Wki

Hur du säljer dina pokemon kort

Om du har vuxit ifrån att leka med Pokemon spel och Pokemon kort, och kom ihåg var du har samlingen stuvas undan, gräva ut dem! I ungefär en timme eller så, kan du göra lätta pengar! Här är hur man kan tjäna lite pengar för att köpa något du verkligen vill!

Steg

Hur du säljer dina pokemon kort. Sortera korten genom uppsättningar.
Hur du säljer dina pokemon kort. Sortera korten genom uppsättningar.

Metod ett: sälja enskilda kort

 1. 1
  Sortera korten genom uppsättningar. De mest exakta säljare får lära sig om de sätter sina kort hör hemma i, så att köparen vet exakt vilka de ska köpa.
  • En uppsättning identifieras med en liten symbol som är antingen i det nedre högra hörnet av Pokemon illustration (gamla uppsättningar), eller på nedre högra hörnet av hela kortet (nya uppsättningar).
  • Om du vill veta vilka symboler står för som sätter, slå upp Pokémon på Ebay och matcha bilderna med de du ser-apparaten ska listas.
 2. 2
  Sortera dem numeriskt. Använd siffrorna längst ner i högra hörnet av kortet (alla satser).
  • Det bör finnas två siffror: en för många själva kortet, ett snedstreck (/) och sedan en för antalet kort i hela uppsättningen (dvs. en Charizard med 5/102 är nummer 5 av 102 kort).
  • Det finns några undantag till dessa: baskraven kort, som var en av de tre första släpptes i Europa, inte har en symbol på kortet. De är de enda som denna, och promos, som bara har ett nummer som anger vilket nummer kortet är (Ivy Pikachu, till exempel, är nummer 1 av den först släpptes serien Black Star Promos).
 3. 3
  Placera alla dina kort i skyddande mjuka ärmar (även kallade penny ärmar "). Detta kommer att skydda dem från UV-ljus.
  • När du har lagt dem i ärmarna, är det en bra idé att sätta dem antingen i "toppladdare" (hårdplast fall för att förhindra böjning) eller 9-pocket kort ärmar som hålls i binders.you kan också använda Ultra Pro däck Protector Ärmar med kommer i rött, blått, grönt, etc. Och båda är ganska billigt. Använd plast Pärmar och sleeves sidan för enkel förvaring.
  • Alla dessa saker kan köpas på en Wal-Mart butik eller ett kort insamling butik, och det bästa märket att få är Ultra-Pro.
 4. 4
  Gör en lista över alla de kort du har (återigen, genom sin uppsättning). Du kommer att märka att vissa kort har stjärnor i nedre högra hörn, vissa har diamanter, och vissa har cirklar.
  • När dina kort är organiserade i antal, kan du se stjärnorna först, diamanterna nästa, och cirklarna räcker. Då kan du se de utbildare, och cykeln upprepas, och om det finns några hemliga Rares, kommer det att finnas en Pokémon i slutet av din set med stjärnor. Om inte, är det bra också. Stars innebär en Pokémon är sällsynt, diamanter menar det är ovanligt, och cirklar betyder gemensam. Sällsynta kort sälja, naturligtvis, för mycket mer än de andra.
  • Obs: Om dina kort är japanska, och stjärnan / Diamond / cirkel symbolen är vit istället för svart, betecknar det en ultra sällsynt kort. Också, med japanska kort, om symbolen är att av tre stjärnor, det är en extremt sällsynt premium kort-de svåraste korten att hitta!
 5. 5
  Pris dem! Card fluktuerar hela tiden, och för att spara pengar köpa en guide som kanske inte är korrekt, bara gå på Ebay och leta upp avslutade listor av kortet (er) som du vill sälja!
  • Merparten av tiden kort sälja för mer än vad de är listade som de är värda i tidningar, men några gånger de sälja för mindre. Det enda sättet att berätta är att se vad som händer med de faktiska köparna.
 6. 6
  Inrätta en beskrivning sidan. Detta är hur du kommer att dra folk till att köpa dem. Var noga med att lista vad som det tillhör, antalet (dvs. "Detta kort är från Dragon Frontiers och är x/104"), det är sällsynthet (Rare, ovanligt, vanligt, hemlig sällsynt, etc), och skick (Mint, Nära -Mint, Fair, lekte med, Dåligt, etc).
  • Beskriv dem ner till varje detalj så att köparen vet säkert vad de får! Naturligtvis, se till att berätta för dem om kortet har några kurvor eller repor-it'll ont värdet om den gör det, men det är bättre för priset att gå ner några ören än du får dålig återkoppling och förlorar köpare.
 7. 7
  Lista dem på ebay eller annan ansedd säljande webbplats. Mest bara ta ett mycket litet belopp för vinst, så det är väldigt billigt att använda dem! Om du hellre sälja dem i verkliga livet, kan du göra det också!

Metod två: sälja samlingen

 1. 1
  Sortera korten i fyra högar: Pokemon, tränare, energi och diverse.
  • Sortera dina Pokemon ut i högar av varje typ, t.ex.:. Pikachu, Ratatta.
  • Sortera Trainer ut i varje typ, t.ex.:. Switch, Potion.
  • Sortera energi ut i högar av varje t.ex.:. Blixtnedslag, Grass.
 2. 2
  Räkna kort i varje stapel. Skriv antalet kort på en post-it, och hålla en på varje stapel.
 3. 3
  Räkna ut den individuella kostnaden för var och en av dina kort. För att göra detta, sök webbplatser som har prissättning guider för dina kort. Du kan också söka eBay för innevarande handelsperiod värdet av dina kort.
 4. 4
  Gör en tabell. Kolumnerna ska innehålla: kort namn, kvantitet, enskilt värde och sammanlagda värdet (kvantitet multiplicerad gånger det individuella värdet). Du kanske vill göra detta i Excel eller liknande kalkylprogram.
 5. 5
  Räkna ut det totala värdet av dina pokemon kort samling. Gör detta genom att få ett sammanlagt längst ner i din kvantitet och totalt kolumner kostnad.
 6. 6
  Använd ebay eller en liknande webbplats för att sälja. Du kan göra detta genom att förpacka hela uppsättningen, sälja enskilda kort, eller sätta dem i förpackningar om tio. Alternativt kan du sälja dem till människor i ditt område. Kontrollera med din yngre brors / systers vänner eftersom din "skräp" kan bli deras "speciella skatt." '

Tips

 • Försök att hålla allt i gott skick, som böjning / vikning / bristning korten nedvärderar dem.
 • Se om du kan få en auktion går. Om du ber om en rak pris folk kanske tror att det är billigt och köpa det snabbt. Om du har en auktion, kommer människor som verkligen vill dem att betala mer än de är värda så du tjänar en större vinst!
 • Vid sortering dig kort, använder en stor, skräp gratis bord eller område.
 • Bli inte irriterad om dina kort inte sälja för mycket-bara ihåg hur roligt du hade att spela med dem!
 • När du har gjort dina slutförda pålar, linda och fixa ett papper band runt varje stapel eller använd ett gummiband. Nu kan du enkelt plocka upp det, och vet hur många du håller i din hand (med en Post-It eller anteckning på pappret bandet).

Varningar

 • Andra sätt att leta efter falska kort är:
  • Bild. Vissa förfalskningar är ganska uppenbart med bilden, för de kan ha en tryckt bild på det som är faktiskt inte med på bilden (t.ex. ett mönster som liknar holofoil print).
  • Holofoil. Vissa förfalskningar göras för att se holografisk, men dessa kan lätt upptäckas med ett väl tränat öga. De flesta holofoils har en viss typ av mönster som visar upp antingen i själva bilden eller om allt, men bilden (den senare känd som en omvänd holofoil). Falska kort kommer ofta försöker för typiska holofoil, men kommer att sakna den holografiska bildkvaliteten (vissa ser helt enkelt ut som en glänsande metall glans).
  • Den "känsla" av kortet. Riktiga kort har en speciell beläggning på sina kort som gör dem känns mjukt, vilket är ens märks på äldre kort. Förfalskningar görs ofta med en billig, liknande material, men kommer att ha en märkbart annorlunda textur.
  • Font face. Många falska kort kommer att ha ett typsnitt som är något skev. om du har en riktig kort att jämföra med en möjlig bluff, kan du säga säkert om teckensnittet är felaktig. Dock kommer en del av de äldre korten har en liten off-typ typsnitt (t.ex. Base set Vulpix)
 • Se till att alla kort du säljer är äkta Pokemon kort. Om du har några falska / förfalskade kort, inte försöka sälja dem. Detta kan få dig i trubbel och kommer att ge dig en dålig rep. Vissa förfalskningar är uppenbara, andra är svårare att upptäcka. Kontrollera kanten, om det bara finns ett skikt av papper, det är fejk, riktiga kort har 2 lager och det finns en tunn svart linje i mitten av kanten.