller restaurang, diskret informera vänta personalen att du inte kommer att dricka, eller att du undviker alkohol. Be bartendern att utelämna alkohol om någon köper du en drink. Du kan även komma överens i förväg om vad du vill när du beställer din "vanliga". Detta är särskilt användbart med tunga drickande vänner eller vänner som köper skott.
 5. 5
  Håll upptagen. Gör konversation, njuta av måltiden eller aptitretare, ta bilder med (eller i) andra gäster, eller ha en gå på dans. Någon av dessa aktiviteter kommer att ge dig, dina värdar, och dina vänner något att göra förutom att försöka ge dig drinkar.
 6. 6
  Erbjud dig att vara utsedd förare. Säg att du kommer att behöva driva senare, eller att du är den angivna drivrutinen för en grupp. Ännu bättre, volontär som en utsedd förare i förväg dryck erbjudanden. De flesta människor kommer att tycka att du väljer att inte dricka eftersom du kör istället för att välja att köra eftersom du inte dricker. En vettig värd bör släppa frågan just då och där.
 7. 7
  Förklara dina skäl för att inte dricka eller göra en övertygande ursäkt. Även en enkel är "Nej, tack" borde vara nog, vissa värdar är särskilt påträngande, och i vissa kulturer, att vägra en drink direkt ses ofta som otacksam och förolämpande. Erbjud en orsak eller ursäkt och minska spänningarna. Bara vara fast och inte tveka, eller göra något så att det ser ut som du kan vara övertygad om att ändra dig. En fast, inte ens en fabricerad eller humoristisk man kan övertala någon att din vägran att dricka är mer än enkel ovilja eller obeslutsamhet. Här är några vanliga ursäkter / skäl som underverk:
  • Du försöker gå ner i vikt, skära kalorier, etc.
  • Läkaren rådde dig att inte (interagerar dåligt med mediciner, etc.)
  • Fastan
  • Du är allergisk
  • Du har en stor dag i morgon
  • Du har en tidig morgon avtalad tid
  • Du måste köra hem
  • Du känner dig uttorkad eller under väder
  • Du återhämtar, eller fortfarande sjuk och på antibiotika eller andra läkemedel som inte kan kombineras med alkohol
  • Du hade för mycket kvällen innan och kan knappt stå för att vara i samma rum med den
  • Du känner dig illamående. Det kan vara något du ätit.
  • Du är gravid. Om personen är en främling, så kommer de aldrig veta att du ljög (om du inte är en man)
  • Du tränar för OS. Om din värd har ett sinne för humor, kommer de att skratta (såvida du inte ser ut som en idrottsman, i vilket fall de kan fråga vad du tränar för). Sedan kan du gå vidare för att berätta en rolig historia om den tiden du tyckte själv en gymnast på lekplatsen apan barer...
  • Du är en tillfrisknande alkoholist. Om du är upfront om att vara en tillfrisknande alkoholist, kan du finna att de är inte bara ursäktande men också bli stödjande och mer hänsynsfull.
  • Det är tvärtemot din religiösa tro. Om du har religiös eller annan fast övertygelse om att dricka alkohol är fel, helt enkelt säga så. Om din värd är ovillig att respektera din religiösa övertygelse, kan man lika gärna veta att up front. Vissa människor rekommenderar inte att säga något till effekten av fast vid din tro, att påstå att din tro är ett personligt beslut och att din värd och andra gäster kan känna sig förolämpad eftersom genom att säga att du försöker göra det rätta genom att inte dricka, du antyder att de gör fel saker genom att konsumera alkohol. Ännu värre, de som gör denna rekommendation pekar på möjligheten att en uppvärmd samtal om etik och religion kan uppstå. Men om dina skäl för att inte dricka är din religiösa övertygelse, är det svårt att se att ljuga om det är nästan lika artigt som det är hyckleri. Du bör kunna hålla fast vid din tro utan att trycka dem på andra. Om inte, kanske du inte är redo för situationer där andra kommer att konsumera alkohol.
  Om du helt enkelt inte tycker om att dricka, kan människor ha svårt att förstå detta, så att du kan vara bättre att göra en ursäkt.
 8. 8
  Ta en och hålla den. Om du absolut måste ta dryck, kom ihåg att du inte behöver dricka det. Om du redan har motstått drink, sedan det faktum att du bär drycken runt utan smuttar eller tyst överge den orörd borde komma som någon överraskning för er värd.
 9. 9
  Dumpa det. Om du känner dig obekväm eller frestas att hålla drycken, eller om du har hållit den under lång tid, bli av med den. Använd diskretion när dumpning en oönskad dryck. Tänk på att inte ha ett glas i handen kommer förmodligen märkas efter ett tag och du börjar avslaget processen igen.
  • Erbjuda den till en vän och se om de tar det. Avfall inte, vill inte.
  • Om du är i någons hem och har tillgång till utsidan, kan du dumpa drink utanför. Försök att dumpa bara vätskan och bära glaset med is och rester av drycken runt.
  • Ursäkta dig till toaletten och häll ut vätskan i vasken.
  • Om du har blivit erbjuden en burk öl, ta den in i badrummet och häll ut det. Sedan fyller burken med kallt vatten. De kan inte se innehållet, så ingen kommer att veta. Du kan ses smuttar det och när erbjudande om en ny öl, kan du berätta för dem att de kan är full och du är inte redo för en annan, ännu. Man kan, försiktigt och diskret återfyllas, kan lura folk hela natten.
  • Häll aldrig en drink i en krukväxt eller krukväxt. Det skulle kunna döda växten, skapa en klibbig röra, eller locka buggar.
  • Ställ din drink i ett område med många tömmer och gå därifrån.
 10. 10
  Kom ihåg att det är inte du, det är dem. Om någon driver alkohol på dig efter att du har minskat, då det är de som inte är artiga. Många människor väljer att undvika alkohol för en rad olika skäl, vilket är ingen verksamhet utan sina egna. Du är inte skyldig dem någon ytterligare förklaring, speciellt om du redan har nämnt en orsak eller ursäkt. Låt inte någon pressa dig till att ha en drink, och inte låta dem sätta dig i en position där du måste "göra ett mål" för varför du inte dricker. Om värden fortsätter att plåga dig om problemet, låtsas en sjukdom, tacka din värd för en underbar tid (dvs.), och lämna.
 11. 11
  Går inte i framtida partier som denna. Om du har svårt att vara fast, eller denna värd har svårt att ta "nej" för ett svar, bara inte gå nästa gång. När vänner frågar varför du inte deltar, berätta sanningen. Säg, "Ja, förra gången jag gick, verkade det hela någon brydde sig om var att se mig dricka. Jag bryr mig inte om att festa på det sättet (med alkohol eller droger) något mer. Tills jag är säker på att mitt" nej "kommer att vara accepterat och jag kommer inte att badgered hela natten, jag kommer inte att gå. " Det borde ta hand om problemet, eftersom dina vänner kommer att passera vad du sa till värden, och i framtiden kommer man vara försiktig att inte förolämpa dig på detta sätt igen.

Tips

 • Människor väljer att inte dricka för en mängd olika skäl. Din anledning är verkligen ingen oro utan ditt eget, och ett enkelt "nej, tack" är mer än tillräckligt.
 • De flesta riktiga vänner kommer att acceptera "nej" nådigt. Om du inte dricker alkohol alls, erbjuda sig att vara en "jourhavande" utsedd förare för parterna. Det ger dig en anledning att undvika alkohol, och de flesta vänner är villiga att betala för din gas för att undvika att köra bil berusad.
 • Fråga din värd om en blandad punch eller annan drickoffer innehåller alkohol. Om du berättar för din värd innan festen, kan de vara villiga att avsätta lite alkoholfri punch för dig att dricka.
 • Om möjligt, ge meddelandet värd förväg du kommer inte att dricka. Ge dem någon anledning du vill, men låt dem veta att du är en icke-drickare före sammankomsten. Fråga om det blir alkoholfria poster eller volontär för att få något.
 • Tipsa en nära vän eller två och jobba kompis systemet. Ibland behöver du bara backup för att avvärja en påträngande värd, någon att blanda dig att alkoholfri dryck eller någon att byta ämne innan värden insisterar... igen.

Varningar

 • Lita på din instinkt. Om du känner för en drink är att tvingas på dig av någon du inte litar på, antingen inte tar det eller ta det och ignorera det eller bekvämt "förlora" det.
 • Om du tror att du är i någon form av fara, lämna omedelbart och inte oroa sig besvärad ditt sätt i processen.
 • Om du inte litar på den person som erbjuder drycken, ta inte det. Skrupelfria människor kan och ibland sätter saker i drycker som inte borde vara där.
 • Aldrig förstöra egendom eller växter att avyttra en drink.
 • Om du inte är en drinker, inte hänga runt någon som skulle tvinga en drink på dig.
 • Kom ihåg! Det är bättre att vara säker än ledsen!