Wki

Hur att reparera en lös hål träskruv för ett gångjärn

Har du ett woodscrew hål för gångjärn som är löst? Här är några snabba förslag på hur man ska göra den här typen av reparationer själv.

Steg

Hur att reparera en lös hål träskruv för ett gångjärn. Borra upp det avskalade hålet och limma i en plugg med samma diameter som borret.
Hur att reparera en lös hål träskruv för ett gångjärn. Borra upp det avskalade hålet och limma i en plugg med samma diameter som borret.

Metod 1

 1. 1
  Borra upp det avskalade hålet och limma i en plugg med samma diameter som borret. Om dörren sag har varit ett problem, borra genom karmen, eventuella shims bakom dörrposten, och in i dörren inramning dubbar. Detta ger dig en dowelled anslutning hela vägen tillbaka till väggen inramning som kommer att vara lämpliga för en lång trä skruv.
 2. 2
  Lim, sedan klippa träpinne av jäms med kanten av dörren eller gångjärn instickslås och pilot borr för skruven efter att limmet uppsättningar. Sätt tillbaka skruven.

Metod 2

 1. 1
  Flytta gångjärnet bara lite upp eller ner. Detta kan kräva re-mejsling fickan i ramen och på dörren, sedan fylla med plast trä och röra upp färgen. Detta är förmodligen den mest arbetsintensiva fix. Föreslår du prova detta när allt annat misslyckas.

Metod 3

 1. 1
  Wedge ett shim i hålet (en tandpetare eller trä tändsticka, till exempel) men det förmodligen inte kommer att hålla länge. Du kanske frestas att prova detta, men för ett gångjärn, du verkligen behöver hålla makten. Rekommenderas inte.

Metod 4

 1. 1
  Använd överdimensionerade skruvar. Till exempel kan en längre skruv (2-1/2 "till (6,35 cm) ersätta en 1-1/2" (3,8 cm)) eller en tjockare skruv (# 8 i stället för # 6).
 2. 2
  Kontrollera att skruvhuvudet inte kommer att sticka ut och störa driften av dörren genom att orsaka bindning eller ärrbildning ramen.

Metod 5

 1. 1
  Coat en shims eller plugg med trälim och kila in den i hålet.
 2. 2
  Efter limmet torkar, åter montera gångjärn. Re-borra ett styrhål i mellanlägget kan vara till hjälp för att hålla skruven i linje med gångjärnshållaren.

Metod 6

 1. 1
  Använd ett ark-rock ankare. Men liksom shim-enda metoden (inget lim), kanske det varar inte särskilt länge.

Metod 7

 1. 1
  Ta en liten bit av tall, (1/4 "(1/2 cm) cm) x 1/4") och med hjälp av en vass kniv, whittle det till en punkt.
 2. 2
  Sätt en klick trälim på punkten och tryck den på plats lätt med en hammare.
 3. 3
  När du har skurit tall sitter tätt i hålet, använd en vass mejsel att skära tall jäms med hålet.
 4. 4
  Kontrollera att limmet har torkat, lägg sedan tillbaka gångjärnet där det hör hemma och markera hålet med en blyertspenna.
 5. 5
  Använd en liten yta spik eller borra med en liten borr (mindre än diametern på skruven) för att skapa ett styrhål för gångjärnsskruven.

Metod 8

 1. 1
  Använd trallskruv. Förmodligen den mest permanenta sättet är att använda trallskruv ca 5 inches (12,5 cm) lång, speciellt om det är en ytterdörr.
 2. 2
  Kontrollera för att vara säker på att cheferna har samma storlek som detta kommer att hålla dem från att skjuta och hålla dörren från att stängas helt.
 3. 3
  Använda de befintliga hålen, kör de extra långa skruvar genom karmen och in i 2 x 4 "(5 x 10 cm) inramning stud inuti väggen. Detta kommer att permanent förankra dörren på plats och kommer att pågå i många år. Anledningen till de extra långa skruvar är att de måste passera genom dörrposten och genom ett par inches av tomrum innan du trycker på inramning stud i väggen. Detta är så effektivt att det generellt sett endast nödvändigt att använda ett par av trallskruv per gångjärn.

Metod 9

 1. 1
  Stuff stålull i hålet med en skruvmejsel. Fyll hålet nästan helt. Skruva skruven i hålet.

Metod 10

 1. 1
  Kör en golf tee i det gamla hålet och använd en mejsel eller klippa det spola. Använd trälim för en mer permanent fix.

Metod 11

 1. 1
  Blanda en eller två ark toalettpapper med Elmers lim, e. G. användning av en liten kopp och en skruvmejsel. Papperet sönderfaller lätt, och blandningen kan likna modellera med rätt mängd lim. Stoppa blandningen i hålet, till exempel med en spik huvud, innan det finns och göra ett styrhål med spiken. Innan oanvända blandningen har stelnat helt, kör skruven delvis i testhålet, ta sedan bort skruven och låta materialet härda längre för en timme eller två. Det torkade materialet fast bundet och håller skruvar samt den ursprungliga trä. Detta förfarande fungerar också bra för att fylla hål i väggen ombord.

Metod 12

 1. 1
  Bara använda en 2 tum lång, självborrande skruv med en borrmaskin. Borra skruven snett, IE slighlty upp eller något. Jag har fastställande dörrar detta sätt för tjugofem år och har aldrig brutit en sylt eller hade dörren lossna igen. Placera inte skruven i en vinkel över 20 grader eller skruvhuvudet kommer att sticka ut och hindrar leden från balansdagen (men du kan lämna skruven ner så det inte kommer hit med en bifogad fil som går på borr). Jag brukar sätta skruvarna i ungefär en 10 eller 15 graders vinkel så att de inte hindrar leden från stängning.
  • Många gånger du kan använda längre en 3 tum, själv rätt skruv i det gamla hålet utan att behöva gå in i en vinkel. Jag har använt 2, 3, 4, 5 och även 6 tums skruvar i gamla sylt. Sedan jag lärde mig detta, har jag ersatt aldrig ett jam. Jag köper skruvarna i en pund lådor men jag använder så många 2 tum, självborrande skruvar för att fixa dörrar som jag köper dem på fem pund lådor.
  • Var noga och byt ut alla tre skruvar där problemet är så att det verkligen kommer att hålla bra (permanent).
  • Med de självborrande skruvar och en borrmaskin, kan du fixa dörren riktigt snabbt (i minuter).

Tips

 • Om du har en automatisk närmare på din dörr, installera en fot för att hålla den öppen eller använda en kil vid golvet. Placera inte en kil i det övre hörnet av dörren ovanför gångjärnet, mellan kanten av dörren och ram, eftersom det kommer att betona skruvarna i det övre gångjärnet och få dem att misslyckas.
 • Använd en uppringd bromsok som prober för att mäta djupet på hålet för förkapning en träpinne filler. Detta gör att du inte behöver klippa tätt mot instickslås eller dörrkarm.
 • När man borrar en pilot (starter) hål för en träskruv i ett gångjärn, använd en självcentrerande borr (ett varumärke är Vix Bit). De garanterar en perfekt centrerad hål. Om hålet inte är centrerat skruven går in snett och lämna skruvhuvud lite stack. Detta skulle kunna hindra dörren från att stängas ordentligt.
  • Det finns en bifogad fil som går på borrmaskinen. Du kan använda denna attachement att fila ner huvudet på skruven om det förhindrar leden från att stängas. Detta kan göras med skruv i dörren.

Varningar

 • Körning något i den ursprungliga skruvhålet (s) måste göras mycket försiktigt för att undvika att dela karmen. Lätta slag med en hammare tills limmet precis börjar att pressa ut är tillräcklig.