Wki

Hur att sluta äta choklad hela tiden

Choklad cravings kan vara oerhört svårt att stoppa, speciellt om du har hänge i en bar eller två av choklad varje dag. Trots att forskning har visat några fördelar av choklad, är dessa fördelar uppväger när vi konsumerar alldeles för mycket choklad och ta in stora mängder mättat fett, koffein, socker och eventuellt en mängd socker och gödning aromer och fyllningar. Med andra ord, kommer det sunda effekterna av choklad från några bitar av den finaste kvalitet nu och då, inte från någon gammal choklad konsumeras i stora mängder hela tiden!

När du inser att det är dags att dra sig tillbaka på choklad konsumtion, är det dags att ta det på allvar och sluta äta choklad hela tiden. Denna artikel kommer att hjälpa dig att finna styrkan!

Steg

Hur att sluta äta choklad hela tiden. Var realistisk och inte vara pessimistisk.
Hur att sluta äta choklad hela tiden. Var realistisk och inte vara pessimistisk.
 1. 1
  Var realistisk och inte vara pessimistisk. Om du gör ett beslut att helt beröva dig av choklad, kan din vana eskalera bra! Varje gång du gör ett beslut om att ge upp något helt, vackla dig på kanten av att falla tillbaka till din gamla sätt som helst och sedan hitta ännu fler ursäkter till varför den gamla vanan kan motiveras och inte behöver förändras. Hellre än att ta en allt eller inget tillvägagångssätt, fatta beslut om att skära ner på, snarare än att klippa ut, choklad från ditt sätt att äta. Eftersom choklad gör de flesta människor mår bra, har det sitt eget sätt att göra oss vill komma tillbaka för mer...
 2. 2
  Tillåt dig själv att verkligen älska den choklad som du äter. I en era av "näringsmässig filosofin" som Michael Pollan kallar det, vi starkt fokus på att ta nöjet av att äta mat och vi har slutat smaka den. Med andra ord, det är mycket lättare att håna ner en stor chokladkaka unthinkingly än det är att äta några rutor och verkligen fördjupa oss i upplevelsen av hur det smakar, vad dess doft är som, känna texturen, etc. Och det ögonblick du börjar om din choklad äta, finns det en risk att bli envis, lömsk och gör ursäkter istället för att hitta ett mer skonsamt sätt att njuta av choklad. Forskning vid Northwestern University Medical School har även visat att olika delar av hjärnan aktiveras beroende på om vi ser att äta choklad så givande eller något som bör undvikas. Bestäm dig för att ändra ditt tankesätt om hur du äter choklad och du kommer att hitta dig själv att äta mindre av det, men njuter av det mer:
  • Savor varje bit av choklad. Lägg märke till de olika smaker från kakaobönan till smaksättning i chokladen. Lägg märke till sin konsistens. Kallelse sin arom. Långsamt äter varje bit och undvika vräker i sig bit efter bit som om du inte kan vänta på att få stången ur sikte. Istället hålla chokladen i ditt sikte så länge som möjligt, konsumerar det mindfully, långsamt, med en passion för det.
  • Läs Hur att smaka choklad för mer information.
 3. 3
  Ändra typ av choklad som du äter. Minska choklad intag kan uppnås genom att förbättra urvalet av choklad du äter. Ut med de över-sockrade, fett-mättade vanliga chokladkakor ("godis choklad") finns överallt, och i med de dyrare, raffinerad, och mörkare, mer ren choklad varumärken. Den ökade kostnaden kommer att gynna dig betydligt eftersom du bara inte kommer att ha råd med kvalitet choklad så ofta som run-of-the-mill skräp choklad och detta är en bra sak, för choklad förvandlas till en ouppnåelig lyx.
  • Satsa på kvalitet i små mängder istället för att äta stora mängder av dålig kvalitet choklad. Kvalitet choklad högt i kakao innehåll och lågt i socker och fett är bra för dig i små mängder som de kakaobönor innehåller en hög nivå av antioxidanter. Det bör endast ätas som en krydda, och en till två rutor av kvalitet mörk choklad efter en måltid varje dag snarare än som ett mellanmål är acceptabelt näringsmässigt sett.
  • God kvalitet choklad är rik på kakao och generellt saknar fyllningar och artificiella aromämnen och färgämnen. Om du undviker "godis choklad", plötsligt en hel del choklad val är utanför menyn och du kommer att finna det lättare att njuta av kvalitet choklad ordentligt vid lämpliga tillfällen.
 4. 4
  Schemalägg tillfällen när du kan njuta av att äta en lite kvalitet choklad. Istället för att blint vänder sig till choklad när du känner en energi lågkonjunktur eller du är uttråkad eller bara råkar sitta framför dig, välj din choklad äter gånger med syfte och uppsåt. Som en del av detta utan istället valt att reagera på omedvetna triggers, kartlägga de tillfällen då du kommer att äta choklad, till exempel efter en sport spel eller en, under en vecka familj filmkväll, på helgen bara, eller när man har vänner över, etc. även kartlägga de gånger då du kommer att nå för det, som under eftermiddagen svacka eller när du känner dig uttråkad, och nå för ett glas vatten eller en handfull nötter eller sultanrussin istället. Gör något istället för att låta tristess vara källan till din önskan att mumsa bort.
 5. 5
  Stoppa dig själv med choklad. Ett enkelt svar på hindra din Pavlovian salivering är att ta bort choklad ur sikte och att upphöra stashing den i stora mängder på ställen där du enkelt kan komma åt den, t.ex. hemma, i väskan, eller på kontoret. Förvara inte choklad i huset - frestelsen är endast vid räckhåll för handen när du håller choklad stashes i hemmet. Som en extra bonus, om du inte har choklad men måste göra för att få det, kommer du inte bara tänka två gånger kommer att få det från den förtjusande boutiquehotellet choklad butik på andra sidan av staden men du bränna upp kalorier komma dit!
  • Undvik platser där choklad är på displayen. Promenera på andra sidan av gatan i stället för genom fönstret i den söta lilla choklad butik. När du går till mataffären, undvika att gå med choklad gången. I kassan, försöka gå för kassan som är konfekt gratis, eller helt enkelt leta någon annanstans.
 6. 6
  Ät annan mat innan chokladen. Om det är matdags, äta din måltid först. Om det är mellanmål, äta nyttiga snacks såsom morot pinnar, nötter och frön, tuggummi, frukt, små mängder av torkad frukt eller pinnar selleri innan en bit eller två av choklad. Du kanske inte ens vill ha choklad med andra smaker i munnen.
 7. 7
  Dricka vatten. Ibland är det lätt att blanda ihop att vara törstig med ett sug efter sötsaker eller choklad.
 8. 8
  Fundera på om din dagliga choklad cravings kan vara en form av matmissbruk. Choklad innehåller kemikalier som får oss att må bra, nämligen signalsubstanserna serotonin, dopamin och fenyletylamin. Om du är i behov av ett psykologiskt lyft, kan choklad passar ofta räkningen eftersom det ger dig en kort uppsving som ökar din känsla av välbefinnande och fungerar som naturliga Prozac. Utmaningen för dig kan vaska anledningen till att du behöver en konstant psykologisk boost istället maskera det med choklad poppar. Om du litar på denna aspekt av choklad regelbundet, kan det vara så att du måste möta bakomliggande skäl till varför du söker choklad som en källa för medicinering eller lugnande dig själv på en daglig basis. Om du är stressad, lider av ångest, känner alltför, eller du är inte riktigt säker på vad som är fel, söka professionell hjälp för att ta itu med roten till problemet.
  • Det kan vara fett och / eller socker, kan det vara den koffein eller teobromin, eller det kan vara andra element i choklad som orsakar beroendeframkallande natur. För att testa detta, klippa ut godis choklad (mycket socker och fett), fortsätt sedan att byta från choklad till kakao. På detta sätt kan du upptäcka vilken del av choklad ätande har orsakat tillägget och du hittar choklad eller kakao att du kan konsumera utan slutar i en choklad missbruk. Prova rå cacao nibs. Med kakao, får du alla fördelar av choklad (hög magnesiumhalt, signalsubstanser, och en choklad högt) utan ohälsosamma tillsatser av socker och fett.
  • Föra en dagbok som registrerar både när du äter choklad och de känslor som är förknippade det. Om du kan identifiera äta mönstret, kommer det att gå en lång väg att identifiera problemområden känslor som måste hanteras genom andra metoder än choklad sedering.
  • Du kanske gillar att tänka på choklad parfym, choklad skumbad, choklad tvål, choklad doftljus eller andra källor av choklad dofter som ett sätt att möta dina behov av upplyftande sidan av choklad utan att behöva konsumera det liksom.

Tips

 • Carob är fortfarande en källa till mättat fett och inte innehåller samma element som gör choklad så läcker. Om du gör ett beslut om att ersätta johannesbrödsirap för choklad på grund av att det blir en rättvis smak substitut och att det är hälsosammare för dig, är du inne på fel spår. Det är bättre att äta mindre mängder av hög kvalitet choklad än att hänge sig åt johannesbröd stormarknad kvalitet droppar som innehåller härdat vegetabiliskt fett, sötningsmedel och lika många kalorier. Om du verkligen njuta av carob, med alla medel äta den men också hålla det med måtta och söker kvalitet versioner av den.
 • Acceptera de tillfällen i livet då det enda Hjälparen på jorden är choklad, ibland dessa dagar händer och en gång i en stund, ge efter för detta behov kommer inte att skada dig.
 • Varje gång du känner dig som lockas till skåpet, borsta tänderna lite, sedan har du att mint mun känsla som gör att du inte vill äta eller dricka något. Med den tid som slits bort, kommer ditt sug har gått.
 • Ha en väl balanserad måltid för att inte bli beroende av en viss typ av mat. Kom ihåg, för mycket är aldrig bra.
 • Du kan äta choklad ibland, men bara om du tror att du inte kommer att bli beroende av det igen.
 • Choklad kan sätta på huvudvärk hos vissa människor (det har en hög halt av fenyletylamin). Om du märker ett sådant samband när du konsumerar choklad, har du en extra morot för att skära ner. Halsbränna och sura uppstötningar kan också förekomma från att äta choklad. Tyvärr är choklad också en gärningsman i svallning, så downing det vid den tiden i månaden kan vara kontraproduktivt!

Varningar

 • Du kan bli beroende av vad du använder som ett substitut för choklad. Om så, inser att du har en beroendeframkallande karaktär när det gäller mat och hitta coping tekniker för att hantera detta.

Saker du behöver

 • Kvalitet choklad
 • Alternativa snacks och vatten
 • Journal