Wki

Hur förbereda sig inför en jordbävning

En jordbävning är en mycket destruktiv naturkatastrof, särskilt i Stillahavsområdet regionen. I själva verket, forskare tror nu att Kalifornien är länge sedan för en massiv jordbävning längs San Andreas fel, med en magnitud på upp till 8,0.

Efter en jordbävning, kan ditt hem bli en enda röra och du kan vara kvar utan vatten och energi. Det finns flera saker du kan göra för att förbereda för en jordbävning innan det händer, för att minimera skadorna och risken för skador i och runt ditt hem.

Steg

Hur förbereda sig inför en jordbävning. Kontrollera om faror inne i ditt hem och börja åtgärda dem.
Hur förbereda sig inför en jordbävning. Kontrollera om faror inne i ditt hem och börja åtgärda dem.
 1. 1
  Kontrollera om faror inne i ditt hem och börja åtgärda dem. Det finns ett antal specifika risker i ditt hem som du kan ta itu med innan en jordbävning inträffar.
  • Fäst alla hyllor ordentligt på väggarna.
  • Installera splitterresistent säkra fönster filmer för att skydda från krossat glas. I en nypa kan placera maskeringstejp över diagonaler dina fönster hålla dem från splittring.
  • Använd fästen för att fästa väggelement, bokhyllor och andra höga möbler till väggreglar. Standard stålfästen är bra och lätta att tillämpa.
  • Placera stora, tunga föremål på lägre hyllor eller på golvet. De kan falla under en jordbävning och mindre avstånd de har att falla, desto bättre. Du kan också skruva föremål på saker, till exempel ett skrivbord.
  • Använd några halkfria mattor för att undvika tunga föremål, eller med en låg tyngdpunkt, glider. Till exempel, skära fisk skålar, vaser, blomsterarrangemang, statyer osv ner till storlek om det behövs.
  • Använd en osynlig nylonlina för att säkra höga, tunga saker som kan välta på väggen. Placera ett öga skruv i väggen, och knyta tråden runt objektet (t.ex. en vas) och sedan knyta den till ögat skruven.
  • Placera ömtåliga föremål (flaskor, glas, porslin, etc.) i stängda skåp som har spärrarna. Låsa eller låsa upp dem så att skåpdörrar inte kan flyga öppen. Använd poster please / plast kitt för att hålla smycken, figurer och glas följs hyllor och mantelpieces. (Det finns även speciella kommersiella skalv kitt tillgängliga.)
  • Tunga bilder, armaturer, och bör hängas från sängar, soffor och någonstans att någon skulle sitta. Konventionella tavelkrokar kommer inte att hålla bilderna under en jordbävning, men de är lätta att åtgärda - bara trycka kroken stängd, eller använd en utfyllnad för att fylla gapet mellan kroken och dess stöd. Andra tänkbara alternativ är att köpa speciella konst krokar, och se till att tunga målning har tillräckliga, starka krokar och stark sladd.
  • Om du har några djupa sprickor i taket eller stiftelser, reparera dessa omedelbart. Du kan behöva konsultera en expert om det finns tecken på strukturell svaghet. Se till att din foundation ordentligt stagade.
  • Utvärdera din elledningar, elektriska apparater och anslutningar gas. Gör eventuella reparationer om det behövs. Under en jordbävning, kan felaktiga kopplingar och ledningar bli en potentiell brandrisk. När du fäster apparater, vara säker på att inte borra hål i dem - använda befintliga hål, eller göra slingor från läder, etc., som kan limmas på en apparat.
  • Overhead armaturer bör stagas för att förhindra dem från att falla.
  • Bränder efter en jordbävning kan orsaka lika mycket, om inte mer, skador än jordbävningen. Förvara brandfarliga varor i slutna skåp med lås på nedersta hyllan. Bifoga gasflaskor i väggen för att hindra dem från att välta. Använd en kedja och krokar i väggen för att hålla den på plats. Har flexibla kopplingar placeras på din gasledningar. En professionell rörmokare kommer att behöva göra detta. Det är också en bra idé att ha flexibla kopplingar på dina vattenledningar, så har dessa fastställas på samma gång.
  • Om ditt hus har en, kan detta vara en källa till skada om den faller under en jordbävning. Fäst den på väggarna i huset med hjälp av galvaniserad metall vinklar och band upptill, taket linje, och bas. Vinklarna kan skruvas fast i väggen, och takbjälkar eller sparrar om du har beklädnad på huset. För den del av skorstenen sitter ovanför taket-line, staga den till taket.
 2. 2
  Skapa en plan för katastrofberedskap. Vet vad du och din familj kommer att göra innan jordbävningen inträffar. Bilda din plan tillsammans och gå igenom det på en regelbunden basis.
  • Practice 'drop, täcka och hålla på. " Falla till golvet, ta skydd under ett robust skrivbord eller bord, och håll den stadigt. Var beredd på att skaka och fallande föremål.
  • Identifiera bra ställen för skydd i ditt hem. Under stadiga bänkar och bord och inuti starka inre dörrkarmar är bra ställen. Om det inte finns någon annan lock, låg på golvet bredvid en innervägg och skyddar ditt huvud och nacke. Håll dig borta från stora möbler, speglar, ytterväggar och fönster, köksskåp, och något tungt.
  • Håll ett par rejäla skor och ett par strumpor i en plastpåse under din säng. Du kan ha brutit glas på golvet. Håll en ficklampa med dem.
  • Lär alla i ditt hushåll att använda akuta visselpipor och / eller att knacka tre gånger upprepade gånger om instängd. Räddningsmanskap söker kollapsade byggnader kommer att lyssna efter ljud.
  • Förbered dig själv i första hjälpen och hjärt-lungräddning. Det finns resurser i din kommun för att utbilda dig och din familj om hur man handskas med första hjälpen nödsituationer. Sätt ihop en omfattande första hjälpen kit.
  • Besluta om en samlingspunkt för din familj för efter jordbävningen. Det borde vara borta från byggnader. Gå över vad din familj ska göra i händelse av att inte alla gör det till samlingspunkt. Om du har civilförsvaret poäng säkerhetsmöte, vara säker på att varje medlem i familjen vet var den närmast hemmet, skolan och arbetet. Identifiera en out-of-area kontaktperson som din familj kan ringa och komma i kontakt med varandra.
  • Försök att utveckla vägar och metoder för att få hem efter en jordbävning har inträffat. Eftersom det inte finns någon exakt tid på dagen när en jordbävning kan slå, kan du vara på jobbet, i skolan, på en buss, eller på ett tåg när man slår. Det är mycket troligt att du kommer att behöva veta flera sätt att komma hem sedan vägar och broar kommer troligen att blockeras under långa tidsperioder.
 3. 3
  Förbered katastrof leveranser i förskott. Följande punkter är viktiga att ha lätt tillgänglig i ditt hem, som ligger på en central plats:
  • Köp en ficklampa med extra batterier (helst en för varje individ). Ficklampor kan backas upp med (avtagbar) sol trädgård lampor. Få en bärbar, batteridriven radio också. Det finns vissa modeller som är sol-eller kinetiska kraft som kan vara värt en investering också.
  • Köpa och använda "". Håll ljus händig också, men var försiktig. Du kan ha att göra med brustna gasledningar eller brandfarliga spill material.
  • Skapa en första hjälpen-kit och en handbok.
  • Fylla på akut mat och vatten. Den amerikanska regeringen rekommenderar en 2 veckors leverans.
  • Sätt ihop en verktygslåda. Var noga med att inkludera skiftnycklar för gasledningar, en tung hammare, arbetshandskar och en kofot. Håll matcher med det också.
  • Sätt ihop ett kit av bestick och grundläggande rätter med en camping grill eller spis-top. Var noga med att inkludera en manuell konservöppnare.
  • Håll runt tunga väskor plikt plast för avfall och för att fungera som presenningar, regn ponchos etc.
  • Förvara mat och förnödenheter för ditt husdjur.
  • Håll en full uppsättning av bekväma och varma kläder för varje familjemedlem. Var noga med att ha sovsäckar och kuddar.
  • Extra förbetalda mobiltelefoner och tvåvägs radioapparater är en bra idé, men räkna inte med de mobiltelefoner som arbetar.
 4. 4
  Arbeta med din grupp att vara förberedd. Om det inte finns medborgargrupper som finns i ditt område fokuserade på jordbävning, arbetet med att sätta ett tillsammans. Det första steget i att hålla alla säkert är utbildning.

Tips

 • Om du inte har kunskap eller förmåga att fixa ditt hem, be om hjälp. Be dina grannar att låna ut en hand, andra familjemedlemmar, eller slå en handyman företag som är bra på att fixa saker till ett rimligt pris. Använd kvalificerade, ansedda rörmokare och elektriker för alla el-och VVS-arbete.
 • Kom ihåg mantrat: "Fix, fast, att glömma."
 • Läs Googles artiklar om hur man överlever en jordbävning, Deal med att vara inomhus under en jordbävning, och hur man reagerar under en jordbävning för mer information om vad du gör under en earthquake.It är alltid bra att vara beredd för naturkatastrofer
 • Förvirring är det första efter en jordbävning. Försök att eliminera förvirring och oro genom att utveckla en kommunikationsplan som inte förlitar sig på mobiltelefoner, radio eller andra bärbara enheter. Skapa en punkt släktträff är förnuftigt, kommunicera detta tydligt till familjen regelbundet är viktigt, eftersom vi tenderar att återgå till vår grundutbildning då i en nödsituation.
 • När du söker på nätet efter artiklar som hjälper dig skalvet bevis ditt hem, är ett bra sökord "jordbävning säkerhetsprodukter".
 • Överväga att hålla ett par skor, en ficklampa och en energi bar under din säng. Liknande föremål ska hållas på skrivbordet på jobbet eller i skolan (för arbete, hålla ett par sköna promenadskor klar).
 • Se till att alla gasledningar helt åtdragna. Och vänder inte några lampor på efter en jordbävning!
 • Om det alls är möjligt, undvika att leva nära skiljelinjer och stora berg i ett jordbävningsdrabbade regionen. Inte bara kommer skada på ditt hem bli svårare, men det kommer att vara mer sannolikt att du inte kan komma hem till dig om du är borta från det.

Varningar

 • Om du har ett husdjur, titta på konstiga husdjur beteende. Detta kan vara från gå runt likgiltigt att köra om eller dölja och inte komma ut

Saker du behöver

 • Plast kitt kan köpas från järnaffärer, butiker brevpapper och stormarknader. Vissa konst och antika gallerier kan också ha lämpliga kitt till salu.
 • Halkfria mattor eller mattor. Tillgänglig från järnhandeln.
 • Möbler till vägg hängslen, även återförda konsoler. Tillgänglig från järnhandeln.
 • Ficklampa med extra batterier
 • Första-hjälpen-kit
 • Två veckor av icke-hållbara livsmedel och vatten för varje familjemedlem.
 • Bärbar radio med extra batterier
 • Kläder (räcker i minst 3-5 dagar)
 • Underhållning såsom brädspel eller böcker som inte kräver el.
 • Telefonnummer till räddningstjänsten och vindskydd, är om telefon tillgänglig.
 • Ett kit