Wki

Hur att torka kläder utanför

Det finns absolut inget bättre än den söta doften av soltorkade kläder utkommit klädstreck. Och vad mer, kommer detta "soltork" också hjälpa dig att spara pengar och energi!

Steg

Hur att torka kläder utanför. Ha en lämplig plats att torka tvätt utomhus.
Hur att torka kläder utanför. Ha en lämplig plats att torka tvätt utomhus.
 1. 1
  Ha en lämplig plats att torka tvätt utomhus. På vissa ställen är clotheslines förbjudet, från balkonger till bakgårdar, eftersom åsynen av kläderna hänger på tork anses "fula" och riskerar att få ner priserna på fastigheter. Så, måste du veta de lokala reglerna först, inklusive den lokala husägare förening. Om du bor i ett område där detta är ett problem, kanske du vill gå med i den ökande högljudda krav på lättnader i sådana regler så att du kan spara pengar och alltför.
 2. 2
  Förstå fördelarna med att torka dina kläder utomhus. Det finns ett antal stora fördelar att torka kläder utomhus, som listas här:
  • Dina kläder, och andra objekt tyg kommer att lukta fräsch.
  • Solljus är en naturlig hygienisering och blekning agent. Den är perfekt för att döda insekter, bakterier och andra bakterier.
  • Clotheslines behöver endast energi när de är tillverkade. använda energi varje gång de används. De besparingar till dig att använda ett klädstreck är ca US90€ per år (baserat på användning av en elektrisk tork med 400 årliga belastning).
  • Linje torkning är snällare mot dina kläder än torktumlaren, kläder håller längre ju mer de är hålls ur torktumlaren. Linje torkning är också bättre för objekt med tryckta element, såsom t-shirts. Och om du undrar varför det elastiska i dina strumpor och trosor försvinner snabbt, skylla på tork...
  • Om du redan köpa och använda miljövänliga tvättmedel, vad är poängen med att sedan använda en energislukande torktumlare? Utöka dina övertygelser torkningen också!
  • Linje torkning håller utomhus. Visst, du kan ventilera de torrare utomhus (och förhoppningsvis du är!) Och du kan även få torkar som samlar fukt. Men allt detta har en energiintensiv kostnad, en som hänger utomhus gör sig av helt!
  • Det är en bra form av motion, du kan även upptäcka din arm muskler är i behov av lite stretching!
  • Det kan vara en källa till och njutning. I gamla dagar, tog hemmafruar stor stolthet på hur snyggt de kunde hänga upp kläder. Det är fortfarande en bra idé att hänga kläder prydligt på rad som detta kan bidra till att förebygga rynkor vilket innebär mindre strykning.
  • Det är roligt och givande. Komma utomhus även om det är bara att hänga kläderna kan vara ett sätt att undvika eller gräva din väg ut ur depression, så skatten denna verksamhet som en "måste-do" som får dig lite solsken, kyssar från vinden, och välbehövliga rörelse.
  • Du kommer att börja märka de soliga dagarna i mellan de regniga och kära mer. De är din "tvätt dagar"!
  • Clotheslines brukar inte självantända oavsett hur mycket du misshandla dem. Torkar kan orsaka bränder om dåligt underhållna, står för 15 dödsfall per år, 360 skador per år, och 17,700 struktur avfyrar ett år!
 3. 3
  Installera ett klädstreck. Detta kan vara så enkelt som en. Dessa dagar, det finns utmärkta hopfällbara rack alternativ gjorda av härliga nya material som inte fastnar på kläderna. Det finns även infällbara klädstreck, fristående-frame roterande (paraply) clotheslines och remskivan clotheslines för lastning kläder från en fast plats. Och medan en infällbar eller hopfällbar klädstreck kan vara mer bekvämt, hängde gammaldags klädstreck mellan två trästolpar eller andra lämpliga ställen (en T-poligt utförande) fungerar lika bra om du inte har råd med en ny klädstreck. Nylonrep fungerar mycket bra, men vad som helst - även extra telefon tråd - kommer att göra, så länge du täcka alla vassa trådändar med tejp eller liknande, för att undvika att fånga kläderna.
  • Köp en apparat kvalitet klädstreck om du köper en. Det kommer att pågå längre och därför motiverar sin tillverkning under de mer genomskinliga versioner. Australien och Nya Zeeland clotheslines varumärke är ett bra val eftersom hänga kläder på linjen har aldrig gått ur modet i dessa två länder, och de har fortsatt att utveckla clotheslines under årtionden, för att spegla moderniserade smaker och behov.
  • Det är också en bra idé att köpa en kläder häst. Detta kan användas för en mängd olika ömtåliga klädesplagg eller för små laster som du skulle vilja placera precis utanför dörren, på en veranda (med ett vattentätt golv), eller att fånga en ovanlig fläck av solskenet i din trädgård som kanske inte vara tillräckligt stor för klädstreck. Om det finns ett barn runt, så det kan mycket väl vara med tanke på dessa är perfekt för blöjor, få en med säkert åtskilda stavar istället för potentiellt farliga strängar. Den kläder häst har fördelen av att vara bärbar, så du kan även "jaga solen" om du vill så skuggorna flytta runt din gård och hus!
 4. 4
  Köp klädnypor. Den gammaldags trä klädnypa, vilket är svårare att hitta nuförtiden, är formad som en klo. Den moderna klädnypa är en KVINNLIG BUSSKONDUKTÖR typ. Dessutom, stift finns i plast samt trä. Medan trä dem oftast håller längre, de kan fånga på kläder och kan bli fuktigt och i kontakt med våta kläder, så se till att kolla efter bra kvalitet och kära och låt dem torka före förvaring, om de blir blöta. Ändå, förutsatt att klädnypor är i gott skick, alla typer är bra och det bara beror på vad du föredrar och vad som finns tillgängligt.
  • Gammaldags trä push-down klädnypor är idealiska för lakan, handdukar, kläder lek och andra objekt som inte kommer att dra sig ur form eller stretch.
  • Plast clip-on stift är bäst för underkläder, t-skjortor, stickade klänningar, stickat och stretch slitage.
  • Lämna inte klädnypor sitter på klädstreck. De kommer att försämras snabbt i elementen, och dina kläder kommer att riskera att färgas eller rippat av dem som följd. Håll en klädnypa behållare i tvättstugan, fungerar en gammal vävnad rutan stora för dessa. Ett annat alternativ är att sätta dem i en påse som kan hänga över axeln. Du kommer aldrig att behöva böja att få stiften!
 5. 5
  Vet vad kan hängas på klädstreck. Inte alla kläder eller tyger bör hänga på utsidan linjen, som vissa kan skadas. Objekt som töjer sig när våta såsom ull och löst stickade plagg ska torkas plant på en tröja torkställning. Detta kan fortfarande placeras utanför, kanske på ett bord eller annan ren yta. Vissa objekt kanske inte ser lika bra ut efter linjen torkning, såsom flanell, frotté, chenille, och ruggade eller lugg tyger, men det lönar sig att testa varje objekt i stället antar att objektet inte kommer att se bra ut, eftersom de flesta tyger kommer linje torr böter.
  • Sovsäckar och inte alltid torka så väl på klädstreck eftersom ned kan sjunka till en ände. För att undvika detta, hänga dem över flera rader, som om de var som en bordsduk täcker ett bord. Detta kommer jämnt fördela vikten.
  • Platta torra ömtåliga stället att hänga dem på klädstreck. Och naturligtvis, om skötselråden säger inte att torka i direkt solljus, hänga posten över kläderna hästen i skuggan eller inomhus istället.
  • Många människor klagar om styvhet efter en torr utanför. Även om det förmodligen säger mer om hur "mjuka" vi har blivit genom åren, finns det några saker du kan göra för att minska styvheten. Handdukar att torka snabbare på linjen kan kännas mjukare, såsom att hänga ut dem på en blåsig, varm solig dag, eller du kan även kompromissa och ge dem en snabb 5 minuters torktumlare i torktumlaren innan du hänger upp dem eller efter att föra dem bort linjen. Lägga vinäger till sköljning kan också bidra till att minska handduk styvhet. Eller, får bara användas till det, ja, kan handdukar känns stel men märker hur snabbt de mjuknar efter några torkar och jämföra styvheten till underbara ren, fräsch doft av en handduk - ja, hoppa över peeling och använda din handduk istället! Och kolla in den mjukgörande råden nedan när de hänger handduken på klädstreck.
 6. 6
  Välj bra torkning väder. Om det är möjligt, hänga dina kläder och andra objekt på linjen när vädret är, varmt och torrt, med en måttlig vind. Detta är den bästa torkning vädret av allt, eftersom vinden kommer "reda ut" rynkorna för dig och påskynda torktiden. Dock kommer kläderna torra i en mängd olika väder typer och även i skuggan. Kallt väder torkning kräver att du lägger kläderna ut första sak på morgonen och hämta dem innan kvällen fukt rör sig i. Förvara aldrig kläder som är fuktigt, eftersom detta riskerar växer mögel.
  • Det är viktigare att ha en god bris än det är att ha direkt solljus.
  • Undvik att hänga kläder på extremt blåsiga dagar. Om du vill hitta dina lakan och trosor i din grannes gård... En mycket blåsig dag är hårt på kläder på samma sätt som en torktumlare är hård på kläder, och det finns en ökad risk för kläder fånga den tråd, växter och allt annat anliggande klädstreck och rippning.
  • Häng inte kläder ute när det är iskallt. Inte bara är det en mycket smärtsam upplevelse för dig, men de kommer att ta för lång tid att torka och om det är riktigt kallt, lämnade något där ute kommer att frysa. Eftersom vatten expanderar när det fryser, så kommer också att fibrerna i kläderna och de kommer inte nödvändigtvis att återgå till samma form som de gick ut. Även när människor inte hade något annat val än att hänga kläder utomhus i frost, nu vet vi bättre.
 7. 7
  Kör en extra centrifugering om din tvättmaskin har en. Detta kommer att hjälpa till att driva överflödigt vatten ut och spara tid. Annars, helt enkelt tvätta din tvätt som vanligt. Ta sedan bort kläderna från tvättmaskinen och ta den till klädstreck i en tvättkorg. Om en kortare torktid behövs inte, spara kostnader för el för extra spinn om tvätten kan lämnas kvar på linjen längre.
  • Plast tvätt korgar är bäst eftersom de inte fastnar i kläderna och att de inte fläckar kläder. Medan sockerrör korgar är Rustik och vackra, de kan lämna fläckar på kläder, och kan lätt fastna i kläder där de har dåligt klar eller bruten sockerrör ändar.
 8. 8
  Nåla upp kläderna. Häng kläderna på linjen så att de inte halkar och sedan lägga stiftet på. Det är vanligt att vända kläderna över linjen till en längd av ca 2,95-3,9 inches, 7,5-10cm för att säkerställa att kläderna inte kommer att lossna men hänga tyngre bitar omkring en tredjedel till en halvvägs över linjen för att hindra dem falla av. Missta sig på sidan av att vända över mer av kläder på blåsigare dagar, för att ge bättre grepp. För att undvika kläder stift avtryck på kläder, försöka nåla kläder i diskreta lägen. Om du hänga kläder med omsorg, kan linje torkning resulterar ofta i kläder som torkar utan rynkor, vilket sparar tid. Här är några konkreta tips för att hänga olika typer av kläder:
  • Häng t-shirts genom att vika fållen lite över linjen och sätter på vid varje ände.
  • Häng shorts och byxor / byxor med linningen på linjen om du vill minimera rynkor.
  • Häng från axlarna om raka, från fållen om den har en fullständig eller samlade kjol, eller från galgar om möjligt (galgar betyder mindre rynkor).
  • Häng raka kjolar genom att vrida över linningen och stift varje sida, hänga samlats eller full kjolar vid fållen.
  • Häng med tårna, bras av kroken slutet, och vik linningen av kalsonger över linjen och stift vardera sidan på linjen. Vik näsdukar i hälften över linjen och stift i varje ände.
  • Häng handdukar genom att vika dem över linjen ena änden och sätter varje ände. För att uppnå en mjukare torr, skaka handdukar en hel del innan du hänger dem på rad, med ett "snäpp". Att göra detta lossar högen. Gör det igen när du tar bort dem från linjen.
  • Häng med vikning fåll till fåll, klämma fast en fåll över linjen, sedan sätter den andra fållen till hörnen på första fåll, bara ett fåtal inches / centimeter inuti den första nertill hörnen. Har arket öppen mot vinden, så att den kan bölja som ett segel, och kör ner händerna i kanterna för att säkerställa att det hänger torget och även.
  • Bredden är bäst för hängande föremål såsom lakan, dukar och mark-och grundarbeten eftersom det tar upp mindre plats på linjen och sätter stress på varptrådarna (de garner som körs på längden), som är starkare än de fyller garner.
  • Häng filtar och andra tunga föremål över två rader eller mer, om det behövs.
  • När hängande 100 procent objekt, dra inte våta kläder och stift eftersom detta kan orsaka objekt att vidga.
  • För att spara på klädnypor, överlappa kläder och använda ett stift för att hänga i slutet av en bit av kläder och början av nästa. Detta kan vara platsbesparande på linjen också, men gör det inte där överlappning skulle förhindra uttorkning på tjocka föremål. Och var försiktig att färgämnen inte är troligt att blöda!
  • Om du kör ut ur rummet när hängde upp vita, kan du fästa upp två par kalsonger med samma klädnypor så att de är dubblerade.
  • Var noga med att inte låta kläder eller andra föremål släpar i marken. Dubbelkolla medan hängande att alla kläder och tyget nålas upp tillräckligt långt från marken.
 9. 9
  Använd en plast klädhängare för att torka ömtåliga tyger. Placera klädesplagg på en plast galge och klippa hängare till kläder linje för att förhindra hängaren från att blåsa bort tvättlina. Var försiktig med galgar på linjen på en blåsig dag, då galgen skulle blåsa av, eller posten glida av hängaren. Du kan behöva fästa kläder med stor omsorg till galgen, och endast använder plast galgar för att undvika missfärgning.
 10. 10
  Rotera kläder. Olika kläder och tyger torra i olika takt. Om du behöver frigöra radavstånd, kontrollera regelbundet för torkade poster, ta bort dem och lägga till nya blöta föremål till linjen för torkning. Ark är en stor sak att få bort linjen snabbt, eftersom de kommer att torka snabbt, men de tar också upp en hel del utrymme.
 11. 11
  Håll din klädstreck ren. Om din klädstreck inte torkas regelbundet, kommer det samlas smuts, sav från insekter och andra föroreningar över tid. Naturligtvis kan detta överföra till dina "rena" kläder, så att förhindra att detta händer, ge klädstreck en snabb torka-ner med ett kök stil och lite diskmedel och vatten varje månad och låt torka innan du använder. När barnen blir tillräckligt hög, är detta en bra uppgift att förmedla till dem i utbyte mot fickpengar!
  • Också rengöra klädnypor regelbundet, eftersom de ibland kan bli smutsig, eller ens få tvål uppbyggnad. Kasta ut trasiga ettor regelbundet, och kom ihåg att du aldrig kan ha för många klädnypor, så byt regelbundet.
 12. 12
  Vik kläderna som du tar bort dem från klädstreck. Detta sparar tid på strykning och gör också lägger undan dem lättare. När du tar bort kläderna från linjen, skaka och knäppa dem att återställa formen, sedan vika prydligt. Om du tänker stryka kläder, ta bort dem något fuktig och stryka dem omedelbart.
  • Förvara inte fuktiga kläder. De kommer att växa mögel.
  • Om du kastar kläderna i korgen utan att bry sig om hur de faller in, kommer du att ha en korg fylld med. Inte bara är detta nedslående men det ångrar allt det goda du gjorde hänga kläderna så noga!
 13. 13
  Är det regnar ute? Försök att använda en roterande torktumlare lock såsom Rotaire Dryline. Det passar över en roterande linje och tillåter dig att torka kläderna utomhus även när det regnar!

Tips

 • Clothespins kallas också pinnar i vissa länder.
 • Var försiktig med vilka träd som du använder för ändarna på dina clotheslines. Barrträd droppa sav, och vissa är vanliga sovande platser för duvor.
 • Luftburet pollen kan täppa till kläder, så se upp för dina externa kläder torkning försvårande din allergi. Om den gör det, använd en hårtork i våras.
 • Något att hålla din tvättkorg i midjehöjd nära klädstreck kan spara dig en hel del böjning smärta. Ett hopfällbart bord, en korg bur på hjul, en gammal grill ställning, en stol, etc., kan alla användas för att hålla tvättkorgen i midjehöjd. Användbara korgar för klädnypor finns att hänga rakt från klädstrecket, eller utanför kanten på tvättkorgen.
 • Om du använder en roterande linje för att torka kläderna utomhus täcka den med en bit av polyeten (eller en gammal duschdraperi). Detta kommer att hålla majoriteten av kläderna torra om det finns en dusch av regn under dagen.
 • Retractable linjer finns också för inomhus, men är endast lämplig för torra miljöer, torkning kläder genom att hänga inomhus i en fuktig miljö kommer att lägga mer fukt till ditt hem och rekommenderas inte.
 • Vitt linne förmåner från de torkas i direkt solljus, då detta ger en mild blekning.
 • Du kan torka kläder i källaren under vintern om kläderna är urvriden väl innan handen. En frontlastare tvättmaskin fungerar bättre på att få kläderna urvriden än en top loader. Kläder kan också vara torkade inomhus på rack. Undvik dock att göra detta om du bor i en redan fuktig miljö, som du kommer att öka luftfuktigheten.
 • Klädnypor håller bäst på en blåsig dag om de placeras i vinkel.
 • En gammal fällbord kan lätt förvandlas till en tröja-torkning monter. Helt enkelt ta bort bordsskivan och ersätt med nylon nät (eller liknande vattentät yta). Det fina med detta är att det lätt kan fällas ihop när den inte används!

Varningar

 • Vissa människor fortsätter att uttrycka den åsikten att hänga kläder utanför torka är opassande och kladdigt. Stå upp för rätten att torka kläder utomhus och utmana den löjliga tanken att våra plagg är fula saker när hängde över en linje.
 • Solen kan blekna dina kläder, så att inte lämna ut dem för länge! För att minska blekning, torra kläder inifrån och ut eller torka dem i skuggan, och samla in posten så snart den har torkat. Detta är förmodligen ännu mindre skada än den slå torken ger att tvättas ofta kläder.
 • Alltid hänga örngott och liknande med den öppna sidan nedåt.
 • Det kan hända - ibland fåglar lämnar sina visitkort. Bara notera det upp till Moder Natur, ta bort objektet, tvätta det igen och hänga den på tork på nytt. Det kommer inte att hända igen i samma dag om du inte är sagolikt otur, i vilket fall, det är ett tecken på tur att komma!
 • En sträng som ett klädstreck kan vara en strypning fara. Låt inte barn leka med den. Utomhus clotheslines bör vara utom räckhåll för barn och fri från slack som kunde linda runt något.

Saker du behöver

 • Klädstreck
 • Clothespins
 • En tvättkorg (företrädesvis av plast, titta på Freecycle eller besöka din lokala järnaffär)