Wki

Hur du använder din hem byggt tumble komposten för att skapa rika kompost

En tumlande kommer snabbt skapa rika kompost om du matar den rätt ingredienser!

Steg

Hur du använder din hem byggt tumble komposten för att skapa rika kompost. Välj en varm solig plats att sätta tumlaren.
Hur du använder din hem byggt tumble komposten för att skapa rika kompost. Välj en varm solig plats att sätta tumlaren.
 1. 1
  Välj en varm solig plats att sätta tumlaren. Komposten kommer att bryta ner mycket snabbare om det värms upp av solen.
 2. 2
  Spara dina grönsaker köksrester att lägga till tumlaren, undvika att lägga frön av grönsaker (se tips).
 3. 3
  Lägga gräsklipp och andra icke-vedartade trädgårdsavfall är nödvändig (se tips).
 4. 4
  Innehållet i komposten måste vara fuktig men inte våt. Ta en handfull och om du kan krama vatten ur det - det är för fuktigt - add torr gödsel eller gräsklipp, tumla, lämna för en vecka och testa igen. Likaså om alltför torr, undvika att lägga gräs och torra material och bara lägga vegetabiliskt material tills fuktig.
 5. 5
  Tumble din kompostor minst en gång i veckan. När du slår på den, tumla långsamt ett antal gånger och att innehållet blandas.
 6. 6
  I en kompost som fungerar väl, bör innehållet kännas varm vid beröring.
 7. 7
  Om din kompost är illaluktande, tillsätt en handfull trädgård kalk eller dolomit.
 8. 8
  Överfyll inte torktumlaren - Försök och bara fylla 2/3 's till 3/4' s fulla när som helst. Du hittar innehållet kompakt som de förfalla. Arbetet med en 2-3 månaders cykel från att starta en belastning att tömma den på din trädgård.
 9. 9
  Beroende på hur väl du balanserar fuktnivån i tumlaren, får du 2 eller 3 laster av rika kompost en säsong.

Tips

 • Illaluktande composters är i allmänhet alltför blöt, eller har haft kött fläckas klipp tillsattes och är förmodligen sur. Lägga kalk och / eller dolomit neutraliserar syran och lukt och "sötma" mixen, frigör näringsämnen samtidigt. Den andra huvudorsaken till lukt är att komposten inte ska luftas tillräckligt (anaeroba bakterier). Detta är lätt åtgärdas genom att vrida kompost oftare.
 • Hacka upp din trädgård sticklingar i små bitar eller strimla avfall innan du lägger dem i komposten kommer att påskynda deras nedbrytning till kompost.
 • Komposten är redo om det bildar klumpar som liknar nylagd hästgödsel och har inga igenkännbara veggie skrotar kvar.
 • Kom ihåg att övervaka temperaturen hos kärnan (dvs. centrum av komposthögen). Lyckad kompostering beror mycket på att uppnå den optimala kärntemperaturen.
 • Woody trädgårdsavfall kan användas, men endast om strimlad först.
 • Om komposten fungerar korrekt, bör alla frön i det krisar, eller dödas av värmen. Men för att undvika paprika och pumpor poppar upp där allt du sprida komposten - bara undvika att sätta dem i.

Varningar

 • Lägga kanin, get, får, Llama gödsel från pastured djur inte utsätts för maskmedel kommer att kraftigt hjälpa din kompost bryts ned av att värma upp din kompost innehållet. (De djur som fått DE som wormer är gödseln säker att använda utan åldring eller särskild hantering)
 • Lägg inte kött, eller eventuella kokta grönsaker som har varit i olja eller ägg, eller ägg avfall såvida inte du vilja att locka råttor och ohyra.
 • INTE kompost hund eller katt eller avfall relaterat material!
 • Häst-och kogödsel ska lagras i flera månader innan du lägger. Halm och hö innehåller utsäde, men sängkläder / feed kan komposteras och användas som ett värdefullt tillskott till marken.