Wki

Hur du återvinner aluminiumburkar och plastflaskor och tjäna pengar

Återvinning inte bara gynnar miljön, återvinning av vissa objekt kan också gynna din plånbok genom att ge dig extra fickpengar. Det enklaste artiklar att återvinna för pengarna är aluminiumburkar och plastflaskor, som kan vridas in på återvinningscentraler som betalar dig med vikten eller antalet artiklar turned i. Här är vad du behöver veta för att återvinna aluminiumburkar och plastflaskor att tjäna kontanter.

Steg

Hur du återvinner aluminiumburkar och plastflaskor och tjäna pengar. Vet vilka stater och länder har lagar flaska insättning.
Hur du återvinner aluminiumburkar och plastflaskor och tjäna pengar. Vet vilka stater och länder har lagar flaska insättning.

Förbereda att återvinna

 1. 1
  Vet vilka stater och länder har lagar flaska insättning. Den första amerikanska delstaten att anta lagstiftning flaska insättning var Oregon 1971, under ledning av dåvarande guvernören Thomas Lawson McCall. Flaska insättning lagar placera ett värde på varje såld dryckbehållare, konsumenter betala depositionen när de köper drycken och kan returnera den tomma behållaren att återta depositionen. I praktiken har dock många människor kasta behållarna, så genom att samla dem, kan du aktivera dem i dig själv för insättning.
 2. 2
  Leta närheten insättning och återvinningscentraler. Återvinningscentraler, som betalar för aluminiumburkar i vikt, ligger oftast på grund av företag som handlar med metallskrot eller papper. (De som ligger på grund av papper handlare betalar ofta för gamla papper, liksom.) Deposition centra, som betalar pengar för aluminiumburkar och plastflaskor med antalet containrar, återfinns på eller i närheten grund av stormarknader och butiker dryck, antingen i butiken eller i anslutning till den.
  • De flesta insättning centra har en gräns för hur många containrar en person eller grupp kan vända in per dag. Gränser från så få som 48 till så många som 500, med 144 till 150 är bland de vanligaste.
 3. 3
  Vet vad objekt accepteras på insättning centra. Alla stater med lagar flaska insättning kommer att acceptera aluminiumburkar och plastflaskor som används för att hålla kolsyrade drycker (öl och läsk), medan vissa stater får vidta behållare för sådana icke-kolsyrade drycker som vin, sprit eller buteljerat vatten. Dessutom kommer de flesta store-baserade insättning centra lösa endast behållare av de varumärken som de säljer på deras plats.
  • Nyligen har ett antal insättningar centra kräver också att vissa dryckesförpackningar bära en stämpel som anger att artikeln kom från butiken eller distributören som wholesaled drycken till butiken.
  • Burkar och flaskor är oftast måste vara ren, tom, relativt intakt och kunna stå upprätt. Det är möjligt att räta ut böjda burkar genom att infoga en trä eller metall stav in i burken och trycka ut mot sidorna av burken. (Tryck inte hårt nog för att riva burkens sidor, dock.) Plastflaskor kan rätas på samma sätt eller genom att blåsa luft i dem.
 4. 4
  Leta efter etiketter som visar att burken eller flaskan är en insättning container. Aluminiumburkar är märkta som depositioner behållare antingen genom att ha etiketten instansad behållarens topp eller tryckt på undersidan. Flaskor har informationen tryckt på halsen eller på sidan av etiketter och ibland direkt på flaskan eller på sidan av hatten.
  • Eftersom burkarna är stämplade och flaskorna är märkta på buteljeringsanläggningen, dessa insättning etikett identifierare identifiera alla stater där behållaren kan inlösas mot en deposition. Burken eller flaskan inte nödvändigtvis delas ut till någon av dessa stater, men, det är möjligt att få en container med en insättning som inte är giltigt i ditt tillstånd
  • Kom ihåg att om en burk eller flaska saknar en insättning identifierare, kan du återvinna fortfarande det, antingen genom att ta det till en återvinningscentral eller via din stad fastighetsnära återvinning program.

Turning dina burkar och flaskor i

 1. 1
  Samla ihop ett tillräckligt antal burkar och flaskor. Turning i några pounds av aluminiumburkar eller en 6 - eller 12-pack av plast soda flaskor åt gången kommer inte att tjäna mycket pengar, och du kommer förmodligen spendera mer i bränslekostnader vända dem i än du gör. Försök att samla minst det maximala antalet insättningar containrar som en insättning center accepterar och / eller flera soppåsar fulla av icke-deposition aluminiumburkar, du kan alltid besöka mer än en insättning center att vända allt, om det behövs.
  • Medan samla aluminiumburkar och plastflaskor, kan du lagra behållarna i ditt garage eller källare under vintern eller utanför i bra väder. Men tänk på att sockret i läsk resten i behållarna kommer att locka myror, bin och getingar.
 2. 2
  Separat insättning från icke-insättning behållare. Aluminiumburkar och plastflaskor med insättning identifierare går till deponering centrum, aluminiumburkar utan en insättning identifierare gå till en aluminium återvinningscentral och plastflaskor utan insättning identifierare gå in i din papperskorgen.
  • Icke-insättning aluminiumburkar kan krossas så att de tar mindre plats och så att du kan stänga fler av dem vid en viss tidpunkt i färre påsar än om du inte krossa dem. Deposit burkar kommer vanligtvis inte att accepteras om krossas dock.
 3. 3
  Separata insättning burkar från returflaskor. De flesta insättning centra kräver burkar och flaskor som skall separeras från varandra. Flaskor kan placeras i kartonger eller plastbackar mjölk, medan aluminiumburkar måste placeras på kartong lägenheter, de grunda lådor i vilka burkar levereras till mataffären. Dessa lägenheter brukar hålla 24 burkar vardera, vilket hjälper dig att räkna antalet containrar du har och få en ungefärlig uppfattning om hur mycket pengar du får när du kontanter i.
  • De flesta insättning centra har ett antal tomma lägenheter där du kan organisera dina burkar innan du sätter dem i. Du kan också få lägenheter i förväg för att organisera dina burkar innan du går.
 4. 4
  Organisera din insättning burkar och flaskor av märket. Även om det inte krävs, kan du snabba din tid genom insättning centrum genom att organisera dina containrar efter märke. (Detta gör det också lättare för centrum att returnera dina lådor och lägenheter till dig om du vill ha dem tillbaka.) Livsmedelsbutiker får olika märken av drycker från olika distributörer, och precis som du returnerar dina tomma containrar till affären, de återvänder till tomma containrar till distributören som sålde drycken till dem, som kräver dem att sortera behållarna från produktlinje innan de kan skickas iväg till rätt återförsäljare. De flesta distributörer handlar i de 3 största läsk företag: Coca-Cola, PepsiCo och Dr Pepper/7-Up. Nedan är en ofullständig lista över produkter som säljs av varje företag:
  • Coca-Cola: Coke, Diet Coke, Coke Zero, Cherry Coke, Vanilla Coke, Sprite, Fresca, Mr Pibb, Barq s, Fanta, Tab
  • PepsiCo: Pepsi, Diet Pepsi, Pepsi Fri, Pepsi Max, Mountain Dew, Sierra Mist
  • Dr Pepper/7-Up: Dr Pepper, 7-Up, Diet 7-Up, Cherry 7-Up, A & W Root Beer, Crush, Diet Rite. Squirt
  • Storebrand insättning behållare kan vridas i endast vid insättning mitten av butiken som säljer produkten. Förvara dessa burkar och flaskor skilda från de nationella varumärken du slår in på en annan butik insättning centrum.
 5. 5
  Förvandla dina burkar och flaskor i. Det hjälper att veta i förväg hur många burkar och flaskor du vrider på, så många insättningar centra kommer att fråga dig hur många kärl du har istället för att räkna dem för dig. Eventuella burkar eller flaskor i butiken inte säljer kommer tillbaka till dig, tillsammans (oftast) med dina tömda lägenheter och lådor. Du kan antingen betalas i centrum själv eller gett ett kvitto för att ta till affären för att få dina pengar.

Tips

 • Samla burkar insättning aluminium och plastflaskor kan vara ett bra sätt för organisationer att samla in pengar. Flera människor kan samlas och slå i deposition containrar och utan pant aluminiumburkar på en gång, ökar mängden organisationen kan tjäna på en gång.

Saker du behöver

 • Kartonger och lägenheter
 • Plast soppåsar (för uppsamlingsbehållare eller leverera utan pant aluminiumburkar)