Wki

Hur bli av murmeldjur

Murmeldjur eller woodchucks (Marmota monax) kan vända månader av hårt arbete i din trädgård till en röra av halv-ätit grönsaker. Denna artikel kommer att lära dig att bli av med dessa ohjälpsam trädgård inkräktare men var noga med att kontrollera lokala djurlivet föreskrifter innan du gör något.

Steg

Hur bli av murmeldjur. Välj en solig dag för att utföra dina Groundhog befria operationen.
Hur bli av murmeldjur. Välj en solig dag för att utföra dina Groundhog befria operationen.

Ammoniak-in-the-hole metoden

 1. 1
  Välj en solig dag för att utföra dina Groundhog befria operationen. Sunshine gör det möjligt för groundhogs att komma ut ur sina hål / hålor.
 2. 2
  Ta ca två och en halv koppar såplösning och ammoniak. Sudsy Ammoniak kallas också grumlig ammoniak.
 3. 3
  Om diskmedel ammoniak inte är tillgänglig, kan du göra din egen för denna uppgift.
  • Ta en glasbehållare. Tillsätt ca fjärdedel kopp vatten.
  • Lägg cirka 2 matskedar rengöringsmedel (eller såpa) till vattnet och rör om.
  • Ta två koppar vanlig ammoniak (finns på apotek, etc.), och lägga detta till lösningen av diskmedel / tvål. Detta är nu en mycket mycket nära substitut för Sudsy Ammoniak.
 4. 4
  Häll blandningen i hålet eller håla där de groundhog liv. Häll det så att mycket av vätskan kan strömma djupt in i hålet.
  • Det rekommenderas att använda handskar när man häller i sak.
 5. 5
  Lämna området ifred. Ibland groundhogs börjar lämna om de var inne. Om det finns unga som är närvarande, då processen tar längre tid, som mor groundhog kommer först att hitta ett nytt hem och sedan ta de unga tillsammans.
 6. 6
  Observera då att vara säkra på att hemmet har övergivits.
 7. 7
  Om, på nästa dag, du fortfarande se lite aktivitet, upprepa processen.
 8. 8
  Fortsätta processen så länge du se aktivitet men ger minst ett par timmar eller en kanske en dags mellanrum mellan upprepade pourings. Återigen, bara göra det på soliga dagar, för att ge de groundhogs en rättvis chans att åter hem utan problem.

Ha-a-hjärta fångstmetod

Svällning och omlokalisering kan vara ett alternativ i vissa områden men kontrollera lokala lagar först som gör detta är olagligt i vissa amerikanska delstater.

 1. 1
  Köp eller hyr en human "har-a-hjärta" fällan. Kolla butiker som Lowes eller Home Depot. Dessa fällor är låg kostnad.
 2. 2
  Ställ fällan cirka 50 meter bort från Groundhog hålet.
 3. 3
  Sätt salladsblad, äpplen, bananer eller andra frukter i baksidan av fällan.
 4. 4
  Kontrollera morgon och tidig kväll. När du fångar en groundhog, satte handskarna på och placera buren på en bit kartong i baksätet på din bil.
 5. 5
  Släpp groundhog i skogen som är ett par miles från ditt hus.
 6. 6
  Det tar en vecka eller två för att fånga dem alla, men du får sinnesro att de inte skadades i processen.

Tips

 • Epsom salter kan strödda runt och i hålen för att avskräcka groundhogs. Detta är en enkel metod, men det kräver förnyad ansökan efter regn eller vatten-stänk.
 • Ta bort alla skydd, t.ex. högt gräs, högar av skräp, högt gräs, etc. Groundhogs som lock, så när du tar bort det, du ger en avskräckande mot dem med din trädgård utrymme.
 • Använd rörelse för att skrämma bort groundhogs. Placera rörliga objekt runt trädgården utrymme du vill skydda, till exempel cd-skivor som hänger från en gren, väderkvarnar som vänder i vinden, fladdrande små fågelskrämmor, etc.
 • Plantera några alfalfa att locka bort dem från dina grödor. De skulle hellre äta det än något utom kanske äpplen.
 • Staket utanför trädgården. Detta är ett annat sätt att skydda en trädgård utrymme men stängslet måste gå under marken samt vara rimligt hög, eftersom groundhogs kan både klättra och tunnel. Fäktning kan vara ett humant och användbart alternativ för att leva i harmoni med din lokala djurlivet.

Varningar

 • Ammoniak skall hanteras varsamt. Läs instruktionerna på behållaren.
 • Försök inte någon av dessa åtgärder på vintern eftersom djuren inte kan hitta ett nytt hem för att snabbt flytta till.
 • Kemikalier kan vara olagligt för användning på djur, läsa etiketten. Kontrollera även din lokala djurlivet och skadedjur regleringar innan du försöker ta bort djurlivet.
 • Giftiga gaspatroner kan användas, men detta kommer att döda groundhog och de behöver också mycket försiktig hantering. Eftersom dessa innehåller kolmonoxid, bör de aldrig användas i närheten av mänskliga boningar eller byggnader.