Wki

Hur du återvinner gamla strumpbyxor

Ladies, har du varit hela där. Din favorit par eller strumpbyxor fick bara en springa i dem. Underbart. Du vill inte slänga dem, så vad kan man göra med dem nu? Absolut inte bära dem. Vad sägs om dem!? Inte bara kommer du att spara pengar, men du kommer också att ge dem ett nytt liv. Här är några bra och användbara sätt att sätta dessa förstörda par strumpbyxor till god användning.

Steg

Hur du återvinner gamla strumpbyxor. Använd gamla strumpbyxor i tvätten.
Hur du återvinner gamla strumpbyxor. Använd gamla strumpbyxor i tvätten.
 1. 1
  Använd gamla strumpbyxor i tvätten.
  • Istället för en nätpåse att tvätta dina ömtåliga textilier, använder gamla strumpbyxor. Skär den gamla strumpbyxor på omkring låret, eller bara använda hela låret hög beläggningsgrad. Placera dina ömtåliga washables i strumpan, fästa den öppna änden, och tvätta som vanligt.
  • Häng blöta tröjor utan dessa irriterande hängare varumärken. Ta ett par strumpbyxor och satte ena benet genom varje hylsa eller, om du använder lår höga strumpor eller halv ett par strumpbyxor, lyft ett ben genom båda armarna på tröjan. Därefter knyta de två ändarna av strumpan till din klädstreck och låt tröja torr.
 2. 2
  Använd gamla strumpbyxor i badrummet.
  • Använd dem för att skrubba ditt badrum, dusch eller handfat. Spritz lite renare på diskbänken, eller tub yta. Sedan får en bit av din strumpbyxor och dämpa den med antingen vatten eller mer rengöringsmedel. Nästa, skrubba bort smuts och fett med strumpbyxor cut-off ungefär som du skulle använda en vanlig tvättlapp. Vill du göra det ännu enklare? Skär av strumpbyxor på vaden och glida pjäsen över handen för en rengöring mitt som fungerar magi!
  • Använd dina gamla strumpor för att göra en påse bad infusion. Använda örter i badet är en lugnande upplevelse som fyller luften med härliga dofter, förvandla ditt badrum från en rengöring rutin till en transformerande upplevelse. För att göra en av dessa bad "tepåsar", helt enkelt skära av dina strumpor på kalven, fylla den med dina favorit örter, fästa den öppna änden, och flyter påsen i badvattnet.
  • Lägg tvål spån till den gamla strumpbyxor. Om du gillar en mer bubblig bad, överväga att lägga alla dina gamla tvål flisor in i en strumpa. Skär av strumpbyxor benet ungefär vid kalven, och börja samla dessa tvål bitar. När du har en anständig mängd tvål i strumpan, fästa den öppna änden och vips den runt vattnet för att piska upp några lödder. Du kan använda tvål fylld strumpa som en mild skrubber för din hud.
 3. 3
  Använd den camping. Sätt en fullständig bit tvål i tå strumpbyxor fästa ovanför tvål. Du har nu ett perfekt sätt att bära tvål med dig till campingplatser. Bara knyta strumpbyxor nära diskhon på campingplatserna och det kommer att tillåta människor att tvätta sina händer utan möjlighet att tvålen halka och bli smutsig eller förloras.
 4. 4
  Använd gamla strumpbyxor i köket.
  • Förvara lök och vitlök. Air cirkulation är ett bra sätt att hålla lök och vitlök runt längre. Ta ett par rena strumpbyxor och skär dem på låret, eller helt enkelt använda en hel lår hög beläggningsgrad. Sedan placera lök och vitlök i strumporna som en hylsa, fästa änden, och lagra dem hänga upp i ditt skafferi. Blomsterlökar kan också lagras på detta sätt över vintern.
  • Placera gamla strumpbyxor över en. Detta kommer att hindra degen från att fastna på kavel.
  • Använd som en maträtt skrubber. Helt enkelt skruva upp en bit eller två av gamla strumpbyxor, tillsätt en droppe diskmedel och skrubba bort.
  • Använd den elastiska linningen för att säkra dina soppåsar till papperskorgen för att hålla påsarna från att glida ner i burken. Den strumpbyxor kan också användas för att knyta runt toppen av soppåsar. Denna metod är idealisk för all hushållsavfall.
 5. 5
  Använd gamla strumpbyxor i sovrummet.
  • Använd dem för att göra påsar för att lägga potpourri eller ceder bollar till dina lådor.
  • Knyt paketerade filtar tillsammans med gamla strumpbyxor. Mycket skonsammare och lätt att använda än stora resårband eller gummiband. De kommer att pågå i år också.
  • Placera över den del av kläderna som drabbats av klippet på kjol eller byxa galgar. Detta kommer att stoppa märken från hängaren klämman indraget på kläder.
 6. 6
  Använd gamla strumpbyxor för trädgård och utomhus arbete.
  • Gör trädgården band ur dem! Benen på strumpbyxor gör faktiskt väldigt bra växt band, eftersom de är mjuka och följsamma. De kanske inte ser bra ut på framsidan av gränsen, men dölja dem i ryggen och de kommer att göra jobbet perfekt! Skär strumpbyxor i massor av ringar, för att göra mycket mindre, diskreta band för alla sorters klätterväxter, rosor, etc.
  • Sila din färg. Ta ett par gamla strumpbyxor och skär dem så att du har en användbar bit av nylon som kommer att sträcka sig över en behållare. Sedan, häll din knölig färg långsamt över nätytan, låta skräp-fri färg flöda in den nya behållaren.
  • Skydda växande meloner i trädgården. Använd sittdelen av strumpbyxor att innesluta dina cantaloupes och vattenmeloner för att hålla kaniner, rådjur och andra djur från att ta en bit medan du väntar för dem att fullt mogna.
  • Använd gamla strumpbyxor som pensel täcker. Efter rengöring penslar, linda in dem i strumpbyxor för att hålla dem rena och mjuka.
 7. 7
  Använd gamla strumpbyxor i konst och hantverk.
  • Om du är en Crafter, sedan spara alla dina gamla strumpbyxor och hacka dem i korta längder. Stuff leksaker eller djur med strumpbyxor, helt enkelt skära upp gamla strumpbyxor och använda som fyllning. Liksom, använda dem för att stoppa eventuella hantverk objekt, från nallar till kuddar till små julgransprydnader.
  • Om du någonsin behöver sikten något väldigt fint, såsom pigment, keramiska glasyrer, vätskor, eller ens när du lagar mat, då en längd av strumpbyxor är stor. Skär benet på längden så att du har en fyrkantig tygbit, och slips eller tejpa fast den över toppen av din skål. Sieve genom den.
  • Se Hur man gör ett halsband strumpbyxor choker för annat hantverk idé.
 8. 8
  Använd gamla strumpbyxor som en torktumlare vent fiberfällan.
  • Om du vill vara energieffektiva på alla tänkbara sätt, använder denna metod. På vintern, ta bort huset torktumlare vent från utsidan avgaserna. Stuff avgasröret med en gammal T-shirt eller något för att stoppa den kalla luften från att komma in i ditt hus. Ta ett par gamla strumpbyxor och fäst den över torktumlaren vent slang med ductape. Detta gör att den varma frånluften att ange ditt hem och agera som värme (och fuktighet). Och strumpbyxor kommer att fälla den extra ludd som finner sin väg genom eller runt Torkvira. Det kommer också att fylla luften med fräschören av tyget arket.
  • Du måste göra vissa du rengöra regelbundet eftersom det kan medföra risk för brand om torktumlaren slang träskor upp.
  • Har din torktumlare rengöras och servas regelbundet även om du inte gör detta.

Tips

 • Placera strumpbyxor av munstycket på din dammsugare när jakt efter en förlorad sak på golvet som är för liten för att enkelt se, t.ex. stift eller kontaktlinser. Det vakuum kommer att suga upp det medan strumpbyxor kommer "fånga" det åt dig.
 • När du reser, använder strumpbyxor för att hålla dina kläder inslagna i mindre buntar så att du kan passa mer in i resväskan. Detta kommer att hålla rullade plagg rullade upp lätt.
 • Rengör dina skor med strumpbyxor, bara torka över dem med strumpbyxor och se skillnaden.
 • Handtvätta använda strumpbyxor före återanvändning.
 • Strumpbyxor kan användas för att knyta tillbaka håret. Bara linda runt en liten bit, och ditt hår kommer att bo i en hästsvans.
 • I en nypa kan du använda strumpbyxor eller shoestrings att ersätta en fläktrem på en bilmotor.

Saker du behöver

 • Gammal strumpbyxor
 • Sax